AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

Τα κίτρινα ακτινίδια KIKOKA καλλιεργούνται στην Ελλάδα και εξάγονται στη Βρετανία

[ad_1]

Η Phytotechniki με έδρα την Άρτα, πρωτοπόρος στην αναπαραγωγή μέσω κυτταρικής καλλιέργειας, σε συνεργασία με τον Συνεταιρισμό Παραγωγών Zeus Radiant από την Καρίτσα Πιερίας, ένωσαν τις δυνάμεις τους με το Πανεπιστήμιο της Udine της Ιταλία, με στόχο να δημιουργήσουν ποικιλίες ακτινίδιων που θα είναι ανθεκτικά στις κλιματικές αντιξοότητες ενώ παράλληλα θα προσφέρουν θρεπτική αξία.

Υπό το δυναμικό brand KIKOKA, αυτά τα ακτινίδια, αποτελούν μια απόδειξη της διασυνοριακής συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο της Udine και την επιχειρηματική πρωτοβουλία NKP-New Kiwi Plant πουυπόσχονται ένα βιώσιμο μέλλον για την καλλιέργεια ακτινίδιων. Οι ποικιλίες αυτές, γνωστές για το έντονο κίτρινο χρώμα τους και την απουσία τρίχας, έχουν γίνει αγαπητές στις αγορές της Βρετανίας, της Ιταλίας, της Νέας Ζηλανδίας, και πέραν, χάρη στην μεγαλύτερη διάρκεια ζωής τους και την αντοχή τους σε βακτηριακές απειλές.Πρόκειται για τις ποικιλίες AC501 022 που συγκομίζεται τον Οκτώβριο και την πρώιμη ποικιλία AC497 076. 

Με τον καταναλωτικό ενθουσιασμό για ακτινίδια κίτρινου χρώματος να αυξάνεται, η εισαγωγή αυτών των ποικιλιών δεν θα μπορούσε να είναι πιο επίκαιρη. Η επιτυχία της KIKOKA δεν είναι μόνο μια νίκη για τη θρεπτική καινοτομία, αλλά επίσης μια στρατηγική κίνηση για τη εδραίωση της θέσης της Ελλάδας στην παγκόσμια αγορά ακτινίδιου. Η πρωτοβουλία έχει ήδη οδηγήσει στη συγκομιδή 450 τόνων υπό το brand KIKOKA, με σχέδια να ιδρυθεί ένα Ευρωπαϊκό Συνδικάτο για να διευκολυνθούν οι προσπάθειες σήμανσης και μάρκετινγκ σε όλη την ηπειρωτική Ευρώπη.

Στην καρδιά αυτής της πρωτοβουλίας βρίσκεται η συνεργασία μεταξύ ελληνικών και ιταλικών ειδικών, αναδεικνύοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ελλάδας στο Πρόγραμμα KIKOKA Yellow Ray. Αυτή η πρωτοβουλία όχι μόνο υπογραμμίζει το δυναμικό των διεθνών συνεργασιών στη γεωργική καινοτομία, αλλά θεσπίζει επίσης ένα προηγούμενο για βιώσιμες πρακτικές γεωργίας που εστιάζουν στη θρέψη.

[ad_2]

Source link

Related posts

Για έβδομη συνεχή χρονιά μειώνεται η παραγωγή κρέατος στη Γερμανία

Άγριο έγκλημα στη Νίκαια: «Όπου σε συναντήσω θα σε γα… » έγραφε ο δράστης πριν δολοφονήσει τον γαμπρό του

Συνάντηση υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης με τον νεότερο μελισσοκόμο από το Διδυμότειχο

Αφήστε ένα σχόλιο