AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αθλητικα

Πέπε Καστάνιο στο Gazzetta: «Υψηλό το επίπεδο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ήξερα τους “μεγάλους” από το Playstation»

[ad_1]

Η προσαρμογή του στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο σεβασμός στον Αντόνιο Κορδόν και η ατμόσφαιρα που δημιουργείται στα ματς με τους «μεγάλους». Ο Πέπε Καστάνιο μοιράστηκε στο Gazzetta τον απολογισμό του για τη φετινή σεζόν αλλά και τι έχει ξεχωρίσει μέχρι τώρα.

Ξεχώρισε τα μικρά κλιμάκια της Κάντιθ και πριν καν κλείσει τα 18 του, ήταν μέλος της δεύτερης ομάδας του συλλόγου. Αυτό ήταν αρκετό για τη Βιγιαρεάλ το καλοκαίρι του 2015 ώστε να τον κάνει δικό της και τον ρίξει στα… βαθιά της δικής θυγατρικής.

Έπαιξε συμπαίκτες με παίκτες που κάνουν τεράστια πορεία αυτή τη στιγμή στο ποδόσφαιρο και έζησε σε μία εποχή όπου το «κίτρινο υποβρύχιο» έδινε ευκαιρίες στο νέο… αίμα. Οι εμπειρίες που απέκτησε ήταν τεράστιες καθώς έκανε προπονήσεις και με την πρώτη ομάδα όταν ήταν κόουτς ο Χαβιέ Καγιέχας ενώ ο ποδοσφαιρικός… πατέρας του ήταν ο Μιγκέλ Αλβάρες.

Η στιγμή να βγει από τη… φούσκα της Ισπανίας ήρθε το καλοκαίρι του 2020. Ο 22χρονος Καστάνιο αποδέχθηκε την πρόταση του Αστέρα Τρίπολης και έτσι συστήθηκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο όπου αγωνίζεται για τρίτη συνεχόμενη σεζόν.

ελλάδα

Με μία συμμετοχή στην πρώτη ομάδα του ισπανικού συλλόγου και δεκάδες παρουσίες με τη θυγατρική της, ο Ισπανός στόπερ έγινε γρήγορα βασικό μέλος των Αρκάδων και μέσα σε 2,5 χρόνια περίπου μετράει 88 παιχνίδια στο ενεργητικό του με δύο γκολ και μία ασίστ.

Ο Πέπε Καστάνιος αναφέρθηκε στο Gazzetta, στο πλαίσιο των γυρισμάτων για τη Novibet που είναι χορηγός του Αστέρα Τρίπολης και στάθηκε στην εξέλιξη της σεζόν, στη δική του προσαρμογή αλλά και τους παίκτες που έχει ξεχωρίσει μέχρι στιγμής.

ελλάδα

– Είσαι για τρίτη σεζόν στην Ελλάδα. Πώς σου φαίνεται το επίπεδο;

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι σε υψηλό επίπεδο. Από τότε που έπαιζα στην Ισπανία ήξερα τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ από το Playstations. Το πρωτάθλημα είναι ποιοτικό, με εξαιρετικές ομάδες και μου αρέσει πολύ».

– Τι διαφορές έχει το ελληνικό με το ισπανικό ποδόσφαιρο;

«Θεωρώ ότι το ελληνικό πρωτάθλημα εστιάζει περισσότερο στη φυσική κατάσταση και στα τρεξίματα ενώ στην Ισπανία παίζουν πιο πολύ σε τακτική και passing game αλλά έχω προσαρμοστεί πολύ εδώ».

– Σε βοηθάει το γεγονός ότι ο Αστέρας Τρίπολης έχει αρκετούς Ισπανούς ποδοσφαιριστές;

«Και βέβαια με βοηθάει αυτό. Γενικά στον Αστέρα Τρίπολης έχουμε εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές που βρίσκονται σε τρομερό επίπεδο και προσπαθώ από την πλευρά μου να δίνω το 100%».

– Ποιο παιχνίδι από φέτος ξεχωρίζεις;

«Μου αρέσουν τα παιχνίδια κόντρα στους “μεγάλους” στην έδρα μας καθώς η ατμόσφαιρα είναι τρομερή. Έρχονται οπαδοί, γεμίζει το γήπεδο και το απολαμβάνω πάρα πολύ».

– Ο παίκτης ή οι παίκτες που σε ξεχωρίζεις;

«Ξεχωρίζω τον Φορτούνη από τον Ολυμπιακό. Μου αρέσει πάρα πολύ ως ποδοσφαιριστής, είναι ποιοτικός, ξέρει να χειρίζεται την μπάλα τρομερά. Επίσης μου άρεσε ο Μαντί Καμαρά αλλά και από την ΑΕΚ ο Λιβάι Γκαρσία. Ήταν πολύ δύσκολο να τον μαρκάρω».

– Μιλάς με Ισπανούς ποδοσφαιριστές από άλλες ομάδες;

«Ναι, ναι φυσικά έχω επαφές με Ισπανούς παίκτες άλλων ομάδων. Με τον Κουέστα του Άρη για παράδειγμα έχουμε συχνή επαφή αλλά και με τους άλλους ποδοσφαιριστές».

ελλάδα

– Στον Ολυμπιακό βρίσκεται ως τεχνικός διευθυντής και ο Αντόνιο Κορδόν που ήταν στη Βιγιαρεάλ όταν ήσουν και εσύ…

«Είχα τον κ. Κορδόν στη Βιγιαρεάλ. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι τρομερός στη δουλειά του και αυτό φαίνεται από όσα έχει φτιάξει στον σύλλογο».

– Έχεις μάθει ελληνικά;

«Λίγο (ελληνικά). Έχω μάθει τα βασικά τύπου καλημέρα, καληνύχτα, τον καφέ (γέλια)».

– Ο στόχος του Αστέρα Τρίπολης για τη φετινή σεζόν;

«Για την ομάδα είναι να μπούμε στα play-offs. Η ομάδα δουλεύει εξαιρετικά, έχουμε υψηλούς στόχους και προσπαθούμε να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι. Εφόσον είμαστε συγκεντρωμένοι και νικήσαμε τα ματς, θα καταφέρουμε να μπούμε στην εξάδα. Είναι δύσκολο βέβαια γιατί όλες οι ομάδες είναι δύσκολες αλλά εύχομαι ο Αστέρας να είναι στα play-offs φέτος».

[ad_2]

Source link

Related posts

Μακάμπι-Ερυθρός Αστέρας 92-98: Άρχοντας στο… σπίτι του

Χάος στη Βρετανία: Ακυρώθηκαν δρομολόγια του Eurostar λόγω πλημμύρας σε σήραγγα (vid)

Copa Africa: Η Νιγηρία του Τροστ Εκόνγκ απέκλεισε το Καμερούν του Μουκουντί

Αφήστε ένα σχόλιο