AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

Προειδοποίηση ΔΝΤ για δημοσιονομικά σοκ από τα αγροτικά μπλόκα στην Ευρώπη

[ad_1]

«Βλέπετε τους αγρότες να διαμαρτύρονται. Σε ανθρώπινο επίπεδο καταλαβαίνω ότι αντιμετωπίζουν περισσότερες δυσκολίες και δεν είναι εύκολο να κάνουν τη δουλειά που κάνουν», είπε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης Τύπου στα γραφεία του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον. « Όμως αν η διάθεση ενισχύσεων βάζει τις κυβερνήσεις με την πλάτη στον τοίχο και τις εμποδίζει να κάνουν αυτό που είναι απαραίτητο για να ενισχυθούν οι οικονομίες τους, υπάρχει κίνδυνος να έρθει η στιγμή που ίσως το μετανιώσουν», πρόσθεσε.

Οι συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες των αγροτών στη Γαλλία και τη Γερμανία προκάλεσαν απαντήσεις από τον Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τον Καγκελάριο Όλαφ Σολτς, αλλα και την Τζόρτζια Μελόνι, οδηγώντας σε μια σειρά ανακοινώσεων.

Το ΔΝΤ επιμένει εδώ και μήνες ότι οι χώρες, ειδικά οι πιο πλούσιες, θα πρέπει να καταργήσουν σταδιακά τα μέτρα στήριξης που είχαν εφαρμόσει για να ενισχύσουν τις οικονομίες τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας, στη συνέχεια για να μετριάσουν το πληθωριστικό σοκ και τις συνέπειες της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Το ΔΝΤ έχει επανειλημμένα τονίσει τη σημασία των χωρών να διατηρήσουν τη δημοσιονομική ευελιξία για την αντιμετώπιση των οικονομικών κραδασμών, δεδομένης της σημαντικής αύξησης του κόστους δανεισμού τα τελευταία χρόνια.

«Οι κυβερνήσεις βρίσκονται υπό τεράστια πίεση να επενδύσουν στην ανταγωνιστικότητα, την πράσινη οικονομία, την κατάρτιση και τα ταλέντα για την ψηφιακή οικονομία. Αλλά από πού θα έρθουν όλα αυτά τα χρήματα; Η εξυπηρέτηση του χρέους αυξάνεται. Η δημόσια υποστήριξή σας έχει αυξηθεί για καλούς λόγους και είστε υπό πίεση να συνεχίσετε να ξοδεύετε», επέμεινε η Γκεοργκίεβα.

[ad_2]

Source link

Related posts

Με 7.000 λίτρα δεξαμενή το αυτοκινούµενο ψεκαστικό Amazone Pantera έρχεται στο profi

Δυναμική καθοδικών τιμών στην αγορά του ελαιολάδου της Μεσογείου

Τα αυτόνομα VTE των Krone και Lemken ικανά και για μπροστινά παρελκόμενα

Αφήστε ένα σχόλιο