AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

Σχεδόν 35% περισσότερο ηλιέλαιο εισήγαγε η ΕΕ από την Ουκρανία τους τελευταίους μήνες

[ad_1]

Σημειώνεται ότι από την 1η Ιουλίου έως τις 15 Οκτωβρίου, η ΕΕ εισήγαγε ελαφρώς περισσότερους από 620 χιλ. τόνους ουκρανικού ηλιελαίου, σε σύγκριση με τους 460,4 χιλ. τόνους του προηγούμενου χρόνου.

Αύξηση των αποστολών στην Ευρώπη καταγράφεται και για το ουκρανικό κραμβέλαιο – από 21,2 χιλ. τόνους την περασμένη σεζόν σε 53,2 χιλ. τόνους την τρέχουσα σεζόν. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι η Ουκρανία κατετάγη μόνο τρίτη όσον αφορά τις εξαγωγές αυτού του προϊόντος, πίσω από τη Λευκορωσία και το Ηνωμένο Βασίλειο, που είναι πλέον τέταρτη και δεύτερη στην κατάταξη, αντίστοιχα.

Ταυτόχρονα, η προσφορά ουκρανικού σογιέλαιου στην ΕΕ, αντίθετα, μειώθηκε από 70,4 χιλ. τόνους το έτος 2022/23 σε 53,6 χιλ. τόνους το επόμενο έτος. Η μείωση οφείλεται στη σημαντική αύξηση των αγορών τελικού προϊόντος στην ΕΕ από την Αργεντινή. Η περιοχή της Νότιας Αμερικής σταθεροποίησε σταδιακά τους κλάδους των λιπών και ελαιών μετά από έλλειψη πρώτων υλών που προέκυψε λόγω της χειρότερης ξηρασίας που υπέστη η χώρα τις τελευταίες δεκαετίες.

Πηγή: ukragroconsult.com

 

[ad_2]

Source link

Related posts

Στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς το ντοκιμαντέρ «Το φωτογραφείο του μπαμπά μου»

Προοπτική κέρδους αγροτικών εκμεταλλεύσεων, στενότερα περιθώρια το 2024 βάσει Rabobank

Άυξηση 2,5 εκατομμύρια ευρώ σε συνταξιούχους μέσα στα Χριστούγεννα

Αφήστε ένα σχόλιο