AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

Το πριμ των 10 ευρώ για δασολίβαδα συνδυάζεται με βιολογικά και αυτόχθονες

[ad_1]

Σημειώνεται πως στη δράση 31.5-Β μπορούν να κάνουν αίτηση οι κτηνοτρόφοι που έχουν στην κατοχή τους βοσκοτόπους οι οποίοι είναι μερικώς «δασοσκεπείς» έως και στο 40% της έκτασής τους, μπορούν να τους δηλώσουν για ενίσχυση στα πλαίσια της δράσης eco-schemes με τίτλο «Δασολιβαδικά οικοσυστήματα» με ύψος ενίσχυσης 10 ευρώ το στρέμμα.


Διαβάστε το φύλλο 953 της Agrenda

Κατά τα άλλα η τροποποιητική απόφαση ξεκαθαρίζει πως οι ασυμβατότητες εφαρμόζονται τόσο σε επίπεδο αγροτεμαχίου όσο και σε επίπεδο βοσκοτόπου ή ζωικού κεφαλαίου, κατά περίπτωση. Συγκεκριμένα η απόφαση αναφέρει:

Άρθρο μόνο

  1. Η παρ. 2 της υπ’ αρ. 1606/9.6.2023 απόφασης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αντικαθίσταται ως ακολούθως:
  2. Οι ασυμβατότητες τίθενται για την αποφυγή τόσο της διπλής χρηματοδότησης όσο και της εφαρμογής μη συμβατών γεωργικών πρακτικών των επιμέρους παρεμβάσεων σε επίπεδο αγροτεμαχίου, βοσκοτόπου ή ζωϊκού κεφαλαίου, κατά περίπτωση. Στην περίπτωση που δύο παρεμβάσεις αφορούν διαφορετικό κλάδο παραγωγής (αροτραίες καλλιέργειες, μόνιμες καλλιέργειες, βοσκό- τοποι, ζωικό κεφάλαιο), παρουσιάζονται στους Πίνακες του Παραρτήματος ως ασύμβατες.

Αναλυτικα το ΦΕΚ εδ

[ad_2]

Source link

Related posts

Το 1ο Φεστιβάλ Ξινόμαυρου στις 18 & 19 Νοεμβρίου στο Αμύνταιο

Μικρά σπίτια χτίζουν μεγάλες ευκαιρίες διεθνώς για το ελληνικό ελαιόλαδο

ΕΚΤΑΚΤΟ!!! ΔΕΛΤΙΟ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ ΕΩΣ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ! ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΟΣΔΕ- ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΑΪ́ΟΥ 2024!

Αφήστε ένα σχόλιο