AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

Πηγη ΧΑΡΜΟΣΥΝΑ…ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ! ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ! ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023

[ad_1]

Πηγη ΑΓΡΟΤΩΝ-86.682 ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ …ΕΛΕΕΙΝΟ ΟΠΕΚΕΠΕ (opekepe.gr)! ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΟΓΑ, ΕΦΚΑ (efka.gov.gr) – Δελτίο αγροτών!!!

ΑΓΡΟΤΙΚΑ Πηγη – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: Το ποσό των 8.708.740,71 ευρώ πιστώθηκε σε 86.682 δικαιούχους των αγροπεριβαλλοντικών μέτρων και της βιολογικής γεωργίας, οι οποίοι θα δουν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Με τις πληρωμές αυτές ολοκληρώθηκε το κλείσιμο του 2022 για τους δικαιούχους και ο ΟΠΕΚΕΠΕ (opekepe.gr) ξεκίνησε τις διαδικασίες προκειμένου να προχωρήσει στην επεξεργασία των στοιχείων για την προκαταβολή των αγροπεριβαλλοντικών μέτρων έτους του 2023, το ύψος της οποίας θα κυμανθεί στο 75% της ενίσχυσης.

Ειδικότερα, πιστώθηκαν σε 24.255 δικαιούχους 3.009.221,16 ευρώ για τα αγροπεριβαλλοντικά μέτρα: «Προστασία Άγριας Ορνιθοπανίδας», «Προστασία Παραδοσιακού Ελαιώνα Αμφισσας», «Διατήρηση αμπελοκομικής πρακτικής στον αμπελώνα Ν. Θήρας», «Μείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα», «Εναλλακτική καταπολέμηση ζιζανίων στους ορυζώνες», «Εφαρμογή της μεθόδου σεξουαλικής σύγχυσης μικρολεπιδόπτερων (Κομφούζιο)», «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων».

Πηγη ΑΓΡΟΤΩΝ-Με τις πληρωμές αυτές ολοκληρώθηκε το κλείσιμο του 2022 για τους δικαιούχους

Επίσης, σε 62.427 δικαιούχους της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας (μετατροπή και διατήρηση) πιστώθηκαν 5.699.519,55 ευρώ.

Διορθώσεις και διασταυρωτικοί έλεγχοι

Μετά την αξιολόγηση των διορθώσεων και των διασταυρωτικών ελέγχων για τις υπόλοιπες αιτήσεις αγροπεριβαλλοντικών έτους 2022, ολοκληρώθηκε η αναγνώριση και εκκαθάριση των σχετικών δαπανών και η έκδοση 159 εντολών πληρωμής από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. «Η αναγνώριση και εκκαθάριση ξεκίνησε στις 17 Νοεμβρίου και ολοκληρώθηκε στις 21 Νοεμβρίου σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα. Ήδη από την Δευτέρα, με βάση την σειρά έκδοσης των εντολών πληρωμής, έχουν πιστωθεί οι λογαριασμοί των δικαιούχων και θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας η πίστωση όλων των λογαριασμών», επισημαίνει ο Οργανισμός.

Για λίγες περιπτώσεις δεν ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση των διορθώσεων λόγω συμπληρωματικών ελέγχων που απαιτούνται και για τις περιπτώσεις αυτές θα ακολουθήσει, τις επόμενες ημέρες, νέα πληρωμή.

 Έρχεται η πληρωμή ΕΦΚ πετρελαίου λέει το ΥπΑΑΤ, ότι ζημιά δηλώθηκε αποζημιώνεται

To αμέσως προσεχές διάστημα (ήδη οι καταστάσεις βρίσκονται στην ΑΑΔΕ για πληρωμή) θα πληρωθούν 76 εκατ. σε 297.428 δικαιούχους, ως επιστροφή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) για το πετρέλαιο στους επαγγελματίες αγρότες. Αυτό τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, σε παρέμβασή του κατά την παρουσίαση της 1ης αναφοράς της HVA International, στη Λάρισα,

Υπενθύμισε παράλληλα ότι έχουν ληφθεί τα εξής μέτρα στήριξης:

Μέτρο 5.2 ύψους 45 εκ. €
Οι κτηνοτρόφοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για αντικατάσταση ζωικού κεφαλαίου και για ΔΩΡΕΑΝ ανακατασκευή ή κατασκευή σταβλικών εγκαταστάσεων.
Η επιχορήγηση καλύπτει το 100% της νέας επένδυσης.
Οι τεχνικοί σύμβουλοι μέλη του ΓΕΩΤΕΕ Παράρτημα Κεντρικής Ελλάδας θα αναλάβουν όλο το κόστος σύνταξης και υποβολής των μελετών ένταξης στο μέτρο 5.2.

Σχέδια Βελτίωσης 2023:
Ένταξη όλων των επιλαχόντων της Θεσσαλίας (συνολικά 601 αιτήσεις). Υπερδιπλασιασμός προϋπολογισμού για Θεσσαλία, με συνολικό ποσό 37 εκ. €.(+20 εκατ. ευρώ).

Ρύθμιση οφειλών του αγροτικού ρεύματος. Πρόκειται για ένα επταετές σχήμα, με τα πρώτα δυο χρόνια να αποτελούν περίοδο χάριτος και κατά τα επόμενα πέντε να ρυθμιστούν οι σχετικές οφειλές, χωρίς έντοκη επιβάρυνση, την οποία και θα καλύψει το κράτος.

Για τη στήριξη των αγροτών στις παρακάρλιες περιοχές (πλημμυρισμένα 180.000 στρέμματα) θα υπάρξει ειδικό πρόγραμμα που θα προβλέπει την κάλυψη της απώλειας εισοδήματος για όσο χρονικό διάστημα δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα χωράφια τους.

Ανάλογο πρόγραμμα θα υπάρξει και για όσους γεωργούς δεν έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τη γη τους όχι γιατί είναι πλημμυρισμένη αλλά γιατί είναι καλυμμένη από ιλύ (λάσπη) και άλλα φερτά υλικά.

Και για τα δύο προγράμματα αναμένουμε έγκριση από την ΕΕ. Επίσης:

Η Κρατική Αρωγή με τη στήριξη του ΥΠΑΑΤ θα καλύψει το κόστος μεταφοράς των φερτών υλικών από τα χωράφια που έχουν πληγεί.
Ψηφίσθηκε ρύθμιση για το ακατάσχετο, το αφορολόγητο και το ανεκχώρητο των αποζημιώσεων των πληγέντων της Θεσσαλίας
2ετής απαλλαγή από το τέλος εισφοράς για γάλα-κρέας για κτηνοτρόφους των πληγεισών περιοχών στον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.
Επιπλέον ο ΕΛΓΑ πλήρωσε την Πέμπτη, 20 εκατ. ευρώ, υπόλοιπα πληρωμών του 2022 (υπόλοιπα από προκαταβολές πορισμάτων και ενστάσεις) και 8 εκατ. ευρώ για τις πυρκαγιές του 2021 σε εκείνους που οι καλλιέργειές τους δεν ήταν ενταγμένες στο σύστημα Copernicus και απαιτείτο εξατομικευμένος εκτιμητικός έλεγχος.

Όπως είπε ο Λευτέρης Αυγενάκης, «η κυβέρνηση βρίσκεται και θα βρίσκεται στο πλευρό των πληγέντων. Εκτός από τις αποζημιώσεις αξιοποιείται κάθε χρηματοδοτικός πόρος για την ανασυγκρότηση της παραγωγής στον πρωτογενή τομέα. Μέλημά μας είναι πώς θα βοηθήσουμε τον κόσμο που γονάτισε να ξανασταθεί στα πόδια του! Οι αγρότες καταλαβαίνουν ότι είμαστε δίπλα τους και θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό τους».

Παϊσιάδης Σταύρος-agrotypos.gr

Πηγη ΑΓΡΟΤΩΝ-86.682 ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ …ΕΛΕΕΙΝΟ ΟΠΕΚΕΠΕ! ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΟΓΑ, ΕΦΚΑ – Aντίστροφη μέτρηση για πληρωμές!

Οι πληρωμές των κύριων και των επικουρικών συντάξεων του e-ΕΦΚΑ (efka.gov.gr) μηνός Δεκεμβρίου 2023 θα διενεργηθούν για μεν τους μη μισθωτούς στις 27/11/2023, ημέρα Δευτέρα, για δε τους μισθωτούς στις 29/11/2023, ημέρα Τετάρτη.





Πιο συγκεκριμένα:

  • Ο  ΟΑΕΕ(oaee.gr) θα καταβάλλει τις συντάξεις τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου
  • Ο  ΟΓΑ(oga.gr) θα καταβάλλει τις συντάξεις τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου
  • Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλει τις συντάξεις τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου
  • Οι συντάξεις ΕΦΚΑ για όσους είναι συνταξιούχοι (Μισθωτοί & Μη Μισθωτοί) από 1.1.2017 και έπειτα (ν.4387/2016) θα καταβληθούν τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου
  • Το  ΙΚΑ(ika.gr) θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023
  • Το  Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023
  • Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν όπως στο Δημόσιο δηλαδή την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου
  • Το ΝΑΤ(nat.gr) και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου
  • Το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου
  • Το ΕΤΑΤ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου
  • Η ΔΕΗ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου

Ο ΟΠΕΚΑ (opeka.gr) θα καταβάλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ 2023- ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΟΠΕΚΑ- ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Η ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ!!! ΕΩΣ 25.000 ΕΥΡΩ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΟΙ 3 ΧΡΥΣΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ!! ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΟΠΕΚΕΠΕ 169 ΕΚ. ΕΥΡΩ! ΕΩΣ 30/11 ΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ! ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2023!!!

[ad_2]

Source link

Related posts

Όταν τα δέντρα «ξυπνούν» νωρίτερα

Μαφιόζικη δολοφονία στη Μάνδρα: Ο Χρήστος Γιαλιάς δέχτηκε καταιγισμό πυρών και τον έκαψαν 200 μέτρα από το σπίτι του

Νέο εργαλείο για αγορά αγροτικής γης από νέους στο επάγγελμα επιδοτεί δανεισμό με μπάτζετ 10 εκατ. ευρώ

Αφήστε ένα σχόλιο