AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Εθνικα

Τετέλεσται! Μεγάλης γερμανικές εφημερίδες παραδέχθηκαν την αλήθεια για την Ουκρανία

[ad_1]

Δεν είναι πλέον μυστικό ότι η κατάσταση για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κάθε άλλο παρά καλή είναι. Αλλά τώρα ακόμη και ο ρεπόρτερ της Bild, Paul Ronzheimer, παραδέχτηκε σε ρεπορτάζ για την Springerblatt Welt ότι η κατάσταση στο μέτωπο γίνεται όλο και πιο δυσμενής για την Ουκρανία. Τα ουκρανικά στρατεύματα δεν διαθέτουν τα πυρομαχικά και το προσωπικό για να αποκρούσουν τις ρωσικές επιθέσεις, είπε ο Ροντσχάιμερ, επικαλούμενος «στρατηγούς και στρατιώτες» με τους οποίους είναι «συνεχώς σε επαφή».

Τα στρατεύματα στο Κίεβο έχουν υποχωρήσει σε μεγάλο βαθμό σε θέσης άμυνας μετά την αποτυχία της πολυδιαφημισμένης καλοκαιρινής τους αντεπίθεσης. Η επιχείρηση, που ξεκίνησε στις αρχές Ιουνίου 2023, δεν επέτρεψε στην Ουκρανία να κερδίσει πολύ έδαφος ή να επιφέρει σημαντικές αλλαγές στο μέτωπο, παρά τις μεγάλες απώλειες σε προσωπικό και εξοπλισμό.

Ακόμη και ο Ronzheimer παραδέχτηκε τώρα ότι η ουκρανική «κινητοποίηση δεν λειτουργεί». Η Ουκρανία έχει πλημμυρίσει από αναφορές για δύσκολες καταστάσεις στο μέτωπο, είπε ο Ronzheimer, χωρίς να κατονομάσει συγκεκριμένες ειδήσεις. Οι ένοπλες δυνάμεις του Κιέβου εξαντλούνται επίσης από πυρομαχικά για τα δυτικά συστήματα αεράμυνας, όπως το αμερικανικό σύστημα Patriot, είπε.

Ουκρανοί «στρατηγοί και… στρατιώτες» είπαν επίσης στον «ανταποκριτή» ότι η κατάσταση στο μέτωπο ήταν «εξαιρετικά τεταμένη», ειδικά κοντά στην πόλη Avdeyevka του Ντονμπάς, μια στρατηγική τοποθεσία βόρεια του Ντόνετσκ.

Οι Ουκρανοί στρατηγοί θέλουν «περισσότερες ενέργειες κινητοποίησης», είπε ο Ροντσχάιμερ, προσθέτοντας ότι θέλουν να στείλουν «περισσότερους στρατιώτες» στην μάχη.

Σε άλλο ρεπορτάζ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο δημοσιογράφος της Bild εξήγησε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα είχαν υποχωρήσει σε θέση άμυνας κατά μήκος ολόκληρης της πρώτης γραμμής στα ανατολικά και νότια και εξακολουθούσαν να μάχονται για να κρατήσουν τις θέσεις τους. Τα στρατεύματα της Μόσχας εξαπέλυσαν «μαζικές επιθέσεις» σε 80 σημεία «κατά μήκος αρκετών εκατοντάδων χιλιομέτρων του μετώπου», προσέθεσε.

«Συνεχίζουμε να ακούμε νέα από τους στρατιώτες που γίνονται όλο και πιο δραματικά», είπε, συμπληρώνοντας ότι τα στρατεύματα του Κιέβου είχαν προειδοποιήσει ότι μετά βίας ήταν σε θέση να υπερασπιστούν τις τρέχουσες θέσεις τους με ό,τι είχαν στην διάθεσή τους σε αυτό το σημείο.

 «Οι Ρώσοι βρίσκονται στην επίθεση εκεί και σημειώνουν συνεχώς πρόοδο», κατέληξε ο Ροντσχάιμερ.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA


[ad_2]

Source link

Related posts

Συνάντηση του Σωματείου Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων (Σ.Ο.Ε.Δ.) με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

aitoloakarnanianews

ΝΑΤΟ: Σενάριο Γ’Π.Π. με επιστράτευση 90χιλ. στρατιωτών στην Ευρώπη

Δυναμική παρουσία της  (Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α) στην EDEX 2023 στο Κάιρο

Αφήστε ένα σχόλιο