AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγρίνιο

Στη σκιά των ποινικών διώξεων 200 γιατρών του Νοσοκομείου η απεργιακή συγκέντρωση στο Αγρίνιο (εικόνες – video)


Στη σκιά των ποινικών διώξεων 200 γιατρών του Νοσοκομείου η απεργιακή συγκέντρωση στο Αγρίνιο (εικόνες – video)


Στη σκιά των ποινικών διώξεων 200 (!) γιατρών του Νοσοκομείου Αγρινίου που πρόσφεραν τις υπηρεσίες του στο ΤΕΠ (Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών) με το αιτιολογικό ότι συνταγογραφούσαν χειρόγραφα και όχι ηλεκτρονικά  παραπεμπτικά  εξετάσεων – παρότι δεν υπήρχε ο αναγκαίος εξοπλισμός και τα πληροφοριακά συστήματα- πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης (29.11.23) συγκέντρωση στην κεντρική είσοδο της νοσηλευτικής μονάδας, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας της Ομοσπονδίας του κλάδου (ΟΕΝΓΕ).

Η ουσιαστική αντιμετώπιση της υποστελέχωσης κλινικών και τμημάτων, με την  κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων αποτελεί ένα από τα κυρίαρχα αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αιτωλοακαρνανίας  (ΕΙΝΝΑΑ) Μάκης Αραβανής χαρακτήρισε για ακόμα μια φορά τις διώξεις των γιατρών άδικες, αδιανόητες και απαράδεκτες. Την αποκλειστική ευθύνη για τις υποδομές την έχουν οι Διοικήσεις και το Υπουργείο τόνισε και τους καταλόγισε μετάθεση ευθυνών.

«Καλούμε όλο το λαό της Αιτωλοακαρνανίας, τους φορείς να σταθούν αλληλέγγυοι, να δηλώσουν τη στήριξή τους στο δίκαιο αίτημά μας:  να σταματήσουν οι διώξεις».

Ο κ. Αραβανής αναφέρθηκε επίσης στις αρνητικές επιπτώσεις της υπερεφημέρευσης λόγω της έλλειψης προσωπικού, τονίζοντας την ανάγκη να αυξηθεί η κρατική χρηματοδότηση για το δημόσιο σύστημα Υγείας και να μη συγχωνευτεί ή κλείσει κανένα τμήμα, καμία κλινική, κανένα Νοσοκομείο.

«Εμπαιγμός» με την προκήρυξη θέσεων γιατρών στη ΜΕΘ

Ειδικά για την περίπτωση της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Νοσοκομείου Αγρινίου της οποίας η διευθύντρια έχει παραιτηθεί εδώ και μήνες, ο εκπρόσωπος των γιατρών έκανε λόγο για εμπαιγμό σε ό,τι αφορά τις αλλεπάλληλες υποσχέσεις περί προκήρυξης θέσεων γιατρών. Τόνισε ότι πρέπει να προσληφθούν τρεις και όχι δύο γιατροί και χαρακτήρισε απαράδεκτες τις μετακινήσεις γιατρών από άλλες νοσηλευτικές μονάδες.

Το «παρών» στην κινητοποίηση η οποία δε δημιούργησε προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου έδωσαν και  ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου Γιώργος Αγραφιώτης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Μίλτος Ζαμπάρας, εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΚΚΕ Τίμος Παπανικολάου, ο πρόεδρος των αυτοκινητιστών ταξί, κ.ά.

Δείτε εικόνες: 

 

Related posts

Αγρίνιο: Κερδίστε 10 διπλές προσκλήσεις για το θεαματικό τσίρκο Acquatico Bonaccini

aitoloakarnanianews

Αγρίνιο: 5ο τουρνουά μπάσκετ «Μαργαρίτα Σαπλαούρα» – Παίζουν για τη «Φλόγα» στο ΔΑΚ (εικόνες)

aitoloakarnanianews

Αγρίνιο: Νέο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου (εικόνες)- Πρόεδρος ο Κ. Ζώης

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο