AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Δυτικη Ελλαδα

ΟΕΚ: Έρχεται ρύθμιση οφειλών για δανειολήπτες

[ad_1]

Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας ρύθμισης οφειλών για δεκάδες χιλιάδες δανειολήπτες του τέως Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), άφησε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Σπανάκης.

Δεδομένου ότι η δυνατότητα υπαγωγής των δανειοληπτών του ΟΕΚ στις ευεργετικές διατάξεις υπουργικής απόφασης του 2018 ως προς τη ρύθμιση των οφειλών, παρατάθηκε συνολικά τέσσερις φορές (από 19-04-2018 έως 30-06-2021), ο υφυπουργός Εργασίας επισήμανε ότι δεν είναι εφικτή νέα παράταση, προαναγγέλοντας ωστόσο «την ανάληψη θεσμικής πρωτοβουλίας έτσι ώστε να βρεθεί μία λύση».

Περισσότεροι από 32.000 οφειλέτες του τ. Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, οι οποίοι δεν έχουν υπαχθεί σε καμία ρύθμιση, βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο οι οφειλές τους να βεβαιωθούν ως ληξιπρόθεσμες στην Εφορία και με σοβαρό το ενδεχόμενο να οδηγηθούν σε δυσβάσταχτους τόκους υπερημερίας, όπως έχει επισημάνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού στους Οργανισμούς Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ).

Με την υπουργική απόφαση, είχε δοθεί δόθηκε η δυνατότητα σε 41.200 νοικοκυριά να εξοφλήσουν την οφειλή τους, ενώ 6.400 δανειολήπτες εντάχθηκαν στις ευνοϊκές ρυθμίσεις για ανέργους, αναστολή δόσεων ή καταβολή του 10% του εισοδήματός τους.
Εξ αυτών 32.000 παραμένουν εκτός ρύθμισης.

[ad_2]

Related posts

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τμήμα της Εθνικής Οδού Αμφιλοχίας – Λευκάδας

aitoloakarnanianews

Ποταμούλα:Η παρέλαση των μαθητών με συναισθήματα συγκίνησης και υπερηφάνειας

aitoloakarnanianews

Συνεχείς πτώσεις και τραυματισμοί διερχόμενων

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο