AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Δυτικη Ελλαδα

Τούρτα και ευχές στο Δαμασκηνό για τον έναν χρόνο από την ενθρόνισή του!

[ad_1]

Το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023, στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Αμφιλοχίας τελέσθηκε η Ακολουθία του Όρθρου και η δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Άρτης κ. Ιγνατίου και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού. Κατά την Θεία Λειτουργία τελέσθηκε η εις Διάκονον Χειροτονία του εξ Άρτης καταγομένου κ. Κωνσταντίνου Μανιφάβα. Ο νέος κληρικός είναι έγγαμος και θα διακονήσει ως Κληρικός στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Κατά την σύντομη ομιλία του ο Μητροπολίτης πρώην Άρτης μεταξύ άλλων ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας για την χαρά της συλλειτουργίας και της χειροτονίας του νέου Κληρικού και του ευχήθηκε για την επέτειο της συμπληρώσεως ενός έτους από την Ενθρόνισή του, μακροχρόνια, πολύκαρπη και καλλίκαρπη διακονία μέσα στην Εκκλησία, προς δόξαν Θεού και ωφέλεια των πιστών, ενώ οι παρευρισκόμενοι επιφύλαξαν και μια τούρτα έκπληξη στον Μητροπολίτη!

Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας μιλώντας για την πρώτη επέτειο από την Ενθρόνισή του ανέφερε τα εξής: «Δοξάζω το όνομα του Θεού, γιατί με αξίωσε να διακονώ σε έναν ευλογημένο τόπο, με αρχοντικούς και παραδοσιακούς ανθρώπους, με έναν ευλογημένο ιερό κλήρο και σας ευχαριστώ όλους για την ομορφιά αυτής της αγάπης που βιώνω ένα χρόνο τώρα, της αγάπης που προσφέρω, αλλά και που μου ανταποδίδετε όλοι σας. Βρήκαμε στελέχη ικανά και προσθέσαμε και άλλα για να συνεχίσουμε το ευλογημένο έργο των δύο μακαριστών Προκατόχων μας, Μητροπολιτών Θεοκλήτου και Κοσμά, αλλά και με τις ταπεινές μας δυνάμεις να το επαυξήσουμε. Έχουμε πολλά οράματα και σχέδια για την τοπική μας Εκκλησία. Όλα τα εναποθέτουμε στη Χάρη του Θεού και προσευχόμαστε, αν ο Κύριος το επιτρέψει, να πραγματοποιηθούν για τη δόξα του Αγίου Ονόματός Του και την πνευματική ωφέλεια του χριστεπωνύμου πληρώματος».

[ad_2]

Related posts

ΠΔΕ: Προτάσεις εκσυγχρονισμού υποδομών ΤΟΕΒ προς ένταξη στο ΠΑΑ 2014-2020

aitoloakarnanianews

Έκθεση διαστημικής Life in Space – Έκθεση αστροφωτογραφίας.

aitoloakarnanianews

Διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Ναυπάκτου την Παρασκευή

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο