AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αθλητικα

Πιτσιρικάς έβγαλε για βόλτα το σκύλο του και βρήκε σπάνιο χρυσό βραχιόλι: Το εύρημα που άφησε άφωνους τους αρχαιολόγους

[ad_1]

Η ανακάλυψη έγινε πριν από δύο χρόνια, μια απόδειξη των απροσδόκητων θησαυρών που βρίσκονται κρυμμένοι κάτω από τα πόδια μας.

Σε μια εξαιρετική εξέλιξη που γεφυρώνει το παρόν με το αρχαίο παρελθόν, ένα 12χρονο αγόρι από το Ηνωμένο Βασίλειο ανακάλυψε ένα σπάνιο τεχνούργημα που ρίχνει φως στην πλούσια ρωμαϊκή κληρονομιά της χώρας. Ο Rowan Brannan, ενώ έβγαζε βόλτα τον σκύλο του σε ένα χωράφι στην περιοχή Pagham, έπεσε πάνω σε ένα χρυσό βραχιόλι που χρονολογείται περίπου 2.000 χρόνια πριν, ένα εύρημα που έκτοτε έχει γοητεύσει ιστορικούς και αρχαιολόγους.

Η ανακάλυψη έγινε πριν από δύο χρόνια, μια απόδειξη των απροσδόκητων θησαυρών που βρίσκονται κρυμμένοι κάτω από τα πόδια μας. Ο Rowan, μαζί με τη μητέρα του, την Amanda, βρήκε ένα απομεινάρι από μια εποχή που έχει περάσει προ πολλού, αλλά είναι πάντα παρούσα στο ιστορικό μωσαϊκό του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η έμφυτη περιέργεια και το περιπετειώδες πνεύμα του Rowan τον ωθούσαν πάντα να εξερευνά και να αποκαλύπτει τα μυστήρια που κρύβει η γη. «Ο Rowan πάντα ήθελε να βρίσκει κάθε είδους κομμάτια», αφηγήθηκε η Amanda στο SWNS, υπογραμμίζοντας τη φυσική κλίση του γιου της προς την εξερεύνηση και την ανακάλυψη.

Μόλις βρήκαν το βραχιόλι, ο Rowan και η Amanda το πήγαν στο σπίτι τους στο Bognor του Sussex, όπου ο Rowan ανέλαβε τη σχολαστική διαδικασία πιστοποίησης της αυθεντικότητας του χρυσού. Το τεχνούργημα πληρούσε όλα τα κριτήρια για αληθινό χρυσό, αλλά η ιστορική του σημασία παρέμεινε απραγματοποίητη μέχρι μια τυχαία συνομιλία με μια επισκέπτρια κομμώτρια, η οποία ήταν επίσης μανιώδης ανιχνευτής μετάλλων.

Το πρόγραμμα του Βρετανικού Μουσείου για την καταγραφή των αρχαιολογικών ευρημάτων που γίνονται από το κοινό έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην αξιολόγηση της σημασίας του βραχιολιού. Οι αξιωματικοί συνδέσμου ευρημάτων, οι οποίοι βοηθούν στον εντοπισμό και την καταγραφή τέτοιων ανακαλύψεων, αναγνώρισαν τη σημασία του ευρήματος του Rowan. Όπως εξήγησε η Amanda, «ο αξιωματικός συνδέσμου ευρημάτων ενδιαφέρθηκε πολύ για το χρυσό, οπότε έπρεπε να πάμε στο Horsham για να το παραδώσουμε, επειδή στη συνέχεια είναι ιδιοκτησία του Στέμματος, ενώ περνάει από όλες αυτές τις διαφορετικές διαδικασίες».

Η διαδικασία της αυθεντικοποίησης και της ιστορικής κατηγοριοποίησης αποτέλεσε πηγή ενθουσιασμού και προσμονής για την οικογένεια Brannan. «Είναι πολύ συναρπαστικό κάθε φορά που διαβάζουμε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα», μοιράστηκε η Amanda, υπογραμμίζοντας τη συγκίνηση του να είσαι μέρος μιας ανακάλυψης που συμβάλλει στην κατανόηση της ιστορίας.


[ad_2]

Source link

Related posts

Στίβος: Καμπ… Ελλήνων στη Νότια Αφρική, προετοιμασία για Τζένγκο και Φραντζεσκάκη

Αλκαράθ: Διατήρησε τον τίτλο του στο Indian Wells

Λεσόρ: «Ο Ναν μου έσωσε τον κ…ο»

Αφήστε ένα σχόλιο