AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

Οι πέντε νικητές των «εμπνευσμένων» αγροτικών βραβείων ARIA

[ad_1]

Προερχόμενα από όλη την Ευρώπη και μέσα από την επιλογή 92 αιτήσεων, πέντε έργα κέρδισαν τα Βραβεία Αγροτικής και Αγροτικής Έμπνευσης (ARIA) του Δικτύου ΚΑΠ της ΕΕ.

Η τελετή απονομής των βραβείων στις Βρυξέλλες στις 4 Δεκεμβρίου 2023 αποκάλυψε τους πέντε νικητές, τέσσερις που επιλέχθηκαν από την κριτική επιτροπή που αποτελείται από ενδιαφερόμενους φορείς του δικτύου και έναν μέσω της διαδικτυακής Popular Vote.

Οι νικητές ανά κατηγορία είναι:

  • Έξυπνη και ανταγωνιστική γεωργία: KoroKausi (Φινλανδία)
  • Κοινωνικοοικονομικός ιστός αγροτικών περιοχών: Σχέδιο περιφερειακής συνεργασίας + Επιχειρήσεις + Απασχόληση (Ισπανία)
  • Προστασίας του περιβάλλοντος: The landscape farm (Πορτογαλία)
  • Δεξιοτήτων ενδιαφερόμενων μερών της υπαίθρου: Τοπική ενέργεια για αγρότες και πολίτες (Βέλγιο)
  • Δημοφιλής ψήφος: Urban Farm Doetinchem (Ολλανδία)

«Στις μέρες μας, η δημόσια στήριξη της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής αμφισβητείται συχνά εάν είναι ικανή να αποδώσει αποτελέσματα όσον αφορά το περιβάλλον, τη βιοποικιλότητα και την κλιματική αλλαγή, όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα, την καινοτομία, την ψηφιοποίηση, αλλά και όσον αφορά τα κοινωνικά ζητήματα. Τα έργα που είδαμε εδώ σήμερα δείχνουν ότι χάρη στις προσπάθειές σας είμαστε σε θέση να επιτύχουμε τους στόχους πολιτικής», δήλωσε ο Wolfgang Burtscher, Γενικός Διευθυντής της ΓΔ AGRI.

Τα βραβεία ARIA είναι ένας διαγωνισμός του Δικτύου ΚΑΠ της ΕΕ με στόχο να αναδείξει και να επιβραβεύσει έργα έμπνευσης που συγχρηματοδοτούνται μέσω της ΚΑΠ. Αυτή είναι η πέμπτη έκδοση του διαγωνισμού και διοργανώνεται για πρώτη φορά με τη νέα ονομασία (ARIA). Το βραβείο ήταν παλαιότερα γνωστό ως Rural Inspiration Award (RIA) που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του πρώην Ευρωπαϊκού Δικτύου για την Αγροτική Ανάπτυξη (ENRD), το οποίο αποτελεί μέρος του Δικτύου ΚΓΠ της ΕΕ από τον Οκτώβριο του 2023.

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι «Ενίσχυση δεξιοτήτων για τη γεωργία και τις αγροτικές περιοχές» εμπνευσμένο από το 2023 που είναι το Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων. Το ARIA2023 δίνει μεγάλη έμφαση σε ιστορίες επιτυχίας έργων που υποστηρίζουν την καινοτομία στη γεωργία και τις αγροτικές περιοχές, καθώς και συμβάλλοντας στους περιβαλλοντικούς και κοινωνικοοικονομικούς στόχους της ΚΓΠ.

Τα Εθνικά Δίκτυα ΚΑΠ πρότειναν υποψηφιότητες για το ARIA. Υποβλήθηκαν 92 έργα από 20 κράτη μέλη, τα οποία έχουν προεπιλεγεί σε 24 από εμπειρογνώμονες του δικτύου της ΚΑΠ της ΕΕ. Οι 24 υποψήφιοι επιλέχθηκαν σύμφωνα με τα ακόλουθα κριτήρια: άμεσα οφέλη, αξία δικτύωσης, δυνατότητα μεταφοράς και αξία καινοτομίας.

Κοινοποιήστε το:


[ad_2]

Source link

Related posts

Έως 29 Φεβρουαρίου η προθεσμία πληρωμής για τα τέλη κυκλοφορίας

Μείωση κατέγραψε η μέση ΤΕΑ του ρεύματος κατά 4.58% στις γιορτές

Στην Ίριδα ιχθυοτροφές περιέρχεται η Γαλαξίδι Θαλάσσιες Καλλιέργειες

Αφήστε ένα σχόλιο