AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αθλητικα

Ολυμπιακός: Οι χαμένες κατοχές στα 5’50” που «πάγωσε» επιθετικά

[ad_1]

Ο Ολυμπιακός κόλλησε για μεγάλο διάστημα της 4ης περιόδου στο Μιλάνο και μοιραία ηττήθηκε από την Αρμάνι. Τι έκαναν οι «ερυθρόλευκοι» σε αυτές τις κατοχές;

«Προηγηθήκαμε με 45-44, αν θυμάμαι καλά, με το κάρφωμα του Μουσταφά Φαλ, αλλά μετά καταρρεύσαμε, είχαμε λάθος επιλογές στην επίθεση, χάσαμε αρκετά λέι απ σε αυτό το διάστημα με συνέπεια να χάσουμε την αυτοπεποίθησή μας». Αυτά ήταν τα λόγια που ήρθαν αμέσως στο μυαλό του Γιώργου Μπαρτζώκα, αμέσως μετά την ήττα του Ολυμπιακού στο Μιλάνο από την Αρμάνι.

Οι «ερυθρόλευκοι» όντως έχασαν αρκετές ευκαιρίες και από το 44-45 του 31ου λεπτού, δεν είδαν ξανά το καλάθι για 5’50”. Διάστημα τεράστιο για να μην προλάβει οποιοσδήποτε αντίπαλος στην EuroLeague να ξεμακρύνει στον ορίζοντα, με το 44-45 να μετατρέπεται σε 53-45.

Ο Ολυμπιακός άλλωστε με 21 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο και μόλις 4 εντός παιδιάς στο τελευταίο δεκάλεπτο, δε θα μπορούσε να περιμένει πολλά περισσότερα από την ήττα στην Ιταλία.

Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν 4 πόντους από τον Λούντζη, τους 2 στην πρώτη κατοχή του δεκαλέπτου και άλλους 2 στα 32” για το φινάλε και άλλους 4 συνολικά από τους Φαλ και Πάπας. Τα καλάθια δηλαδή που σηματοδότησαν τις δύο άκρες αυτού του διαστήματος, που για 5’50” ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να «ματώσει» το διχτάκι.

Τι συνέβη στο μεταξύ; Εννέα χαμένες κατοχές, εκ των οποίων οι δύο ολοκληρώθηκαν με λάθη. Και αν το ένα ήταν το τρίποντο του Παπανικολάου που τελικά κρίθηκε εκπρόθεσμο, το άλλο του Λαρεντζάκη κόστισε δύο πόντους στον αιφνιδιασμό.

Και μέσα σε όλα αυτά δεν μπήκαν όντως μερικοί πόντοι που θα έπρεπε η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να πετύχει. Όπως ένα φαινομενικά εύκολο lay-up του Πίτερς ή ένα σουτ του Παπανικολάου από την κορυφή που βρήκε σίδερο παρότι ανενόχλητος. Με τέτοια ποσοστά σε δίποντο και τρίποντο, όπως τόνισε και ο προπονητής του Ολυμπιακού, είναι αδύνατο να κερδίσεις στην EuroLeague.

Εξ ου και το -9 που κατέγραψε η πεντάδα των Λούντζη, Λαρεντζάκη, Παπανικολάου, Πίτερς και Φαλ στα 2’20” που βρέθηκε παρκέ.

Οι εκτελέσεις του Ολυμπιακού στο διάστημα της «ανομβρίας»

  • Λούντζης: Άστοχο τρίποντο
  • Φαλ: Άστοχο σουτ μετά από ποστ
  • Λαρεντζάκης: Άστοχο τρίποντο μετά από ντρίπλα
  • Παπανικολάου: Άστοχο catch n’ shoot τρίποντο
  • Πίτερς: Άστοχο lay-up
  • Γουόκαπ: Άστοχο catch n’ shoot τρίποντο
  • Πάπας: Άστοχο catch n’ shoot τρίποντο
shot chart
Το shot chart του Ολυμπιακού σε αυτό το διάστημα

Την ώρα που μάλιστα ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να υπολογίζει στον Κάνααν. Ο Αμερικανός μετά την απερίσκεπτη αποβολή του στέρησε από τους «ερυθρολεύκους» μία λύση στην περίμετρο για το σκοράρισμα. Μία λύση μάλιστα που αυτήν την ώρα η ομάδα έχει ανάγκη, καθώς δεν έχει ακόμα τους επιθετικούς αυτοματισμούς και θέλει από εκείνον να πάρει πάνω του την προσωπική φάση.

Ο Κάνααν άλλωστε είναι ο μοναδικός παίκτης που έχει σκοράρει τρίποντο μετά από iso κατάσταση στις τελευταίες δύο αγωνιστικές της EuroLeague, με Μπαρτσελόνα και Αρμάνι.

Μαζί με τον Γουόκαπ μετρούν τα 7 από τα 12 εύστοχα του Ολυμπιακού σε αυτές τις δύο αναμετρήσεις, με τους Πειραιώτες να εκτελούν συνολικά 12/44 από την περίμετρο μετά τα 15/32 του ΟΑΚΑ.

[ad_2]

Source link

Related posts

Γουόριορς – Λέικερς 128-110: Με show Κάρι τους… διέλυσαν (vid)

The Greek Herald Cup: Το Κύπελλο που ενώνει την ποδοσφαιρική ομογένεια της Αυστραλίας

Παναιτωλικός-Athens Kallithea: Ωραίο πλασέ Μουστακόπουλου και 0-1 (vid)

Αφήστε ένα σχόλιο