AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ! ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ BLACK FRIDAY 2023!


ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ (opekepe.gr)! ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ BLACK FRIDAY 2023!

ΑΓΡΟΤΙΚΑ Πηγη – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – BLACK FRIDAY: Σάλος με τις πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ στους δικαιούχους, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να καλείται να δώσει εξηγήσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Έτσι, στα μικρότερα ποσά προκαταβολών βασικής ενίσχυσης που έδωσε φέτος ο ΟΠΕΚΕΠΕ στους δικαιούχους αναφέρθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης μιλώντας στην εφημερίδα «Πελοπόννησος».

«Η μείωση κατά, περίπου 20%, στην καταβολή της βασικής ενίσχυσης στη νέα ΚΑΠ είναι προϊόν διαπραγμάτευσης της ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ την περίοδο του 2021. Η συνολική βασική ενίσχυση που προβλέπεται για το 2023 είναι 829 εκ ευρώ έναντι 1.068 εκ ευρώ το 2022. Η διαφορά των 239 εκ ευρώ έχει μεταφερθεί στην αναδιανεμητική ενίσχυση, τις νέες συνδεμένες ενισχύσεις και τα τομεακά προγράμματα και θα καταβληθεί αργότερα. Από τα 829 εκατ. ευρώ που ήταν η βασική ενίσχυση, ενεργοποιήθηκαν από τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ τα 741 εκατ. ευρώ, δηλαδή 88 εκατ. λιγότερα από τα προβλεπόμενα. Που σημαίνει ότι οι δικαιούχοι γεωργοί, κτηνοτρόφοι και επιχειρήσεις του κλάδου, έλαβαν 88 εκατ. ευρώ λιγότερα από τα αρχικώς προγραμματισμένα, χωρίς καμία εύλογη εξήγηση» σημείωσε ο κ. Αυγενάκης.

«Από τα 741 εκατ. που ενεργοποιήθηκαν, καταβλήθηκαν ως προκαταβολή το 70%, ήτοι 518 εκατ. ευρώ, ενώ τελικώς πιστώθηκαν στους δικαιούχους μόνο τα 488,5 εκατ. ευρώ, δημιουργώντας εύλογες αμφιβολίες και απορίες για τη νόμιμη και προς το συμφέρον των δικαιούχων πληρωμή των ενωσιακών ενισχύσεων. Λόγω της κατάστασης που δημιουργήθηκε και της έλλειψης πειστικών απαντήσεων, ζήτησα την παραίτηση της διοίκησης του Οργανισμού» σημείωσε.

Στη συνέχεια ρωτήθηκε τι θα κάνει στον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Είμαστε έτοιμοι να τοποθετήσουμε νέα προσωρινή διοίκηση. Πρόθεσή μας είναι να οργανωθεί και να εκσυγχρονιστεί άμεσα το πληροφοριακό σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ. Διαρκής στόχος της είναι να υπάρχει πεδίο σωστής συνεργασίας και με όρους διαφάνειας, με τη Διοίκηση και τους εργαζομένους στον Οργανισμό, με τις συνεργαζόμενες εταιρείες, τους τεχνικούς συμβούλους, τα εταιρικά ή ατομικά ΚΥΔ, με όλους τους εμπλεκόμενους. Στόχος και δέσμευσή μας είναι ένας σύγχρονος και υγιής Οργανισμός, ο οποίος θα λειτουργεί σύμφωνα με τους κανόνες και το πλαίσιο που έχει θέσει η Κοινότητα» απάντησε.

Και συνέχισε λέγοντας πως « ένας Οργανισμός που θα στηρίζεται σε γερές βάσεις και θα εκπληρώνει τον σκοπό του για σωστή, έγκαιρη και διαφανή καταβολή ενισχύσεων, λειτουργώντας με συνέπεια και πλήρη διαύγεια, στο πλαίσιο των εντολών του πρωθυπουργού, ώστε να υπάρχει συστηματική, διαρκής και αδιάλειπτη στήριξη των αγροτών της χώρας μας και γενικά του πρωτογενούς τομέα, που για την κυβέρνηση της ΝΔ αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομικής της πολιτικής».

ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ! ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ BLACK FRIDAY 2023! – Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Δεκεμβρίου

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από τον e-ΕΦΚΑ (efka.gov.gr), οι ημερομηνίες πληρωμής ακολουθούν τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ μισθωτών και μη μισθωτών.

Αλλαγές στις ημερομηνίες από τις συντάξεις Οκτωβρίου

Συγκεκριμένα, η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ ανακοίνωσε ότι, επειδή εκλείπουν πλέον οι λόγοι (covid-19) για την – κατά παρέκκλιση των διατάξεων του άρθρου 34 του ν. 4611/2019 – πληρωμή των μηνιαίων συντάξεων του φορέα σε τρεις αντί δύο ημέρες, από τις συντάξεις μηνός Οκτωβρίου 2023 και εφεξής οι ημερομηνίες πληρωμής διαμορφώνονται διαφορετικά.

Κατά συνέπεια, οι πληρωμές των κύριων και των επικουρικών συντάξεων του e-ΕΦΚΑ μηνός Δεκεμβρίου 2023 θα διενεργηθούν για μεν τους μη μισθωτούς στις 27/11/2023, ημέρα Δευτέρα, για δε τους μισθωτούς στις 29/11/2023, ημέρα Τετάρτη.

Οι πληρωμές των κύριων και των επικουρικών συντάξεων του e-ΕΦΚΑ μηνός Δεκεμβρίου 2023 θα διενεργηθούν για τους μη μισθωτούς τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023

Συγκεκριμένα:

  • Ο  ΟΑΕΕ(oaee.gr) θα καταβάλλει τις συντάξεις τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου
  • Ο  ΟΓΑ(oga.gr) θα καταβάλλει τις συντάξεις τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου
  • Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλει τις συντάξεις τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου
  • Οι συντάξεις ΕΦΚΑ για όσους είναι συνταξιούχοι (Μισθωτοί & Μη Μισθωτοί) από 1.1.2017 και έπειτα (ν.4387/2016) θα καταβληθούν τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου

Οι πληρωμές των κύριων και των επικουρικών συντάξεων του e-ΕΦΚΑ μηνός Δεκεμβρίου 2023 θα διενεργηθούν για τους μισθωτούς την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Συγκεκριμένα:

  • Το  ΙΚΑ(ika.gr) θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023
  • Το  Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023
  • Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν όπως στο Δημόσιο δηλαδή την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου
  • Το ΝΑΤ(nat.gr) και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου
  • Το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου
  • Το ΕΤΑΤ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου
  • Η ΔΕΗ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου

Ο ΟΠΕΚΑ (opeka.gr) θα καταβάλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ! ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ BLACK FRIDAY 2023! –

Αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για τη Black Friday (24/11) με το λιανεμπόριο να κινείται σε κλίμα… προσφορών.

Ειδικότερα, αρκετές επιχειρήσεις υποδέχθηκαν τον Νοέμβριο ξεκινώντας αρχικά με μία περίοδο προσφορών – παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν πλέον οι ενδιάμεσες εκπτώσεις- ενώ άλλες αλυσίδες μπαίνουν σιγά σιγά, κανονικά στους «ρυθμούς» της Black Friday αρχίζοντας από νωρίς τις προωθητικές ενέργειες ενόψει της ημέρας.

Την αρχή κάνουν τα οnline καταστήματα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, βγάζοντας στον «αέρα» τις επίσημες προσφορές τους, περίπου ένα δεκαήμερο πριν από την ημέρα της Black Friday. Έτσι ώστε, φτάνοντας στο τριήμερο -έως και τη Cyber Monday που ακολουθεί- οι προσφορές να κορυφωθούν, με τη συμμετοχή πλέον και των μικρότερων επιχειρήσεων.

Την περσινή χρονιά, εν μέσω των έντονων πληθωριστικών πιέσεων, στην ημέρα της Black Friday συμμετείχε η πλειονότητα των κλάδων, μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, με προσφορές σε προϊόντα και υπηρεσίες σχεδόν κάθε είδους. Κάτι αντίστοιχο αναμένεται να συμβεί και φέτος, καθώς το εισόδημα των καταναλωτών συνεχίζει να «πιέζεται» από την ακρίβεια σε βασικά αγαθά, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να περιμένουν τις περιόδους των εκπτώσεων και των προσφορών προκειμένου να προχωρήσουν σε άλλες αγορές πέραν των βασικών αναγκών τους. Την ίδια στιγμή που ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος κινήθηκαν σε χαμηλούς ρυθμούς από πλευράς αγοραστικής κίνησης, οι επιχειρήσεις ποντάρουν ως έναν βαθμό στη συγκεκριμένη περίοδο για την τόνωσή της και αύξηση του τζίρου τους.

Αξίζει να τέλος ότι η περίοδος της Black Friday λειτουργεί για την αγορά και ως «προετοιμασία» για την εορταστική κίνηση που ακολουθεί για τα Χριστούγεννα. Δεν είναι λίγοι μάλιστα οι καταναλωτές οι οποίοι, ειδικά τα τελευταία χρόνια, επιλέγουν να κάνουν αρκετά νωρίτερα τις αγορές τους σε χριστουγεννιάτικα δώρα, «εκμεταλλευόμενοι» τις προσφορές των ημερών.

Ο ΚΥΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΗ! ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΑΥΡΙΟ ΕΛΓΑ ΣΤΟΥΣ ΘΕΣΣΑΛΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ!

ΕΚΤΑΚΤΟ!ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΠΥΡ… ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΟΠΕΚΕΠΕ! ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΜΙΑ… ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΜΠΛΑΚ ΦΡΑΝΤΕΙ !!!

ΕΚΤΑΚΤΑ Πηγη ΤΩΡΑ!! ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΑΜΕΑ!!ΑΣΕΠ Πηγη ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ LIVE!

Source link

Related posts

Άνοδο κατέγραψαν μετά από 17 χρόνια τα επιτόκια της Ιαπωνίας

ΔΟΘΗΚΕ Η ΕΝΤΟΛΗ! ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ – ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΟΠΕΚΕΠΕ! VOUCHER LIVE ΕΠΙΤΑΓΕΣ!!!

Μια ανεξάντλητη πηγή γενετικού υλικού ελιάς μέσα από το εγχείρημα της «Ελιάδας»

Αφήστε ένα σχόλιο