AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Εθνικα

Ρώσοι για τα 2 χρόνια πολέμου: «Ίσως τελικά να χρειαστεί να μπούμε στο Κίεβο»

[ad_1]

Όσα φέρνει η ώρα…

«Τα ρωσικά στρατεύματα πιθανόν να χρειαστεί να φθάσουν στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο, για να επιτύχουν τους στόχους της “ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης”».

Τα παραπάνω δήλωσε σήμερα ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, τον οποίο επικαλείται το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Σύμφωνα με τον πάντοτε αιχμηρό Μεντβέντεφ, οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί είναι ένα έθνος και η ουκρανική κυβέρνηση, την οποία η Μόσχα αποκαλεί “το καθεστώς του Κιέβου”, “πρέπει να πέσει”.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας τόνισε ότι η Οδησσός, όπως και το Κίεβο, είναι ρωσικές πόλεις.

Απλώς, κατά τον ίδιο, η τελευταία βρίσκεται τώρα υπό τον έλεγχο μιας διεθνούς ταξιαρχίας αντιπάλων της Ρωσίας και ως εκ τούτου αποτελεί απειλή για τη Ρωσία.

Θυμίζουμε πως οι Ρώσοι κατά τις πρώτες μέρες του πολέμου πριν από δύο χρόνια, με χαρακτηριστική ευκολία, έφτασαν στα περίχωρα της ουκρανικής πρωτεύπουσας, αλλά και του Χαρκόβου.

Επί σχεδόν 1 μήνα υπήρχε «καθημερινή απειλή» από τα ρωσικά στρατεύματα να μπουν ανά πάσα στιγμή στο Κίεβο και να «εκκαθαρίσουν» το καθεστώς Ζελένσκι.

Ωστόσο με εντολή Πούτιν τα στρατεύματα αποσύρθηκαν (από μόνα τους και όχι μετά από μάχη).

Είναι δεδομένο πως ό,τι ώρα θέλουν οι Ρώσοι έχουν τη δυνατότητα να σαρώσουν την Ουκρανία και να οδεύσουν προς Κίεβο, Χάρκοβο και Οδησσό, όχι απαραίτητα ισοπεδώνοντάς τες.

ΑΠΕΜΠΕ-EPA photo


[ad_2]

Source link

Related posts

Χανιά: Στη Σούδα το Αμερικανικό αεροπλανοφόρο «USS Gerald Ford»

Τους εκβίασαν και τα πήραν! Ο Μπάιντεν πιέζει το κογκρέσο να εγκρίνει άμεσα την πώληση F-16 αξίας 20 δισ. στην Τουρκία

aitoloakarnanianews

Το «πραγματικό πρόβλημα» για την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα είναι η ισραηλινή επίθεση, δηλώνει ο Γκουτέρες

Αφήστε ένα σχόλιο