AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Ελλαδα

Τα μέτρα στη βάσανο των γηπέδων | Ειδησεις

[ad_1]

Η πραγματικότητα των επαγγελματικών αγωνιστικών χώρων θα είναι, σε τελική ανάλυση, ο “κριτής” των κυβερνητικών μέτρων κατά της βίας στα γήπεδα.

Η ανακοίνωση της κυβέρνησης για την οπαδική βία θα προχωρήσει σε πολλούς άξονες και σε κάθε περίπτωση θα αντιμετωπίσει τη σκληρή πραγματικότητα των ίδιων των γηπέδων. Φυσικά, θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να κρίνουμε εάν τα ανακοινωθέντα μέτρα ήταν επαρκή και αν παρείχαν αυτό που αναμενόταν.

Ωστόσο, η οπαδική βία, την οποία κάποτε γνωρίζαμε ως μεμονωμένες περιπτώσεις χούλιγκαν, έχει αποκτήσει ένα ποιοτικό χαρακτηριστικό που δείχνει την πρακτική του “οργανωμένου εγκλήματος”. Αυτό επιβεβαιώνεται από την επίσκεψη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Πρόκειται για αλλαγή της στάσης του συνόλου των διωκτικών αρχών,  δηλαδή της Αστυνομίας και της δικαστικής εξουσίας, και θα διερευνήσει διεξοδικά συσχετίζοντας πολλές σχετικές ποινικές υποθέσεις, όπως συνέβη πριν από μερικά χρόνια σε μια άλλη γνωστή, ιδιαίτερα σοβαρή ποινική υπόθεση.

Όσον αφορά τα ανακοινωθέντα μέτρα, πολλοί επισημαίνουν ότι δεν είναι θεμελιωδώς νέα, αλλά είναι αλήθεια ότι η αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου απαιτεί μια ολιστική λύση, αναφερόμενη σε ολόκληρο το δίκτυο προληπτικών και κατασταλτικών πολιτικών και μέτρων. 

Στην παρούσα φάση ήταν κατ’ ουσία μονόδρομος η διεξαγωγή των αγώνων κεκλεισμένων των θυρών, πλην όμως αναφέρεται με έμφαση ότι η αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας ήδη έπρεπε να είχε επιβληθεί «δια ροπάλου» παντού, δηλαδή σε όλα τα γήπεδα για τα οποία συζητάμε.

Τέλος, αναφορικά με την εμπλοκή της ΕΛ.ΑΣ, ενδιαφέρον παρουσιάζει η πρόταση του συνδικαλιστικού οργάνου των αστυνομικών υπαλλήλων, σύμφωνα με την οποία είναι αναγκαίο να προωθηθεί η απεμπλοκή των αστυνομικών δυνάμεων από τα γήπεδα και την ανάληψη του τομέα της ασφάλειας από τη διοργανώτρια αρχή, με ευθύνη και έξοδα των ιδιωτικών επιχειρήσεων, όπως είναι οι ΠΑΕ και οι ΚΑΕ.

[ad_2]

Source link

Related posts

Πώς στήθηκε η απάτη-«μαμούθ» σε βάρος του ΕΟΠΥΥ | Ειδησεις

Απάτη με πρόσχημα το Gov.gr καταγγέλλει το υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης | Ειδησεις

Μαγιορκίνης για κύμα ιώσεων: Δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο αποκορύφωμα | Ειδησεις

Αφήστε ένα σχόλιο