AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Διεθνη

Πίεση στο σύστημα υγείας από περιστατικά κορονοϊού και γρίπης

[ad_1]

Ιταλία: Μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας από περιστατικά κορονοϊού και γρίπης

Μεγάλη πίεση ασκείται στο Ιταλικό σύστημα υγείας εξ αιτίας των αυξημένων περιστατικών κορονοϊού Covid-19 και γρίπης με αναπνευστικές επιπλοκές. Υπό ιδιαίτερη πίεση τελούν τα τμήματα επειγόντων περιστατικών και οι θάλαμοι νοσηλείας των Ιταλικών νοσοκομείων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των αρμόδιων αρχών, αν και καταγράφεται μείωση των κρουσμάτων κορονοϊού, συνεχίζουν να αυξάνονται οι διαγνώσεις γρίπης με επιπλοκές του αναπνευστικού συστήματος και με περιστατικά πνευμονίας και μάλιστα όχι μόνον σε ασθενείς προχωρημένης ηλικίας.

Την τελευταία εβδομάδα, τα περιστατικά Covid-19 μειώθηκαν κατά 16%, αλλά σύμφωνα με πολλούς καθηγητές ιολογίας, η μείωση αυτή μπορεί να οφείλεται στον μικρότερο αριθμό τεστ που πραγματοποιήθηκαν τις ημέρες των γιορτών. Αν αυτό αληθεύει, στις επόμενες ημέρες αναμένεται να καταγραφεί νέα άνοδος στα κρούσματα κορονοϊού.

Αναφορικά με τα επείγοντα περιστατικά των νοσοκομείων, η μεγάλη πλειονότητα των ασθενών με συμπτώματα γρίπης και επιπλοκές αποτελείται από ηλικιωμένους και πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς κατηγορίες. Από το Μιλάνο μέχρι τη Ρώμη και την Νάπολη, η αναμονή των ασθενών για να μπορέσουν να εξεταστούν από γιατρό, αρκετές φορές ξεπερνά και τις τέσσερις ώρες.

Ο Ματέο Μπασέτι, αρχίατρος λοιμωδών νόσων του νοσοκομείου Σαν Μαρτίνο της Γένοβας, τόνισε πως “είναι η χειρότερη εποχική γρίπη των τελευταίων 20 ετών, σε ότι αφορά στο ρυθμό μετάδοσής της”. “Εμείς είχαμε προειδοποιήσει τους Ιταλούς, αλλά πολλοί προτίμησαν να κάνουν τον κουφό”, πρόσθεσε ο κ.Μπασέτι, με ευθεία αναφορά σε όσους δεν θέλησαν να εμβολιαστούν.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, πάνω από ένα εκατομμύριο Ιταλοί έχουν μολυνθεί με γρίπη, αν και ακόμη δεν έχει καταγραφεί η κορύφωση των κρουσμάτων που πιθανότατα θα καταγραφεί στην ερχόμενη εβδομάδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


[ad_2]

Source link

Related posts

Το τέλος της κυριαρχίας Ρούτε και το άδηλο μέλλον που… υπόσχεται η κάλπη

Η Γαλλία σκληραίνει τη στάση της, πέρασε από τη Γερουσία νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μπορν

Επαναλαμβανόμενες μαζικές κινητοποιήσεις στην Αργεντινή

Αφήστε ένα σχόλιο