AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Eλληνοτουρκικα

Ο Δένδιας στη Σύμη, ο μάγειρας και τα «μαγειρέματα» στην Αθήνα

[ad_1]

Τη Σύμη επισκέπτεται ανήμερα  Χριστούγεννα ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Ν. Δένδιας, ο οποίος θα παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και στη συνεχεία θα μεταβεί στην πυραυλάκατο «Δανιόλος» στον λιμάνι του νησιού.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Σύμη θα επισκεφθεί επίσης την ιερά μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ του Πανορμίτη και το στρατόπεδο της Διοίκησης Άμυνας Νήσου  Σύμης, όπου θα γευματίσει με τα στελέχη και τους οπλίτες θητείας. Όπως μας ενημέρωσαν από το ΥΠΕΘΑ ο μάγειρας από τη Λέσχη Αξιωματικών της Ρόδου, δεν πήγε Σύμη για την υπουργική επίσκεψη, αλλά η Λέσχη της Ρόδου είναι κλειστή σήμερα και αύριο.

Όμως μεγάλο ενδιαφέρον έχουν τα «μαγειρέματα» των Αθηνών, που έχουν να κάνουν με τον ΥΕΘΑ Νίκο Δένδια. 

Τα πρώτα δημοσιεύματα περί…ανασχηματισμού που μεταθέτει τον κ.Δένδια από το ΥΠΕΘΑ στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έκαναν την εμφάνιση τους. 

Το ερώτημα που αναζητά απάντηση είναι αν και ο κ.Δένδιας επιθυμεί ή και επιδιώκει την «μετάθεση» του. Η απόφαση του για καθολική επαναξιολόγηση των εξοπλιστικών προγραμμάτων έχει προκαλέσει αίσθηση και ανεπίτρεπτο εκνευρισμό στο ΓΕΕΘΑ που φαίνεται ότι προσβλήθηκε ιδιαιτέρως από την υπουργική διαταγή. Το ανεπίτρεπτο έχει να κάνει με το γεγονός ότι αυτός  ο εκνευρισμός δεν μπορεί να εκφράζεται σε εκδηλώσεις ξένων πρεσβειών.

Ο κ.Δένδιας με την απόφαση του έστειλε μήνυμα ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε «εξοπλιστικό φρενοκομείο» και πολλοί εκτιμούν ότι το μήνυμα δεν εστάλη στο ΓΕΕΘΑ αλλά απ  ευθείας στο Μαξίμου. Η λεγόμενη «εξοπλιστική διπλωματία» έχει όρια που όταν ξεπεραστούν ενδέχεται να δημιουργηθούν παρεξηγήσεις. Κι επειδή ο κ.Δένδιας παραμένει θέλοντας και μη «δελφίνος», δεν έχει απολύτως καμία διάθεση να χρεωθεί αποφάσεις που θα συζητηθούν και θα προκαλέσουν.

Στο Μαξίμου δεν είναι συνηθισμένοι σε τέτοια «όρια» από του υπουργούς της κυβέρνησης . Συνεπώς η πιθανότητα να μετακινηθεί ο κ. Δένδιας στον επόμενο ανασχηματισμό όποτε κι αν τελικά γίνει είναι μεγάλη.

Υπάρχουν και ορισμένοι που επιμένουν ότι το Μαξίμου σκέφτεται στα σοβαρά να αξιοποιήσει σε θέση του ΥΠΕΘΑ -ακόμη και για ΥΕΘΑ;- τον απερχόμενο Α/ΓΕΕΘΑ Κώστα Φλώρο! Με όσα έχουν συμβεί επί θητείας του στη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ θα είναι μια πραγματική …απογείωση της αριστείας από τον κ.Μητσοτάκη! Κρίνοντας από τις κινήσεις του μετά από το 41% των τελευταίων εκλογών δεν θα αποκλείσουμε ακόμη και αυτό το ενδεχόμενο, όσο κι αν μοιάζει να μην έχει καμία σχέση με την κοινή λογική.

[ad_2]

Source link

Related posts

Τουρκικό γεωτρύπανο με αναμμένες μηχανές – Αναμένει απόφαση Ερντογάν για κάθοδο στην Κυπριακή ΑΟΖ

Άγγελος Χωριανόπουλος: Για πρώτη φορά η Ελλάδα αντιμετωπίζει τόσο μεγάλο προφίλ απειλών

Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης: ” Η γιαγιά Σημέλα απαντά στον Ταγίπ Ερντογάν”

Αφήστε ένα σχόλιο