AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Υγεια

Τι συμπτώματα μπορεί να εμφανίσει η κούραση;

[ad_1]

Η εξάντληση είναι ύπουλο πράγμα, και πολλές φορές τα συμπτώματά της είναι εύκολο να τα μπερδέψεις με ασθένειας. Αν τρέχεις από γιατρό σε γιατρό και κανείς δεν μπορεί να βρει τι δεν πάει καλά με σένα, υπάρχει περίπτωση αυτό που χρειάζεσαι να είναι διακοπές, όχι φάρμακα.

Αφού σου επιστήσουμε την προσοχή ότι δεν λέμε να μην τα ελέγξεις, ούτε να τα αποδώσεις αυτομάτως στην κούραση χωρίς να επισκεφθείς γιατρό, ιδού τα συμπτώματα που πολλοί συχνά μπερδεύουμε με ενδείξεις κάποιας παθολογικής κατάστασης, ενώ μπορεί και να είναι απλά σημάδια κόπωσης.

Χρόνια κόπωση, υπνηλία ή έλλειψη ενέργειας
Πονοκέφαλος
Ζαλάδες
Μυϊκός πόνος ή πιάσιμο
Αργά αντανακλαστικά
Αδυναμία λήψης αποφάσεων
Ευερεθιστότητα
Δυσκολία συντονισμού στις κινήσεις
Έλλειψη όρεξης
Αδύναμο ανοσοποιητικό
Θολή όραση
Έλλειψη συγκέντρωσης
Κενά στην βραχυπρόθεσμη μνήμη
Παραισθήσεις

Τι προκαλεί την κόπωση;

Το ευρύ φάσμα αιτιών που μπορούν να προκαλέσουν κόπωση περιλαμβάνει:

Αιτίες που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής: Το αλκοόλ ή τα ναρκωτικά ή η έλλειψη τακτικής άσκησης μπορεί να προκαλέσουν συμπτώματα κόπωσης.

Αιτίες που σχετίζονται με τον χώρο εργασίας: Το άγχος στο χώρο εργασίας μπορεί να οδηγήσει σε αισθήματα κόπωσης.

Κακή διατροφή: Οι ολιγοθερμιδικές δίαιτες, αυτές που βασίζονται σε χαμηλούς (ή και καθόλου) υδατάνθρακες και οι τροφές υψηλής ενέργειας που είναι διατροφικά φτωχές, δεν παρέχουν στο σώμα αρκετά καύσιμα ή θρεπτικά συστατικά για να λειτουργήσει όσο το δυνατόν καλύτερα. Οι «ενεργειακές» τροφές (όπως οι μπάρες σοκολάτας ή ποτά με καφεΐνη ή πολλή ζάχαρη), δίνουν μόνο βραχυπρόθεσμη ώθηση ενέργειας που γρήγορα εξαφανίζεται και μπορεί να συμβάλει ή να προκαλέσει κόπωση.

Ψυχολογικά αίτια: Η κόπωση είναι ένα κοινό σύμπτωμα προβλημάτων ψυχικής υγείας (όπως η κατάθλιψη) και μπορεί να συνοδεύεται από άλλα συμπτώματα (συμπεριλαμβανομένης της ευερεθιστότητας και της έλλειψης κινήτρων).

Ιατρικά αίτια: Η εξάντληση μπορεί να είναι σημάδι μιας υποκείμενης ασθένειας ή πάθησης (όπως γρίπη, αδενικός πυρετός, σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, διαταραχές του θυρεοειδούς, καρδιακές παθήσεις ή διαβήτης)

Η κόπωση μπορεί επίσης να προκληθεί από διάφορους παράγοντες που λειτουργούν σε συνδυασμό.

Πώς θεραπεύεται η κόπωση;

Ένας γιατρός μπορεί να σε καθοδηγήσει στις αλλαγές που θα χρειαστεί να κάνεις για να μειώσεις τα συμπτώματα και να θεραπεύσεις την κόπωση. Αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν αλλαγές στον τρόπο ζωής ή ιατρικές παρεμβάσεις όπως:

Κατάλληλη για σένα άσκηση
Αλλαγή των συνηθειών κατανάλωσης αλκοόλ, ναρκωτικών ή καπνίσματος
Διατροφικές αλλαγές
Ψυχολογική υποστήριξη (όπως επίσκεψη σε ψυχολόγο ή ψυχίατρο)
Φάρμακα (όπου απαιτείται)

Ευτυχώς για τους περισσότερους ανθρώπους, η κούραση θα βελτιωθεί με την πάροδο του χρόνου από μόνη της ή με κάποιες απλές και πρακτικές αλλαγές στον τρόπο ζωής.

Με πληροφορίες από Better Health 


[ad_2]

Source link

Related posts

Εξαπλώθηκε και στους πιγκουΐνους του Νότιου Ατλαντικού

Ποια συμπτώματα προκαλεί το ευερέθιστο έντερο και ποια δεν σχετίζονται με αυτό

Οι νέοι της Βρετανίας, όλο και περισσότερο αντιμέτωποι με ψυχικά νοσήματα

Αφήστε ένα σχόλιο