AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αθλητικα

Ολυμπιακός: Οι τρεις βασικοί λόγοι πίσω από το μεταγραφικό «στοπ» του Γενάρη (vids)

[ad_1]

Ο Ολυμπιακός έβαλε τέλος στη μεταγραφική ενίσχυση της χειμερινής περιόδου και το Gazzetta σας εξηγεί τους τρεις κύριους λόγους για τη συγκεκριμένη απόφαση.

Η αρχή έγινε λίγες ώρες πριν την έναρξη της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου με τον Φραν Ναβάρο και 26 μέρες μετά, ο επίλογος μπήκε στην απόκτηση του Νταβίντ Κάρμο. Αμφότεροι ως δανεικοί από την Πόρτο και με οψιόν αγοράς αλλά ενδιάμεσα, οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν ακόμα τέσσερις μεταγραφές για την ενίσχυση του ρόστερ.

Ο Γενάρης ήταν… καυτός για τον Ολυμπιακό και δεν έμοιαζε με άλλους που έχουμε δει. Ωστόσο το κοντέρ φαίνεται πως σταμάτησε στις έξι προσθήκες καθώς λίγες ώρες μετά το «πάγωμα» στη μεταγραφή του Ερνάντες και την ιδιαίτερη περίπτωση του Ράντονιτς, οι «ερυθρόλευκοι» έβαλαν φρένο στις μεταγραφές για την τωρινή περίοδο.

Βέβαια πάντα κρατάμε ένα… παραθυράκι σε αυτό, όμως το κλαμπ έχει δείξει πως είναι ξεκάθαρο σε αυτό. Το Gazzetta σας εξηγεί τους τρεις βασικούς λόγους αυτής της απόφασης παρότι υπολογιζόταν ότι οι Πειραιώτες είχαν στο στόχαστρο ακόμα τέσσερις προσθήκες μέχρι το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου (31/01).

Υπεροπλία σε κάθε θέση

Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός μετρά 32 παίκτες στο ρόστερ της πρώτης ομάδας (Αλγκασίμ Μπα και Θανάσης Παπαδούδης παίζουν με τη Β’ ομάδα συνήθως). Είναι εύκολα αντιληπτό ότι μιλάμε για ένα μεγάλο αριθμό παικτών αυτή τη στιγμή, οπότε οποιαδήποτε νέα προσθήκη, χωρίς να αποχωρήσει κάποιος, θα υπερφόρτωνε τις επιλογές του Κάρλος Καρβαλιάλ.

Ας τα δούμε λίγο πιο συγκεκριμένα…

Τερματοφύλακες: Πασχαλάκης, Τζολάκης, Παπαδούδης

Ακραία μπακ: Ροντινέι, Ορτέγα, Ρίτσαρντς, Κίνι

Στόπερ: Κάρμο, Άμπι, Ρέτσος, Μπιανκόν, Ντόι, Πορόσο (βρίσκεται κοντά στην έξοδο)

Χαφ: Όρτα, Τσικίνιο, Αλεξανδρόπουλος, Καμαρά, Έσε, Ιμπόρα, Καρβάλιο

Μεσοεπιθετικοί: Φορτούνης, Μπιέλ, Μασούρας, Ποντένσε, Βρουσάι, Μάρτινς, Μπρνιτς

Φορ: Ναβάρο, Ελ Καμπί, Ελ Αραμπί, Γιόβετιτς, Μπα

Άρα, για παράδειγμα, εφόσον ολοκληρωνόταν η μεταγραφή του Ερνάντες, τότε ο Ολυμπιακός θα είχε επτά στόπερ ή έξι αν αποχωρήσει ο Πορόσο. Παράλληλα αν ερχόταν και ο Ράντοντιτς που ακούστηκε ότι ήταν επίσης κοντά, τότε οι «ερυθρόλευκοι» θα είχαν οκτώ μεσοεπιθετικούς, πράγμα που θα έκανε ακόμα πιο δύσκολη τη διαχείριση στον Πορτογάλο προπονητή.

Οι περιορισμένες αλλαγές στην ευρωπαϊκή λίστα

Ένας ακόμα παράγοντας είναι και το κομμάτι της Ευρώπης. Ο Ολυμπιακός έχει μία μάχη στα μέσα Φλεβάρη όπου θα κοντραριστεί με τη Φερεντσβάρος για μία θέση στους «16» του Conference League. Το πρόβλημα είναι ότι οι Πειραιώτες δεν μπορούν να δηλώσουν στην ευρωπαϊκή λίστα και τις έξι μεταγραφές καθώς μπορούν να γίνουν μέχρι τρεις αλλαγές, ανεξαρτήτως πόσοι παίκτες θα φύγουν από το ρόστερ.

Από τους παίκτες που είχαν δηλωθεί, ήδη έχουν αποχωρήσει οι Ανδρούτσος, Φρέιρε, Σκάρπα και Σολμπάκεν ενώ αν αποχωρήσει ο Πορόσο, τότε ο αριθμός ανεβαίνει στους πέντε. Ο Καρβαλιάλ έχει δικαίωμα να προσθέσει μόλις τρεις, δηλαδή τις μισές από όσες μεταγραφές έχουν γίνει μέχρι τώρα.

