AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αθλητικα

Σάντορ Τόργκελε στο Gazzetta για τη Φερεντσβάρος: «Πρέπει να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις ο Ολυμπιακός, ισορροπημένο ζευγάρι»

[ad_1]

Ο Ολυμπιακός έπεσε πάνω στη Φερεντσβάρος για τα play-offs του Conference League και ο Σάντορ Τόργκελε ανέλυσε στο Gazzetta το εμπόδιο των «ερυθρολεύκων» στον δρόμο για τη φάση των «16».

Ημέρα κλήρωσης ήταν η Δευτέρα (17/02) για τον Ολυμπιακό καθώς ήταν η μοναδική ελληνική ομάδα που θα αγωνιστεί στα νοκ-άουτ του Conference League αφού ο ΠΑΟΚ βρίσκεται ήδη στους «16» της διοργάνωσης και ο Παναθηναϊκός με την ΑΕΚ αποχαιρέτησαν την Ευρώπη.

Η κληρωτίδα έριξε τους Πειραιώτες πάνω στην Φερεντσβάρος από την Ουγγαρία, η οποία θα είναι το πρώτο εμπόδιο των Πειραιωτών στον ευρωπαϊκό δρόμο τους. Μία από τις πιο επιτυχημένες ομάδες της χώρας που τα τελευταία χρόνια δίνει συνεχώς το παρών σε ευρωπαϊκούς ομίλους.

Ουκ ολίγοι ποδοσφαιριστές από την Ουγγαρία έχουν αγωνιστεί στην Ελλάδα και το ίδιο έχει συμβεί και αντίστροφα, με κάποιους από αυτούς να έχουν μείνει στο μυαλό των οπαδών για την πορεία τους στα ελληνικά γήπεδα.

Ανάμεσα στους παίκτες που έπαιξαν στην Ελλάδα είναι και ο Σάντορ Τόργκελε ο οποίος φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού όσο και αυτή του ΠΑΟΚ κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής καριέρας του ενώ μέχρι τον Φλεβάρη του 2022 ήταν βοηθός προπονητή στη Βίντι.

Ο παλαίμαχος επιθετικός ήρθε στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2005 όταν παραχωρήθηκε δανεικός από την Κρίσταλ Πάλας στον Παναθηναϊκό και έμεινε για έναν χρόνο μετρώντας δύο ασίστ σε 16 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Το επόμενο καλοκαίρι ήρθε η στιγμή να πάει στον ΠΑΟΚ με ελεύθερη μεταγραφή όπου είχε 29 συμμετοχές με ένα γκολ και τρεις ασίστ σε μία σεζόν.

Ο 42 φορές διεθνής με την Ουγγαρία (11 γκολ) μίλησε στο Gazzetta για την αντίπαλο του Ολυμπιακού, στάθηκε στη δυναμικότητα της ομάδας, χαρακτήρισε «ισορροπημένο» το ζευγάρι ενώ μίλησε και για τους οπαδούς των Ούγγρων.

– Αρχικά, θεωρείτε ότι υπάρχει φαβορί στο συγκεκριμένο παιχνίδι;

«Πιστεύω ότι και οι δύο ομάδες έχουν την ευκαιρία να περάσουν στον επόμενο γύρο, είναι ένα ισορροπημένο ζευγάρι».

– Ποιο είναι το δυνατό σημείο της Φερεντσβάρος και που πρέπει να… χτυπήσει ο Ολυμπιακός;

«Η Φερεντσβάρος είναι μία ομάδα που έχει εξαιρετικούς παίκτες στην μεσοεπιθετική γραμμή και στην επίθεση της είναι πολύ δυνατή. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός μπορεί να την χτυπήσει στις αντεπιθέσεις γιατί εκεί τότε κάθε αντίπαλος έχει μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει».

ελλάδα

– Μιλήστε για τους οπαδούς της Φερεντσβάρος…

«Είναι οπαδοί που μπορούν να φτιάξουν μία υπέροχη και… τρελή ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Έχουν δυνατή έδρα αλλά θεωρώ πως και οι Έλληνες οπαδοί μπορούν να φτιάξουν κάτι ανάλογο».

– Ποιοι παίκτες της Φερεντσβάρος είναι οι πιο… επικίνδυνοι;

«Θα πω δύο. Τον Άμπου Φάνι και τον Μπαρναμπάς Βάργας. Ο πρώτος είναι στα χαφ και είναι τρομερός στο ένας εναντίον ενός αλλά και στην κάθετη πάσα. Από την άλλη ο δεύτερος είναι ένας τρομερός φορ και πραγματικά επικίνδυνος για την αντίπαλη άμυνα καθώς σκοράρει συνέχεια».

ελλάδα

– Στην Ουγγαρία τι λένε για τη συγκεκριμένη κλήρωση;

«Γνωρίζουν πως ο Ολυμπιακός είναι μία πολύ δυνατή και καλή ομάδα με εμπειρία στην Ευρώπη. Σίγουρα θα μπορούσαν να πετύχουν και κάποιον πιο δυνατό αλλά και πιο αδύναμο αντίπαλο».

– Ποιο είναι το στιλ παιχνιδιού της Φερεντσβάρος;

«Όταν ο αντίπαλος είναι καλύτερος, μπορούν να παίξουν πιο “κλειστά” και γενικά να είναι συμπαγής. Αλλιώς είναι μία πολύ επιθετική ομάδα που πιέζει τον αντίπαλο».

[ad_2]

Source link

Related posts

Live: Ατλέτικο Μαδρίτης – Σεβίλλη

Φρίκη στο Μπρίστολ: Δολοφονημένα μέσα στο σπίτι τους τρία αδερφάκια 9 μηνών, 3 και 7 ετών

Τότεναμ: Πρόβλημα και με Σον, έκλαιγε από τον πόνο

Αφήστε ένα σχόλιο