AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγρίνιο

Το Αγρίνιο του 1976 σε έγχρωμη ταινία (βίντεο)

[ad_1]

Το Αγρίνιο του 1976 σε έγχρωμη ταινία (βίντεο)


Ένα βίντεο ντοκουμέντο από το Αγρίνιο του 1976 αναδημοσιεύει ο κύριος Χρήστος Τραγουλιάς με αφορμή τα σημερινά γενέθλια του πατέρα του Γεράσιμου.

Η λήψη έγινε από τον κο Γρηγόρη Σκανδάλη. Διακρίνεται η πλατεία Δημοκρατίας, το γήπεδο της ΓΕΑ στη σημερινή πλατεία Δημάδη και όλη η πόλη πανοραμικά.

Αναφέρει ο ίδιος:

“Με αφορμή τα σημερινά γενέθλια του πατέρα μου δημοσιεύω ένα ιστορικής σημασίας και συναισθηματικής αξίας βίντεο από το Αγρίνιο του 1976 που δείχνει πλάνα του Αγρινίου και το πατέρα μου τον Γεράσιμο Τραγουλιά στο εργαστήριο χρυσοχοΐας του. Για το πατέρα μου η τέχνη της χρυσοχοΐας είναι μαγεία που μεταμορφώνει τα μέταλλα σε ονειρεμένα κοσμήματα. Κάθε κομμάτι φέρει μέσα του την αγάπη και τη δημιουργική φλόγα του.

Ξεκίνησε να μαθαίνει τη τέχνη της χρυσοχοΐας και όλες τις μορφές επεξεργασίας και κατασκευής κοσμημάτων το 1963 στην Αθήνα στα καλύτερα εργαστήρια που υπήρχαν τότε στην Ελλάδα , στα τέλη της δεκαετίας του 60 απέκτησε το δικό του κατάστημα στην οδό Πανεπιστημίου-Αθήνα και από το 1975 μετακόμισε στο Αγρίνιο και άνοιξε το εργαστήριο χρυσοχοΐας που οι περισσότεροι γνωρίζετε και τιμάτε με την εμπιστοσύνη σας.

Δε το γράφω ούτε για διαφήμιση μα ούτε επειδή είναι πατέρας μου αλλά αποτελεί στη κυριολεξία έναν άνθρωπο – κόσμημα για τον εμπορικό κόσμο και τη κοινωνία της πόλης και η μεγαλύτερη κατάκτηση του είναι οι σχέσεις φιλίας , αλληλοσεβασμού και εκτίμησης που έχει με όλους τους συναδέλφους του και τους συμπολίτες του. Πάντα ευγενικός , γεμάτος ήθος και δημιουργικότητα.

Το βίντεο αυτό λοιπόν είναι τραβηγμένο το 1976 από τον πολύ καλό φίλο και συνάδελφο του πατέρα μου τον κύριο Γρηγόρη Σκανδάλη και μέσα σ αυτό θα δείτε πλάνα από το Αγρίνιο εκείνης της εποχής και το ”Εργαστήριο Χρυσοχοΐας Τραγουλιάς” με το πατέρα μου να δημιουργεί.


Πηγή Facebook – Ηλίας Υφαντής


[ad_2]

Related posts

Στο Παναιτωλικό όρος ο ορειβατικός σύλλογος «Ώλενος» Πάτρας με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πεντακόρφου

aitoloakarnanianews

Τραγωδία στο Αγρίνιο: Πέθανε ο ορθοπεδικός Θανάσης Παπαπάνος από ανακοπή

aitoloakarnanianews

Θλίψη στο Αγρίνιο για την απώλεια του 42χρονου Γεώργιου Λαζούρα

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο