AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγρίνιο

Ο Δημήτρης Τριαντακωνσταντής Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Αειφορικής Γεωργίας στο Αγρίνιο

[ad_1]

Ο Δημήτρης Τριαντακωνσταντής Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Αειφορικής Γεωργίας στο Αγρίνιο


Ο Δημήτρης Τριαντακωνσταντής, διδάκτωρ Γεωπονίας με σημαντικές μελέτες σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια και με καταγωγή από την Πογωνιά Παλαίρου, μέλος και πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας, είναι από χθες Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Αειφορικής Γεωργίας στο Αγρίνιο, επιτυχία για την οποία εξέφρασε την ικανοποίησή του με ανάρτησή του στο facebook, στην οποία αναφέρει:

«Σήμερα είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος διότι εκλέχτηκα Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Αειφορικής Γεωργίας του Πανεπιστημίου Πατρών με έδρα το Αγρίνιο. Ευχαριστώ θερμά τα μέλη του Εκλεκτορικού Σώματος για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν και υπόσχομαι ότι θα προσφέρω τα μέγιστα στον τόπο μου και από αυτήν τη θέση».

Ο Δημήτρης Τριαντακωνσταντής γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πογωνιά Βόνιτσας.

Φοίτησε στο Δημοτικό σχολείο Πογωνιάς, στο Γυμνάσιο Παλαίρου και στο Γενικό Λύκειο Βόνιτσας. Εισάγεται στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (5ετής υποχρεωτική φοίτηση) όπου ολοκληρώνει επιτυχώς τις σπουδές του στα 5 έτη.

Μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, παρακολούθησε το διετές Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην «Διαχείριση Περιβάλλοντος» στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στα “Geographical Information Systems with Remote Sensing” από το Greenwich University της Αγγλίας. Το 2006 του απονεμήθηκε ο τίτλος του Διδάκτορα Γεωπονικών Επιστημών από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο των Αθηνών.

Έπειτα, πραγματοποίησε Μεταδιδακτορική Έρευνα στο Newcastle University της Αγγλίας και στο State University of New York της Αμερικής. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα συνέχισε την Μεταδιδακτορική του Έρευνα στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας στην Κρήτη, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Το 2017 κρίνεται ως Δόκιμος Ερευνητής στο Ινστιτούτο Εδαφοϋδατικών Πόρων του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, το 2020 ως Εντεταλμένος Ερευνητής και το 2023 ως Κύριος Ερευνητής στο ίδιο Ινστιτούτο. Έχει δημοσιεύσει αρκετές μελέτες σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια. Είναι Συντονιστής και Επιστημονικά Υπεύθυνος σε εθνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά έργα.

Στις 5 Δεκεμβρίου 2023 εκλέγεται, όπως αναφέρθηκε, Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Αειφορικής Γεωργίας του Πανεπιστημίου Πατρών με έδρα το Αγρίνιο.

Ο Δήμος Αγρινίου βραβεύτηκε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο για το 7ο Γυμνάσιο

[ad_2]

Related posts

Λέσχη Μοτοσυκλέτας Αγρινίου: SOS για τα επικίνδυνα κολωνάκια στους κόμβους της Εθνικής Οδού

aitoloakarnanianews

Αγρίνιο: Γενική Συνέλευση της Α.Μ.Κ.Ε. “Αγριωνίς Γαία”

aitoloakarnanianews

Αγωγές κατά της 6ης ΥΠΕ – Γιατροί του πρώην ΙΚΑ Αγρινίου διεκδικούν αποζημίωση

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο