AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Συνταγες

Παντεσπάνι βανίλιας χωρίς γλουτένη (Video) | Συνταγές

[ad_1]

Αφράτο παντεσπάνι βανίλιας, πανεύκολο και γρήγορο στην παρασκευή του, με 4 μόνο υλικά και το σημαντικότερο χωρίς γλουτένη για να απολαύσουν και αυτοί, που δεν επιτρέπεται να καταναλώνουν γλουτένη, κάποια από τα γλυκά που προτιμούν. Χρησιμοποιήστε αυτή τη συνταγή για όλες τις τούρτες σας και εσείς που δεν έχετε πρόβλημα με την γλουτένη γιατί πρόκειται για ένα απλό και υπέροχο παντεσπάνι που θα απογειώσει την γεύση του γλυκού σας. Μια πανεύκολη, για αρχάριους, συνταγή για να φτιάξετε τις πιο νόστιμες τούρτες σας με αυτό το αφράτο παντεσπάνι!

Δείτε πιο κάτω σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Υλικά συνταγής

  • 5 αυγά
  • 170 γρ. ζάχαρη
  • 2 βανιλίνες
  • 180 γρ. αλεύρι ρυζιού (αν χρειαστεί να σφίξετε το μείγμα σας προσθέτετε λίγο αλεύρι ρυζιού)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ρίχνετε τα 5 αυγά και τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάτε μέχρι να αφρατέψουν καλά και έχετε ένα σχετικά σφιχτό μείγμα. Μετά αδειάζετε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτετε τις βανιλίνες, το αλεύρι ρυζιού σταδιακά και ανακατεύετε απαλά με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  2. Αδειάζετε το μείγμα σε τσέρκι ή φόρμα με αποσπώμενη βάση 20 εκ. καλυμμένη με χαρτί ψησίματος στη βάση και τα τοιχώματά της. Ισιάζετε την επιφάνειά του και το ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για περίπου 30-35 λ ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του. 
  3. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει τελείως και μετά το ξεφορμάρετε και το κόβετε με συρματόσεγα ή μεγάλο μαχαίρι για ψωμί στο πάχος που θέλετε δηλ. σε 2 χοντρές ή 3-4 λεπτές φέτες. 
  4. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δεν χρησιμοποιούμε διογκωτικά γι αυτό και δεν φουσκώνει ιδιαίτερα το παντεσπάνι και συρρικνώνεται όταν κρυώνει. 

Δείτε στο video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Sintayes.gr,

Συνταγή: Παντεσπάνι βανίλιας χωρίς γλουτένη (Video)

 


[ad_2]

Source link

Related posts

Φίλη και αναγνώστρια του infowoman μάς στέλνει τη συνταγή για απίθανο ριζότο

Σοκολατόπιτα σιροπιαστή με γλάσο σοκολάτας | Συνταγές

Ζακυνθινή φρυγανιά | Συνταγές – Sintayes.gr

Αφήστε ένα σχόλιο