Οπότε αν ο Ολυμπιακός έφτανε τις οκτώ ή τις δέκα μεταγραφές, δεν θα άλλαζε κάτι για την Ευρώπη καθώς θα έμπαινε συγκεκριμένος αριθμός παικτών στη λίστα. Όσον αφορά για το ποιοι θα μπουν, η λογική λέει ότι θα δούμε…

  • Νταβίντ Κάρμο αντί Νίκολας Φρέιρε
  • Ζέλσον Μαρτίνς αντί Όλα Σολμπάκεν
  • Αντρέ Όρτα ή Τσικίνιο αντί Σκάρπα

Σας θυμίζουμε πως η ευρωπαϊκή λίστα είναι η εξής…

Τερματοφύλακες

Αλέξανδρος Πασχαλάκης
Κώστας Τζολάκης
Αθανάσιος Παπαδούδης

Αμυντικοί

*Θανάσης Ανδρούτσος
*Νίκολας Φρέιρε
Κίνι
Ροντινέι
Φρανσίσκο Ορτέγα
Τζάκσον Πορόσο
Ομάρ Ρίτσαρντς
Πέτρος Μπαγκαλιάνης
Παναγιώτης Ρέτσος
Απόστολος Αποστολόπουλος
Ανδρέας Ντόη

Μέσοι

Μαντί Καμαρά
Βιθέντε Ιμπόρα
*Γουστάβο Σκάρπα
Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος
Ζοάο Καρβάλιο
Σαντιάγκο Έσε
Κώστας Φορτούνης
Χρήστος Λιάτσος
Αναστάσιος Σαπουντζής
*Όλα Σολμπάκεν

Επιθετικοί

Αγιούμπ Ελ Κααμπί
Γιουσέφ Ελ Αραμπί
Αλγκασίμ Μπα
Μάριος Βρουσάι
Γιώργος Μασούρας
Πεπ Μπιέλ
Αναστάσιος Τσέλιος
Γιάννης Καρακούτης
Ντάνιελ Ποντένσε
Στέβαν Γιόβετιτς

(Με * είναι οι παίκτες που αποχώρησαν)

Οι δυσκολίες που υπάρχουν για τις νέες προσθήκες σε τέτοια μεταγραφική περίοδο

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω και είχατε διαβάσει στο Gazzetta, η φετινή εξέλιξη της χειμερινής περιόδου δεν μοιάζει με άλλες στον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες έφτασαν τις έξι προσθήκες σε αντίθεση με άλλα χρόνια που έκαναν μέχρι τρεις ή τέσσερις (και συνήθως ένας ή δύο ήταν για βασικό ρόλο).

Αυτή τη στιγμή, εκτός από τον Άμπι που είναι και μία επένδυση για το μέλλον, όλοι οι υπόλοιποι προορίζονται για το βασικό σχήμα στα πλάνα του Κάρλος Καρβαλιάλ ή τουλάχιστον να διεκδικήσουν μία θέση. Η δυσκολία που κρύβουν τόσες μεταγραφές, έχουν να κάνουν με την προσαρμογή.

Το «μαξιλαράκι» είναι ότι τόσο ο Κάρμο όσο και οι Όρτα, Τσικίνιο, Μαρτίνς και Ναβάρο, δηλαδή οι πέντε από τους έξι έχουν συνεργαστεί ξανά με τον Πορτογάλο προπονητή οπότε αντιλαμβάνονται και γνωρίζουν τη φιλοσοφία του.

Όμως και πάλι, η προσαρμογή, η «χημεία» με τους υπόλοιπους παίκτες, τα νέα δεδομένα στο πρωτάθλημα αλλά και ο τρόπος παιχνιδιού των αντίπαλων ομάδων, δίνουν αναγκαστικά στον κάθε ποδοσφαιριστή μία πίστωση χρόνου για να αντιληφθεί πως πρέπει να ανταπεξέλθει.

Για αυτό τον Γενάρη συνήθως οι ομάδες κάνουν διορθωτικές κινήσεις στο ρόστερ αφού δεν υπάρχει χρόνος για προετοιμασία και η σεζόν βρίσκεται σε εξέλιξη με σημαντικά παιχνίδια για τη συνέχεια της σεζόν. Το πόσο μπορεί να βοηθήσει η κάθε μεταγραφή, θα φανεί πάνω στο χορτάρι.


[ad_2]

Source link

Related posts

Λέικερς – Πέισερς: Ο ΛεΜπρόν καταργεί τους νόμους της φύσης σε ένα εντυπωσιακό κάρφωμα (vid)

Βίρτους Μπολόνια – Παναθηναϊκός: Εκτός ο Κορντινιέ, μέσα ο Χάκετ

Σπανούλης: «Καταρρεύσαμε κυρίως στην άμυνα χωρίς λόγο, αδύνατο να νικήσεις εκτός έδρας έτσι»

Αφήστε ένα σχόλιο