AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Η Γάζα μετατρέπεται σε νεκροταφείο παιδιών», λέει ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ

[ad_1]

Ο Γκουτέρες τα… έχωσε σε Ισραήλ και Χαμάς για τις πρακτικές τους – Ο Μπάιντεν μίλησε με Νετανιάχου με αντικείμενο τις «ανθρωπιστικές παύσεις» στους βομβαρδισμούς

Η προστασία των αμάχων θα πρέπει να είναι «πρωταρχικής σημασίας» στη σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, τόνισε ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, προειδοποιώντας ότι η Λωρίδα της Γάζας μετατρέπεται σε «νεκροταφείο παιδιών».

«Οι χερσαίες επιχειρήσεις των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων και οι συνεχιζόμενοι βομβαρδισμοί πλήττουν αμάχους, νοσοκομεία, προσφυγικούς καταυλισμούς, τεμένη, εκκλησίες και εγκαταστάσεις του ΟΗΕ, συμπεριλαμβανομένων και καταφυγίων. Κανείς δεν είναι ασφαλής», είπε ο Γκουτέρες μιλώντας σε δημοσιογράφους.

«Ταυτόχρονα, η Χαμάς και άλλοι μαχητές χρησιμοποιούν αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες και συνεχίζουν να εκτοξεύουν ρουκέτες αδιακρίτως εναντίον του Ισραήλ», συνέχισε.

Ο Γκουτέρες είπε ότι διαπράττονται σαφείς παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και έκανε ξανά έκκληση για μια ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός.

Επικοινωνία Μπάιντεν με Νετανιάχου για «ανθρωπιστικές παύσεις» των βομβαρδισμών

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου είχαν σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία κατά την οποία συζήτησαν τη δυνατότητα «τακτικών παύσεων» στους βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι είπε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να συζητούν με το Ισραήλ αυτές τις προσωρινές ανθρωπιστικές παύσεις στη Γάζα αλλά πρόσθεσε: «Πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε στην αρχή αυτών των συζητήσεων, όχι στο τέλος». Η Ουάσινγκτον εξακολουθεί να πιστεύει ότι δεν είναι πρόσφορη μια γενική κατάπαυση του πυρός αυτήν τη στιγμή, σημειώθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Σύμφωνα με τον Κίρμπι, σήμερα αναμένεται να βγουν από τη Γάζα περισσότεροι Αμερικανοί πολίτες και να περάσει στον θύλακα ανθρωπιστική βοήθεια, η οποία ωστόσο δεν αρκεί. Σημείωσε ότι το τελευταίο 24ωρο έχουν περάσει στη Γάζα λιγότερα από 30 φορτηγά με είδη πρώτης ανάγκης.

Ο Νετανιάχου και ο Μπάιντεν συζήτησαν επίσης την κατάσταση στη Δυτική Όχθη και συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή τις επόμενες ημέρες.

Κοινοποιήστε το:


[ad_2]

Source link

Related posts

Νέο βιώσιμο Στρατηγικό Σχέδιο για την οινοποιία της Γαλλίας

Έξαρση του ιού κοξάκι στα παιδιά – Τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς και πότε να ανησυχούν

Δολοφονία 31χρονου στο Μεσολόγγι: Ανακτήθηκαν διαγραμμένα μηνύματα του κρεοπώλη και φέρνουν νέα δεδομένα για το κίνητρο

Αφήστε ένα σχόλιο