AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Εθνικα

Σύγκρουση στην Μέση Ανατολή: Αμερικανικό αίτημα για χρήση και δεύτερης βάσης στην Ελλάδα, vid

[ad_1]

Και ενώ η «φωτιά» στην Μέση Ανατολή «φουντώνει» με κίνδυνο να εμπλακούν και οι Μεγάλες Δυνάμεις, οι Αμερικανοί, σύμφωνα με όσα μεταδίδει σταθμός, έκανα αίτημα στην Ελλάδα να χρησιμοποιήσουν και δεύτερη βάση, πέραν της Σούδας, για τα αεροσκάφη τους, καθώς στην Κρήτη με τόσα που έχουν φέρει επικρατεί συνωστισμός!!!

Η Ελλάδα μετατρέπεται για τα καλά σε στόχο για πολλές πλευρές!!!

Στην βάση οι ΗΠΑ θέλουν να βάλουν αμερικανικά βαριά αεροσκάφη!!

Αξιοσημείωτο είναι πως η βάση της Σούδας, λόγω και των εξελίξεων των τελευταίων εβδομάδων και του συναγερμού επικρατεί, έχει δεχθεί τόσα αεροσκάφη – ανάμεσά τους και μεταγωγικά- που δεν μπορεί να διαχειριστεί άλλα. Ως εκ τούτου, οι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν από τη χώρα μας, να μελετηθεί σε ποιες αεροπορικές βάσεις στην ελληνική επικράτεια μπορούν να παράσχουν διευκολύνσεις για ανεφοδιασμό, αλλά και στάθμευση αμερικανικών αεροσκαφών.

Δείτε το ρεπορτάζ:

Παράλληλα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ η Σούδα θα μεταμορφωθεί σε «Φρούριο της Μεσογείου», εξυπηρετώντας, μεταξύ άλλων, τα συμφέροντα της Συμμαχίας. Το ΓΕΕΘΑ, αποσκοπεί στη δημιουργία «Στόλου της Μεσογείου» και σε συνεργασία με το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας εξετάζεται η δημιουργία μιας νέας Πτέρυγας Μάχης, εκτός από την 115 που υπάρχει ήδη στην Σούδα, η οποία θα φιλοξενεί μία Μοίρα μαχητικών αεροσκαφών, αλλά και Μη επανδρωμένα αεροσκαφη (UAV).

Υπενθυμίζεται πως η Αθήνα έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για αγορά τριών αμερικανικών μη επανδρωμένων MQ9 REAPER, μαζί με τους σταθμούς εδάφους τους, ενώ πρόσφατα η Πολεμική Αεροπορία προχώρησε στην προμήθεια των δύο μη επανδρωμένων αεροσκαφών Heron, μαζί με το συνοδευτικό τους, τα οποία είχε μισθώσει με leasing από το Ισραήλ.

Με πληροφορίες από OPEN, photo eurokinissi


[ad_2]

Source link

Related posts

Επιτέθηκε σε αστυνομικό επειδή του έκοψε κλήση για διπλοπαρκάρισμα και καταδικάστηκε

aitoloakarnanianews

Το Αζερμπαϊτζάν απελαύνει δύο Γάλλους διπλωμάτες

aitoloakarnanianews

Χρήματα για τους στρατιωτικούς ΔΕΝ υπάρχουν, αλλά 6.479 ευρώ για δημόσιες σχέσεις του ΓΕΣ βρέθηκαν

Αφήστε ένα σχόλιο