AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

Πτώση στις τιµές εξαγωγής και πιο χαµηλά η αγορά από την Τυνησία

[ad_1]

Βέβαια σε αυτές τις τιµές υπάρχει διστακτικότητα από τους τοπικούς εµπόρους να πουλήσουν, καθώς δεν µπορούν να αγοράσουν σε αντίστοιχες χαµηλές τιµές από τους παραγωγούς. Τα ποιοτικά σιτάρια φυσικά και έχουν µια καλύτερη µοίρα φέτος δεδοµένου ότι σπανίζουν, εντούτοις σε µια πτωτική αγορά δεν µπορούν να γίνουν θαύµατα.

Στα σκληρά σιτάρια, η νέα λίστα τιµών στη Φότζια διόρθωσε κατά 5-7 ευρώ ανάλογα µε την ποιότητα. Συγκεκριµένα, για τα ποιοτικά σιτάρια µε ειδικό βάρος 78 kg/hl, υαλώδη 70% και πρωτεΐνη 12% η τιµή αποθήκης εµπόρου διαπραγµατεύεται στα 383-388 ευρώ ο τόνος. Επίσης για τη δεύτερη ποιότητα µε ειδικό βάρος 76 kg/hl, υαλώδη 50% και πρωτεΐνη 11% η τιµή αποθήκης εµπόρου κυµαίνεται στα 365-370 ευρώ ο τόνος. Κατά τα φαινόµενα, για άλλη µια φορά τα φτηνά και ποιοτικά τουρκικά σιτάρια θα καλύψουν την πώληση στην Τυνησία. Η τιµή που κλείστηκαν 100.000 τόνοι ήταν µεταξύ 415-419 δολάρια ο τόνος παραδοτέα σε λιµάνι της Τυνησίας, δηλαδή περίπου 10-14 δολάρια χαµηλότερα από την προηγούµενη αγορά τους στα τέλη Αυγούστου. Οι Καναδοί δεν φαίνονται διατεθειµένοι να πουλήσουν σε αυτές τις τιµές.

Στο χρηµατιστήριο του Σικάγο, ο συνεδριάσεις στα µαλακά σιτάρια, όπως και σε άλλα δηµητριακά, είναι υποτονικές και ελαφρά πτωτικές. Ο ανταγωνισµός από τις φτηνές τιµές ουκρανικής και ρωσικής σοδειάς δεν αφήνει περιθώρια ανάκαµψης. Παράλληλα, η έλλειψη ανταγωνιστικότητας της αµερικανικής σοδειάς και η πίεση που φέρνει η συγκοµιδή δηµητριακών δυσκολεύει την αντιστροφή της τάσης. Από την άλλη, να σηµειωθεί πως η αγορά αντιστέκεται από την απροθυµία των Αµερικανών παραγωγών να πουλήσουν σε αυτά τα επίπεδα.

 

[ad_2]

Source link

Related posts

Οι συγκρούσεις απειλή για την πράσινη μετάβαση

Σπορά σιτηρών στον αγρόκτημα του ΕΛΓΟ – Δήμητρα στη Θέρμη με προηγμένες σπαρτικές

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ… Ο ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ! ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΣΤΟΝ ΟΠΕΚΕΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ- ΚΟΡΟΙΔΙΑ! ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΓΑ, ΕΦΚΑ!!

Αφήστε ένα σχόλιο