AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Δυτικη Ελλαδα

Παραβατικότητα ανηλίκων: Πάνω από 45 έφθασαν οι ημερήσιες συλλήψεις τον Σεπτέμβριο!

[ad_1]

Η «κοριτσίστικη» συμμορία χαστούκιζε και γρονθοκοπούσε ανήλικα κορίτσια στην Κηφισιά και το Μαρούσι για λίγα ευρώ, στιγματίζοντας παράλληλα την περιοχή δράσης της με απειλές, όπως «μην ξαναπατήσεις το πόδι σου στην Κηφισιά».

 Συνελήφθησαν τρία ανήλικα κορίτσια, μέλη της συμμορίας ηλικίας, 16 και 15 χρόνων, ενώ κατηγορούνται ακόμη δύο. Πρόκειται για τρεις από τις συνολικά 394 συλλήψεις ανηλίκων (αγοριών και κοριτσιών) για ληστείες, κλοπές, σωματικές βλάβες και απειλές που καταγράφηκαν τον τελευταίο μήνα σε όλη την Ελλάδα, εκ των οποίων οι 180 στην Αττική, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τον περασμένο Σεπτέμβρη καταγράφηκαν ανησυχητικά νούμερα σχετικά με τις συλλήψεις ανηλίκων. Συνελήφθησαν συνολικά 1.353 ανήλικοι για διάφορα αδικήματα, ενώ συνολικά σχηματίστηκαν 1.201 δικογραφίες για ισάριθμες υποθέσεις. Σε όλη την Ελλάδα συνελήφθησαν 86 ανήλικοι για πρόκληση σωματικών βλαβών, 17 για βιασμό ή προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους ή ενώπιόν τους, πορνογραφία ανηλίκων, 242 για παραβάσεις του ΚΟΚ και της οδικής ασφάλειας, 28 για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, 75 για εξαρτησιογόνες ουσίες, 292 για εγκλήματα κατά ιδιοκτησίας (κλοπές, ληστείες), 2 για αρπαγή ανηλίκων, 7 για εγκληματική οργάνωση, 8 για απείθεια και 4 για βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, 9 για πλαστογραφία, 4 για εμπρησμό και 16 για απειλή.

Οι περισσότερες συλλήψεις καταγράφηκαν στην Αττική, όπου συνελήφθησαν 33 ανήλικοι για πρόκληση σωματικών βλαβών, 10 για βιασμό ή γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους ή ενώπιόν τους, πορνογραφία ανηλίκων, 12 για παραβάσεις του ΚΟΚ και της οδικής ασφάλειας, 13 για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, 19 για εξαρτησιογόνες ουσίες, 147 για εγκλήματα κατά ιδιοκτησίας (κλοπές, ληστείες).

Χαστούκισαν δύο 15χρονες

Στις 22:15 το βράδυ του Σαββάτου, στη συμβολή της Λ. Κηφισίας με την οδό Παναγίτσας, δύο 16χρονες, μία 15χρονη, μία 18χρονη και μία ακόμη ανήλικη προσέγγισαν δύο 15χρονα κορίτσια που έκαναν βόλτες στην περιοχή της Κηφισιάς.

Τα μέλη της «κοριτσίστικης συμμορίας» άρχισαν να βρίζουν τα δύο κορίτσια και στη συνέχεια να χτυπούν με γροθιές και χαστούκια τη μία 15χρονη, που αντέδρασε στην επιθετική συμπεριφορά και τις απαιτήσεις τους. Στη συνέχεια, άρπαξαν 20 ευρώ και τράπηκαν σε φυγή.

Μετά το περιστατικό, αστυνομικοί του Α.Τ. Κηφισιάς, στο πλαίσιο των αναζητήσεων, εντόπισαν ένα από τα μέλη της ανήλικης ομάδας των κοριτσιών που επιτέθηκαν και λήστεψαν τις συνομήλικές τους. Η 16χρονη προσήχθη στο Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς όπου αναγνωρίστηκε ανεπιφύλακτα από το θύμα της επίθεσης. Με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της για ληστεία, σωματική βλάβη και εξύβριση κατά συναυτουργία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ενώ στη 15χρονη θύμα της επίθεσης χορηγήθηκε παραγγελία για ιατροδικαστική εξέταση.

ΥΠΗΡΧΕ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ

Την επόμενη μέρα, Κυριακή, στο Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς, πήγε μία ακόμη 15χρονη, μέλος της ίδιας «κοριτσίστικης» συμμορίας, μαζί με τη μητέρα της, προκειμένου να παραδοθεί. Το ανήλικο κορίτσι αναγνωρίσθηκε και αυτό από το θύμα της επίθεσης και συνελήφθη.

Οπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η 15χρονη που παραδόθηκε συνοδεία της μητέρας της στις 21:50, σχεδόν 25 λεπτά πριν από τη ληστρική επίθεση στις δύο 15χρονες, μαζί με τις άλλες τέσσερις ανήλικες συγκατηγορούμενες, μπροστά σε εμπορικό κέντρο στην Κηφισιά, προσέγγισαν μία 14χρονη κοπέλα. Οι ανήλικες χτύπησαν με τα χέρια τους τη 14χρονη και αποπειράθηκαν να της αφαιρέσουν χρηματικό ποσό. Τον περασμένο Αύγουστο η 15χρονη είχε απειλήσει τη 14χρονη λέγοντάς της: «Μην ξαναπατήσεις το πόδι σου στην Κηφισιά».

Στο μεταξύ, το βράδυ της Κυριακής, μία ομάδα επτά ατόμων επιτέθηκε με πέτρες σε βάρος τριών ανηλίκων, τους οποίους προσπάθησε να ληστέψει, στη 2η Μαρίνα Γλυφάδας. Οι νεαροί αντέδρασαν και τότε οι δράστες άρχισαν να τους κλοτσούν και να τους ρίχνουν πέτρες. Τελικά, οι ανήλικοι κατάφεραν να διαφύγουν και να ενημερώσουν την Αστυνομία.

Related posts

Δη.ΠΕ.Θε. Αγρινίου: Η Εφηβική Σκηνή για πρώτη φορά στα Γυμνάσια του Αγρινίου

aitoloakarnanianews

Σοκάρουν τα στοιχεία στην Αιτωλ/νία για την παραβατικότητα ανηλίκων

aitoloakarnanianews

Νέος 5ψήφιος τηλεφωνικός αριθμός για την ανήλικη παραβατικότητα

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο