AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Συνταγες

Σπετσοφάι ο απόλυτος πικάντικος μεζές | Συνταγές

[ad_1]

Σπετσοφάι ή Σπετζοφάι! Ένας παραδοσιακός μερακλίδικος μεζές με λουκάνικο χοιρινό και πολύχρωμες πιπεριές μαγειρεμένος σε σάλτσα ντομάτας. Εδώ σας δίνουμε μια απλή και εύκολη συνταγή για ένα νοστιμότατο σπετσοφάι, για να το απολαύσετε ως τον απόλυτο υπέροχο κρασομεζέ ή ουζομεζέ. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή του σεφ Σωτ. Ευαγγέλου για ένα εξαιρετικό έδεσμα όπου το λουκάνικο και οι πιπεριές απελευθερώνουν τα αρώματά τους μέσα στην υπέροχη, καυτερή αν είναι στις προτιμήσεις σας, σαλτσούλα τους και απογειώστε τη γεύση σας!

Υλικά συνταγής

  • 4-5 τεμάχια λουκάνικα χωριάτικα (κατά προτίμηση χοιρινά) κομμένα σε φέτες
  • 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε χοντρά καρέ
  • 4 πιπεριές πράσινες κέρατο, κομμένες σε χοντρά καρέ
  • 2 πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης, κομμένες σε χοντρά καρέ
  • 2 πιπεριές κίτρινες, κομμένες σε χοντρά καρέ
  • 2 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και χοντροκομμένες
  • 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας 
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη 
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κλαδάκι ρίγανη
  • 1 κ.γ. ξύδι
  • 60 γρ. φέτα κομμένη σε κύβους
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη, αν και όση αντέχετε, προαιρετικά

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα τηγάνι (αν έχετε που να μπαίνει και στον φούρνο) ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το λουκάνικο μέχρι να πάρει χρώμα απ” όλες τις πλευρές. Το βγάζετε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και το αφήνετε σε πιατέλα.
  2. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτετε το ξερό κρεμμύδι, τις πιπεριές και το σκόρδο και τα σοτάρετε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν και γυαλίσουν. Μετά σβήνετε με το ξύδι και ξαναβάζετε μέσα τα λουκάνικα μαζί με τις ντομάτες και τον πελτέ με τη ζάχαρη και ανακατεύετε.
  3. Ρίχνετε λίγο αλάτι (λόγω του λουκάνικου και της φέτας) και πιπέρι, λίγο ζεστό νερό αν απαιτείται και αφήνετε το φαγητό για περίπου 2-3 λ να πάρει μερικές βράσεις. Μετά προσθέτετε τη φέτα και τη ρίγανη, ανακατεύετε και αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά. 
  4. Αν δεν έχετε τηγάνι που να μπαίνει στο φούρνο έχετε ήδη ζεστάνει σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο ένα ταψάκι αντίστοιχου μεγέθους με το τηγάνι σας. Μεταφέρετε το φαγητό από το τηγάνι στο ταψάκι και το βάζετε στο φούρνο.
  5. Αν το τηγάνι σας μπαίνει στο φούρνο μόλις το αποσύρετε από το μάτι της κουζίνας και το βάζετε απ ευθείας στο φούρνο. Ψήνετε το σπετσοφάι σας στους 180 βαθμούς για 10-12 λ περίπου. Το σερβίρετε αμέσως με ζεστό ψωμί. Καλή σας όρεξη!

Πηγή

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σπετσοφάι ο απόλυτος πικάντικος μεζές

 


[ad_2]

Source link

Related posts

Αφράτα μπιφτέκια σε υπέροχη σάλτσα μανιταριών | Συνταγές

Αγκινάρες τουρσί

Σαμουσάδες

Αφήστε ένα σχόλιο