AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Eλληνοτουρκικα

Ο εκτελεστής της Μόσχας κοινοποίησε φωτογραφίες από την Κωνσταντινούπολη πριν από ένα μήνα, αποκαλύπτουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης

[ad_1]

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν ότι ένας από τους τέσσερις δράστες που συνελήφθησαν μετά την ένοπλη επίθεση σε συναυλιακό χώρο στη Ρωσία είχε κοινοποιήσει οκτώ φωτογραφίες από την Κωνσταντινούπολη στις 23 Φεβρουαρίου, ένα μήνα πριν από την επίθεση.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν ότι ο Shamsiddin Fariduni, ένας από τους δράστες της επίθεσης στο Crocus Concert Hall στη Μόσχα, κοινοποίησε φωτογραφίες από την Κωνσταντινούπολη στις 23 Φεβρουαρίου.

Μετά την επίθεση στις 22 Μαρτίου, ο Fariduni φέρεται να δήλωσε ότι «είχε ταξιδέψει από την Τουρκία στη Ρωσία στις 4 Μαρτίου», σε βίντεο που κοινοποιήθηκε τη στιγμή της σύλληψής του. Το βίντεο κοινοποιήθηκε επίσης από την αρχισυντάκτρια του Russia Today (RT) Μαργκαρίτα Σιμονιάν, πρόσωπο που πρόσκειται στο Κρεμλίνο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων RIA Novosti, ο δράστης κοινοποίησε οκτώ φωτογραφίες από την Κωνσταντινούπολη και σχεδόν σε όλες τις φωτογραφίες, η τοποθεσία ήταν η γειτονιά Aksaray της μεγαλούπολης.

Οι αναρτήσεις περιλάμβαναν εικόνες του ίδιου του Fariduni, μαζί με φωτογραφίες που ελήφθησαν, κατά πάσα πιθανότητα, στο τζαμί Φατίχ.

Δικαστήριο της Μόσχας συνέλαβε τέσσερις πολίτες του Τατζικιστάν, συμπεριλαμβανομένου του Fariduni, μεταξύ των 11 υπόπτων που συνελήφθησαν μετά την επίθεση.

Παρόλο που το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση και Αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι το ISIS-K, το παρακλάδι του ISIS γνωστό ως Khorasan, βρισκόταν πίσω από την επίθεση, οι ρωσικές αρχές ήταν διστακτικές ως προς τους ισχυρισμούς αυτούς.

Το ISIS-K, που ονομάστηκε έτσι από την αρχαία ονομασία της περιοχής που καλύπτει το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Τουρκμενιστάν, το Τατζικιστάν, το Ουζμπεκιστάν και τμήματα του Ιράν, εμφανίστηκε στο ανατολικό Αφγανιστάν στα τέλη του 2014. Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες εκτελεστές προέρχονται επίσης από αυτές τις περιοχές.

Η εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ «προσπαθούν να δικαιολογήσουν τον εαυτό τους και την Ουκρανία μεταθέτοντας την ευθύνη για την επίθεση στο ISIS», σε άρθρο γνώμης που έγραψε για τη ρωσική εφημερίδα Komsomolskaya Pravda.

Η Ζαχάροβα το χαρακτήρισε ως «περίεργη σύμπτωση», υποστηρίζοντας ότι το ISIS έχει αλλάξει τα σχέδιά του τα τελευταία χρόνια και τώρα επιτίθεται κυρίως σε εχθρούς των ΗΠΑ.

 

 

 

Πηγή: https://www.duvarenglish.com/moscow-attacker-posted-photos-from-istanbul-month-ago-reveals-russian-media-news-64074

Μετάφραση: Γιάννης Λιναρδάτος

[ad_2]

Source link

Related posts

Η μετατροπή της ΕΕ σε πολιτικό βραχίονα του ΝΑΤΟ

Μέχρι πότε θα παραμείνουν “παγωμένα” τα προβλήματα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις;

Οι Αγρότες και η Άμυνα της χώρας-Β.Κουμπάκης

Αφήστε ένα σχόλιο