AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Υγεια

Οριστικό! Αυτό θα γίνει με τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους! Ένταση με Γεωργιάδη, vid

[ad_1]

«Δεν είναι άδικο αυτό που κάνετε;», ήταν μεταξύ άλλων οι ερωτήσεις στον Υπουργό από τους δημοσιογράφους.

Στην πρωινή ζώνη του ANT1 βρέθηκε καλεσμένος σήμερα ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Η συζήτηση πήγε και στα εμβόλια και τον ντόρο που έχει προκληθεί με τα πρόστιμα και τη διαγραφή τους.

Ειδικά για τους εμβολιασμούς δήλωσε τα εξής:

«Πρέπει να βγει από την λογική μας αν πρέπει να κάνουμε την τέταρτη, την πέμπτη, την έκτη δόση του εμβολίου έναντι του κορονοϊού. Όταν ήρθε η πανδημία, η ανθρωπότητα δεν ήξερε τι είναι και μπήκαμε στην λογική του πρώτου εμβολίου, του δεύτερου εμβολίου κ.ο.κ. Πλέον πρέπει κάθε χρόνο να γίνεται εμβολιασμός έναντι του κορονοϊού, όπως κάνουμε το εμβόλιο για την γρίπη. Πρέπει να φύγουμε από το μοντέλο εμβολιασμού Covid και να καταλάβουμε ότι ο εμβολιασμός πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο, μία φορά μέσα στο δωδεκάμηνο».

Μάλιστα αυτό προκάλεσε την «έκρηξη» του παρουσιαστή της εκπομπής, Γιώργου Παπαδάκη, μιλώντας για επικοινωνιακά λάθη των «ειδικών» που από το πρωί μέχρι το βράδυ μιλούσαν για “πρώτη, δεύτερη, τρίτη δόση”.

«Έχω τις ενστάσεις μου! Από το το πρωί μέχρι το βράδυ έχει παρελάσει όλη η επιστημονική κοινότητα και μας έλεγαν για δόσεις. Μετά ακούω εσάς που μιλάτε για “επικοινωνιακό λάθος”. Τότε λάθος επικοινωνιακό ήταν η επιβολή προστίμων που τα πήρατε μετά πίσω».

Ερωτηθείς στη συνέχεια για την διαγραφή προστίμων από πολίτες άνω των 60 ετών που δεν εμβολιάστηκαν έναντι του κορονοϊού και την αδικία της μη επιστροφής των προστίμων σε όσους πολίτες τα έχουν ήδη πληρώσει, ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι:

«Δεν πρόκειται να επιστραφεί το πρόστιμο σε κανέναν συνεπή πολίτη. Στις ΗΠΑ ο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι θα διαγραφούν τα φοιτητικά δάνεια. Όσοι έχουν πληρώσει τα φοιτητικά δάνεια θα πάρουν τα λεφτά τους πίσω; Πρόστιμα βάζουν όλα τα κράτη. Τα πρόστιμα δεν μπήκαν για εισοδηματικούς λόγους, αλλά ως πίεση για να γίνουν περισσότεροι εμβολιασμοί.

Σε κάθε απόφαση του κράτους που διορθώνει μια άλλη απόφαση, κάποιοι αδικούνται. Ο κυριότερος λόγος για την διαγραφή των προστίμων ήταν επειδή ήθελα να στείλω ένα μήνυμα ότι φεύγουμε από την εποχή της σύγκρουσης και πρέπει να μπούμε στην εποχή του τακτικού εμβολιασμού.

Μου έφεραν την λίστα και είδα ότι ο μέσος όρος ηλικίας των ανθρώπων που χρωστούσαν τα πρόστιμα ήταν άνω των 80 ετών. Να προχωρήσουμε να κάνουμε αναγκαστική είσπραξη σε ανθρώπους άνω των 80 ετών για το πρόστιμο των 100 ευρώ συν τους τόκους; Ως Άδωνις Γεωργιάδης δεν θα μπορούσα να το κάνω…».

«Ξανασκεφτείτε το!», πρόσθεσε ο κ. Παπαδάκης, λέγοντας πως με αυτά που κάνει η κυβέρνηση κανείς στο μέλλον δεν θα ξαναπληρώσει πρόστιμα για οποιοδήποτε θέμα.

Μαζί του μάλιστα συμφώνησαν και άλλα μέλη του πάνελ του ANT1 διαφωνώντας με την κίνηση Γεωργιάδη.

«Κάποιοι πήγαν και το πλήρωσαν το πρόστιμο και κάποιοι αδιαφόρησαν. Επιβραβεύετε τους δεύτερους».

Δείτε συγκεκριμένα για τα εμβόλια και τα πρόστιμα μετά το 24:00 του αποσπάσματος:

intime photo


[ad_2]

Source link

Related posts

Πυροδοτεί έξαρση της γυροειδούς αλωπεκίας και άλλων αυτοάνοσων νοσημάτων (μελέτη)

Κρούει «κώδωνα κινδύνου» για αύξηση κρουσμάτων των ΣΜΝ

Ελκώδης κολίτιδα και νόσος του Crohn φαίνονται στις εξετάσεις αίματος πολλά χρόνια πριν εκδηλωθούν

Αφήστε ένα σχόλιο