AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Υγεια

Πώς μας επηρεάζουν, ποιος είναι ο κρίσιμος παράγοντας [μελέτη]

[ad_1]

H θετική ή η αρνητική επίδραση των βιντεοπαιχνιδιών στην ψυχολογία έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό με την ώρα που αφιερώνεται σε αυτά

Το πόσο επηρεάζουν τα video games και τα παιχνίδια στο κινητό την ψυχική υγεία παιδιών, εφήβων και ενηλίκων είναι ένα θέμα που μελετάται ξανά και ξανά. Όπως φαίνεται όμως, η θετική ή η αρνητική επίδραση των βιντεοπαιχνιδιών στην ψυχολογία εφήβων και ενηλίκων έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό με την ώρα που αφιερώνεται σε αυτά.

Σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στα Sage Journals, τα παιχνίδια για κινητές συσκευές (τηλέφωνα και tablets) συσχετίζονται σημαντικά τόσο με θετικά όσο και με αρνητικά συναισθήματα. Η ειδοποιός διαφορά μεταξύ των δύο, του θετικού ή του αρνητικού αντικτύπου που έχουν στην ψυχική υγεία μας, είναι ο χρόνος ενασχόλησης.

Στην έρευνα χρησιμοποιήθηκαν δεδομένα από τα ερωτηματολόγια που συμπλήρωσαν 5000 συμμετέχοντες. Η ψυχική διάθεση των συμμετεχόντων μετρήθηκε με τη χρήση τριών δεικτών: ένα χρονοδιάγραμμα θετικών και αρνητικών επιδράσεων, την κλίμακα ικανοποίησης από τη ζωή και τον τετραδιάστατο δείκτη ευτυχίας.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα παιχνίδια για κινητά συσχετίστηκαν, όπως προαναφέρθηκε, τόσο με θετικά όσο και με αρνητικά συναισθήματα.

Πιο συγκεκριμένα, το να παίζει κανείς ένα παιχνίδι στο κινητό ή σε κάποια άλλη συσκευή για 2 ώρες ή λιγότερο κάθε μέρα συνδέθηκε με σημαντικά υψηλότερη ικανοποίηση από τη ζωή από το να μην παίζει καθόλου. Επιπλέον, η ικανοποίηση ήταν σημαντικά υψηλότερη όταν ο χρόνος ενασχόλησης με το παιχνίδι δεν ξεπερνούσε τη 1,5 ώρα κάθε μέρα.

Αντιθέτως, αν η ενασχόληση με ένα παιχνίδι για κινητά για περισσότερες από 2 ώρες κάθε μέρα είχε αρνητικό αντίκτυπο στο συνολικό επίπεδο ευημερίας.

Τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι το να παίζει κανείς ένα παιχνίδι στο κινητό μέχρι και 1,5 ώρα την ημέρα έχει ως αποτέλεσμα καλύτερη ψυχική διάθεση από το να μην παίζει καθόλου. Αντίθετα, το να παίζει ένα παιχνίδι στο κινητό για περισσότερες από 2 ώρες κάθε μέρα μειώνει σημαντικά ορισμένες πτυχές της ευτυχίας, χωρίς όμως να επηρεάζει σημαντικά τη συνολική ικανοποίηση από τη ζωή.

Φωτογραφία: iStock

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ένας στους 7 εφήβους αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχικής υγείας

Έρευνα ορόσημο καταρρίπτει όλα όσα πιστεύαμε για το Internet και την ψυχική υγεία

[ad_2]

Source link

Related posts

ΕΟΔΥ: 18 νεκροί από κορωνοϊό, και 8 από γρίπη Α – Επικρατεί η υποπαραλλαγή ΒΑ.2 της Όμικρον

Πειραματική συσκευή βελτιώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου έπειτα από τραυματισμό

Πώς να αντιμετωπίσεις τις φοβίες σου;

Αφήστε ένα σχόλιο