AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αθλητικα

Τι κοινό έχουν η ΑΕΚ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φέτος στην Ευρώπη

[ad_1]

Ένα στατιστικό κακοτυχίας μοιράζονται φέτος στους ομίλους των ευρωπαϊκών διοργανώσεων η ΑΕΚ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Σε πολύ δύσκολη θέση βρίσκεται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον όμιλο του Champions League. Η ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ ηττήθηκε από την Κοπεγχάγη στη Δανία και πλέον βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, έχοντας μπροστά της έναν «άθλο», καθώς αντιμετωπίζει τη Γαλατάσαραϊ στην Κωνσταντινούπολη και την Μπάγερν στο «Ολντ Τράφορντ», με το έργο της πρόκρισης να μοιάζει πιο δύσκολο από ποτέ.

Για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν η τέταρτη συνεχόμενη αναμέτρηση στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση που τιμωρείται με την εσχάτη των ποινών. Ποτέ ξανά στο παρελθόν κάποια ομάδα δεν είχε τιμωρηθεί με πέναλτι και στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια των ομίλων, με τη Γιουνάιτεντ να γίνεται η πρώτη.

Ένα στατιστικό το οποίο… φέρνει και ΑΕΚ, καθώς η Ένωση έχει τιμωρηθεί πέντε φορές με την εσχάτη των ποινών, σε αυτά τα πρώτα τρία παιχνίδια του ομίλου της στο Europa League. Από τα έξι γκολ που έχει δεχτεί ο Δικέφαλος τα πέντε είναι από το σημείο του πέναλτι. Στη νίκη επί της Μπράιτον με 3-2 ο Ζοάο Πέδρο σκόραρε δις από την άσπρη βούλα μετά από παραβάσεις των Χατζισαφί και Σιμάνσκι.

Στην ισοπαλία με τον Άγιαξ στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο Στίβεν Μπέργκβαϊν ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ από τα έντεκα βήματα, μετά από ανοτροπή που κέρδισε ο ίδιος από τον Πινέδα.

Στο τελευταίο παιχνίδι απέναντι στη Μαρσέιγ στο «Βελοντρόμ», η ΑΕΚ δέχτηκε δύο γκολ από το σημείο του πέναλτι, μετά από παραβάσεις των Στάνκοβιτς και Άμραμπατ. Έτσι, αυτή τη στιγμή, η ΑΕΚ και η Γιουνάιτεντ είναι οι ομάδες που έχουν δώσει τα περισσότερα πέναλτι στους αντιπάλους τους στις δύο κορυφαίες διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA…


[ad_2]

Source link

Related posts

Τίμπεργουλβς: Δεν είναι πλέον προς πώληση!

Λάρσον: «Στόχος είναι να βγούμε πρώτοι στα play out, δεν κοιτάζουμε προς τα κάτω»

Ρεάλ Μαδρίτης: Τα προβλήματα ενόψει της «διαβολοβδομάδα» και η ατάκα του Χεζόνια: «Όλοι θέλουν να μας νικήσουν»

Αφήστε ένα σχόλιο