AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

Ξεπέρασε τα 10.000 δολάρια ο τόνος της τιμής κακάο στο χρηματιστήριο Νέας Υόρκης

[ad_1]

Αν μη τι άλλο, σόκαρε η είδηση ότι στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης η τιμή του κακάο ξεπέρασε για πρώτη φορά στην ιστορία τα 10.000 δολάρια ανά τόνο.

Μάλιστα, όπως μετέδωσε το Reuters, o πρόεδρος της Ακτής Ελεφαντοστού, Alassane Ouattara φέρεται να ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει την επίσημη τιμή του κακάο farmgate στα 1.500 φράγκα CFA (2,29 ευρώ) ανά κιλό από την Τρίτη 2 Απριλίου από τα σημερινά 1.000 CFA (1,52 ευρώ), όπως ανέφεραν πηγές σε πέντε διαφορετικές εξαγωγικές εταιρείες. Οι πηγές, που ζήτησαν ανωνυμία λόγω της ευαισθησίας του θέματος, ανέφεραν ότι επικαλέστηκαν μια απόφαση σε κυβερνητική συνεδρίαση το Σάββατο.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, ο Ouattara είχε επικυρώσει μια πρόταση για μια τιμή μεταξύ 1.100 και 1.200 φράγκων CFA ανά κιλό προτού ανακαλέσει την απόφασή του και ζητήσει να είναι ακόμη υψηλότερη, ανέφεραν οι πηγές. Δεν ήταν δυνατή η επικοινωνία με την κυβέρνηση και τη ρυθμιστική αρχή του κακάο, το Συμβούλιο για τον καφέ και το κακάο (CCC) για σχόλια.

Οι εκτιμήσεις των περισσότερων αναλυτών της αγοράς προβλέπουν ότι οι τιμές θα συνεχίσουν την ανοδική πορεία το επόμενο διάστημα.

[ad_2]

Source link

Related posts

Επιδόματα 100 εκατ. ευρώ χάνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες με την εφαρμογή του νέου τρόπου φορολόγησης

Μεγαλειώδες συλλαλητήριο Γερμανών αγροτών στην Πύλη Βρανδεμβούργου

Επέκταση της συνεργασίας Ελλάδας με FAO σε θέματα αλιείας

Αφήστε ένα σχόλιο