AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Δυτικη Ελλαδα

Τα POS έφεραν αυξήσεις στα προϊόντα στις λαϊκές

[ad_1]

Αυξήσεις αναμένεται να δούμε στα προϊόντα των λαϊκών αγροτών, καθώς η υποχρεωτική χρήση των POS από τους πωλητές θα κάνει τους καταναλωτές να πληρώσουν προμήθεια της τράπεζας στις συναλλαγές με την χρήση κάρτας. Σύμφωνα με όσα μεταφέρει το Mega, ορισμένοι επιχειρηματίες που είχαν φροντίσει να προμηθευτούν το POS πολύ καιρό πριν γίνει υποχρεωτικό, αναφέρουν ότι δεν εξυπηρετεί τις μικρού ύψους συναλλαγές.

Μπορεί να βρισκόμαστε στην δεύτερη ημέρα εφαρμογής της υποχρεωτικής χρήσης των τερματικών ηλεκτρόνιων συναλλαγών, όμως αρκετοί πωλητές δεν έχουν προμηθευτεί ακόμα την συσκευή. Αναφέρεται ότι οι συναλλαγές με την χρήση καρτών επιφέρουν χρεώσεις, κάτι που σημαίνει ότι σε πολλές περιπτώσεις η αποδοχή πληρωμής μέσω κάρτας σε μικρές επιχειρήσεις είναι ασύμφορη.

Η προμήθεια των συναλλαγών στις τράπεζες:

Τράπεζα Πειραιώς: Η προμήθεια σε κάθε συναλλαγή με την Τράπεζα Πειραιώς κυμαίνεται από 0,80% έως 1%, ανάλογα με τη συμφωνία που έχει η επιχείρηση, ενώ σχετικά με το IRIS Payments, η χρέωση της τράπεζας μπορεί να φτάσει έως τα 5 ευρώ το μέγιστο.

Εθνική Τράπεζα: Στην Εθνική τράπεζα, η προμήθεια ανά συναλλαγή με την χρήση του POS φτάνει έως το 1% και στο IRIS Payments η χρέωση κυμαίνεται από 0,20 έως 0,50 ευρώ.

Eurobank: Εάν η επιχείρηση προμηθευτεί το POS από την Eurobank, η προμήθεια σε κάθε συναλλαγή φτάνει το 1,25%.

Alpha Bank: Το κόστος της προμήθειας ανά συναλλαγή στην Alpha Bank είναι στο 0,70%, ενώ αναφορικά με το IRIS Payments, στα ηλεκτρονικά κανάλια είναι δωρεάν και σε ελάχιστες περιπτώσεις η χρέωση μπορεί να είναι από 0,20 ευρώ έως 0,50 ευρώ.

Σημειώνεται πως η τιμολόγηση μπορεί να διαμορφώνεται βάσει του κλάδου δραστηριότητας, τύπου κάρτας και κατόπιν συμφωνίας με την επιχείρηση.

Related posts

Μηνιαία Σύναξη της Διακονίας Στηρίξεως Γυναικών «Παναγία η Παραμυθία

aitoloakarnanianews

Missing Alert για 47χρονο που εξαφανίστηκε στην Ξάνθη – Αγνοείται από το 2012

aitoloakarnanianews

Περιφέρεια-«Η Πρόληψη κοντά μας» – Ολοκληρώθηκε η δράση που αφορούσε δωρεάν προληπτικούς ιατρικούς ελέγχους

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο