AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Οικονομια

Πειθαρχική δίωξη κατά δημοσίου υπαλλήλου για πλαστό πτυχίο

[ad_1]

Πειθαρχική δίωξη ασκήθηκε κατά δημοσίου υπαλλήλου για την προσκόμιση πλαστού μεταπτυχιακού τίτλο σπουδών, ενώ ταυτόχρονα ενημερώθηκε και ο αρμόδιος εισαγγελέας προκειμένου να κινηθούν και νομικές διαδικασίες.

Ειδικότερα το περιστατικό αποκαλύφθηκε μετά από έλεγχο σε σχολική μονάδα διεύθυνσης εκπαίδευσης των Αθηνών, με αντικείμενο τη γνησιότητα των τίτλων σπουδών συγκεκριμένου/ης εκπαιδευτικού που διεξήγαγε αυτεπαγγέλτως η Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ). 

Όπως διαπιστώθηκε, ο/η εκπαιδευτικός, στο πλαίσιο προκήρυξης για τις θέσεις των διευθυντών σχολικών μονάδων, κατέθεσε, μεταξύ άλλων δικαιολογητικών, μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, ο οποίος αποδείχθηκε μη γνήσιος.

Μάλιστα, ο/η εκπαιδευτικός, στο πλαίσιο της προκήρυξης, συνυπέβαλε την προβλεπόμενη υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/86, στην οποία δήλωνε τη γνησιότητα του εν λόγω μεταπτυχιακού τίτλου.

Η ψευδής αυτή δήλωση συνιστά παράβαση η οποία  τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον 3 μηνών, ενώ ταυτόχρονα συνιστά και το πειθαρχικό παράπτωμα της αναξιοπρεπούς ή ανάρμοστης ή ανάξιας για υπάλληλο συμπεριφορά εντός ή εκτός υπηρεσίας.

Ο/η εν λόγω εκπαιδευτικός κατέλαβε θέση διευθυντή/ντριας σχολικής μονάδας, χωρίς ο επίμαχος τίτλος να μοριοδοτηθεί, αφού είχε αποδειχθεί η  πλαστότητά του.

Η ΕΑΔ διαβίβασε την έκθεση στον αρμόδιο εισαγγελέα προς ποινική αξιολόγηση και αναζητήθηκαν οι ανάλογες πειθαρχικές ευθύνες για τον/την εκπαιδευτικό.

Με τη σειρά της, η αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης, πέραν της ενημέρωσης του αρμόδιου εισαγγελέα, προχώρησε σε πειθαρχική δίωξη του/της εκπαιδευτικού, για το παράπτωμα της  διατήρησης στον φάκελό του/της μη γνήσιου τίτλου σπουδών, ολοκληρώνοντας τις οφειλόμενες από τις διατάξεις ενέργειές της.

Η ΕΑΔ επισημαίνει πως οι Διευθύνσεις Διοικητικού των υπηρεσιών και των φορέων του ελληνικού δημοσίου οφείλουν να την ενημερώνουν εγγράφως και να καταχωρίζουν στο https://rns.aead.gr/titloi/login.asp τις πληροφορίες για τον έλεγχο γνησιότητας των τίτλων σπουδών των υπαλλήλων της υπηρεσίας ή του φορέα τους.

Με βάση αυτή την υποχρέωση των υπηρεσιών, εστάλη στην ΕΑΔ έγγραφο, από Διεύθυνση Εκπαίδευσης, σύμφωνα με το οποίο ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών για μη γνήσιο τίτλο σπουδών, εργαζομένου/ης εκπαιδευτικού σε σχολείο περιοχής ευθύνης της.

Με αφορμή το έγγραφο, η ΕΑΔ διεξήγαγε τον σχετικό έλεγχο.

Όπως τονίζει, συνεχίζει αντίστοιχους ελέγχους σε όλο το ελληνικό δημόσιο σε όλη τη χώρα.

[ad_2]

Source link

Related posts

Στη συνάντηση των υπουργών Δημόσιας Διοίκησης της ΕΕ – EUPAN η Κεραμέως

ΑΔΕΔΥ: Ανακοίνωσε πανελλαδική απεργία & στάση εργασίας στο δημόσιο

ΥΠΕΣ: Άνοιξε ο Α’ κύκλος κινητικότητας για μετατάξεις-αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων

Αφήστε ένα σχόλιο