AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγρίνιο

Νοσοκομείο Αγρινίου: «Κοινός βηματισμός» με τους φορείς (εικόνες – video)

[ad_1]

Νοσοκομείο Αγρινίου: «Κοινός βηματισμός» με τους φορείς (εικόνες – video)


Σύσκεψη φορέων με πρωτοβουλία των Νοσοκομειακών Γιατρών για την υποστελέχωση

H Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αιτωλοακαρνανίας (ΕΙΝΑΑ) απεύθυνε πρόσκληση για σύσκεψη φορέων το απόγευμα της Τετάρτης 22/11 στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου.

Η σύσκεψη αυτή έγινε υπό το βάρος της ποινικής δίωξης των ιατρών του Νοσοκομείου Αγρινίου, αλλά και της γενικότερης κατάστασης που επικρατεί στην Δημόσια Υγεία.

Στόχος ήταν η αναλυτική ενημέρωση των εκπροσώπων των φορέων και ο συντονισμός της δράσης, με πρώτο στόχο τη συγκέντρωση την ερχόμενη Τετάρτη στο Νοσοκομείο Αγρινίου, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει η ΟΕΝΓΕ.

Ειδικότερα, τα μέλη της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αιτωλοακαρνανίας (ΕΙΝΑΑ)  απεύθυναν πρόσκληση σε επιστημονικούς και εργατικούς φορείς της περιοχής, όπως λ.χ. στον Ιατρικό Σύλλογο Αγρινίου (στου οποίου τα γραφεία πραγματοποιήθηκε και η σύσκεψη), στον Οδοντιατρικό Σύλλογο, τον Εμπορικό, το Εργατικό Κέντρο, τον Σύλλογο εργαζομένων στους ΟΤΑ, οι οποίοι όλοι ανταποκρίθηκαν και απέστειλαν στη σύσκεψη εκπροσώπους.

Τα θέματα που απασχόλησαν την σύσκεψη είναι σοβαρά. Το μεν πρώτο θέμα που «έπεσε στο τραπέζι» ήταν αυτό της ποινικής δίωξης των γιατρών που υπηρετούσαν στο Νοσοκομείο Αγρινίου κατά την περίοδο μεταξύ του 8ο/2018 έως τον 1ο/2021.

Ειδικότερα, 200 γιατροί βρίσκονται κατηγορούμενοι για παράβαση καθήκοντος στην γνωστή πλέον υπόθεση της μη ηλεκτρονικής συνταγογράφησης των εξετάσεων στο Νοσοκομείο Αγρινίου, αν και οι γιατροί του Νοσοκομείου Αγρινίου μέσα από την ανακοίνωση που εξέδωσαν έκαναν λόγο για έλλειψη υποδομής, εξοπλισμού, πληροφοριακών συστημάτων, διασύνδεσης των τμημάτων και των κλινικών με τα εργαστήρια, αλλά και άκρως υποστελεχωμένο Τμήμα Οργάνωσης και Πληροφορικής κατά την περίοδο εκείνη, αλλά το δικαστήριο για την συγκεκριμένη υπόθεση έχει οριστεί για τις 11/01/2024 στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αγρινίου. Να υπενθυμίσουμε πως για το συγκεκριμένο ζήτημα έχει εκδώσει δελτίο τύπου και ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου, μέσω του οποίου μιλάει για αδύνατη ηλεκτρονική συνταγογράφηση στο Νοσοκομείο κατά την περίοδο εκείνη, αλλά και για άδικη κατηγορία σε βάρος των 200 νοσοκομειακών γιατρών.

Το έτερο βασικό ζήτημα που απασχόλησε την συνέλευση ήταν η υποστελέχωση του Νοσοκομείου και η «εκρηκτική» κατάσταση που έχει δημιουργηθεί λόγω της υποστελέχωσης, με χαρακτηριστικό παράδειγμα μεταξύ άλλων τη ΜΕΘ.

Σκοπός των Νοσοκομειακών Γιατρών και της σύσκεψης που διοργάνωσαν είναι η υπόθεση αυτή να γίνει υπόθεση όλης της τοπικής κοινωνίας όπως τόνισε και ο Πρόεδρος της Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αιτωλοακαρνανίας (ΕΙΝΑΑ) Μάκης Αραβανής.

Παράλληλα, στόχος ήταν να βρεθεί κοινός συντονισμός μεταξύ των φορέων για την ενίσχυση των διεκδικήσεων των Νοσοκομειακών Γιατρών του Αγρινίου και επ αυτού ήδη έχει αποφασιστεί συγκέντρωση στο Νοσοκομείο Αγρινίου την ερχόμενη Τετάρτη 29/11 στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει η ΟΕΝΓΕ.

Στόχος επίσης είναι όλοι οι φορείς της περιοχής να αποτελέσουν «μοχλό πίεσης» ώστε να καλυφθούν οι ελλείψεις του Νοσοκομείου κυρίως σε έμψυχο δυναμικό, ιατρικό κυρίως, αλλά όχι μόνο.

Στο πλευρό της ΕΙΝΑΑ για την στελέχωση του Νοσοκομείου εξ’ αρχής βρίσκεται και το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγρινίου και το αντίστοιχο σωματείο του Νοσοκομείου Μεσολογγίου.

Όπως έγινε γνωστό κατά τη σύσκεψη υπάρχουν ήδη σκέψεις για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε τοπικό επίπεδο, μετά όμως την πανελλαδική απεργία που έχει προκηρύξει η ΟΕΝΓΕ.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ειπώθηκαν προτάσεις, οι οποίες θα εξεταστούν, ενώ ζητούμενο της σύσκεψης ήταν και ο «κοινός βηματισμός» των φορέων, η συμμετοχή δηλαδή των φορέων τόσο στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο Αγρινίου την ερχόμενη Τετάρτη 29/11/23, αλλά και στις υπόλοιπες κινητοποιήσεις που πιθανότατα αποφασιστούν για το επόμενο διάστημα.

Ο κοινός βηματισμός στο πεδίο των δράσεων μάλιστα ήταν και η πρόταση της ΕΙΝΑΑ όπως τόνισε και ο Πρόεδρος της ΕΙΝΑΑ Μάκης Αραβανής. Όπως επισήμανε και ο κ. Αραβανής η συντριπτική πλειοψηφία των τμημάτων του Νοσοκομείου λειτουργούν οριακά ή κάτω του ορίου χωρίς άμεσα να διαφαίνεται κάποια ενίσχυση από το υπουργείο, κάτι που χαρακτήρισε ως ένα κομμάτι του «πάζλ» της κατάστασης που επικρατεί σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

«Μόνο μέσα από τη συλλογική διεκδίκηση και πιέζοντας ο καθένας από την πλευρά του τότε και μόνο θα μπορέσουμε να αποσπάσουμε συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την ενίσχυση του Νοσοκομείου» επεσήμανε ο κ. Αραβανής.

Στη σύσκεψη παρέστησαν ο αντιδήμαρχος Αγρινίου, Κώστας Καλαντζής, ο γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου, ο πρόεδρος των Οδοντιάτρων, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου, ο πρόεδρος των Ιατρικών Επισκεπτών, εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Αιτωλοακαρνανία, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου Αγρινίου.

Το Αγρίνιο θρηνεί για την απώλεια του Γιώργου Παππά σε ηλικία 48 ετών

 

 

 

[ad_2]

Related posts

«Κόλλησε» η υπόθεση Επιχειρηματικό Πάρκο στο Αγγελόκαστρο – Ιδιαίτερα σκληρές οι διαπραγματεύσεις με την ΕΤΑΔ

aitoloakarnanianews

Αγρίνιο: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων για την 25η Μαρτίου (εικόνες)

aitoloakarnanianews

«Φτάσαμε» στο Αγρίνιο: Ήρθε μάζεψε και αρμάθιασε καπνό ο Ζερόμ Καλούτα

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο