AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

Το 2ο Messinia Forum στις 13-14 Απριλίου στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

[ad_1]

Βασική επιδίωξη του ΣΕΜ είναι η ανάπτυξη του κλάδου της εστίασης, με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον, μέσα από την ενίσχυση της εξωστρέφειας του κλάδου καθώς και των συναφών επιχειρήσεων του κλάδου, μέσα από την ενθάρρυνση και ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας, μέσω της ανάπτυξης συνεργιών, συνεργασιών και ανταλλαγής καλών πρακτικών καθώς και της εισαγωγής νέων τεχνολογιών και καινοτομιών.

Εφαλτήριο για την προσπάθειά μας αποτελεί η σημαντική απήχηση του 1ου MESSINIA FORUM. Σύμφωνα με τα περσινά στοιχεία, έλαβαν μέρος πάνω από 4.000 επισκέπτες από το χώρο της εστίασης, του τουρισμού, της αγροδιατροφής και της ευρύτερης τοπικής επιχειρηματικότητας, με συμμετοχή περισσότερων από 50 καταξιωμένων ομιλητών, 120 τοπικών επιχειρήσεων του πρωτογενούς τομέα οι οποίες παρουσίασαν τα προϊόντα τους.

Έτσι και φέτος σκοπός του FORUM είναι να δημιουργήσει και αναπτύξει δίκτυα συνεργασίας, να προωθήσει την ανταλλαγή ιδεών και να εμπνεύσει καινοτόμες λύσεις και προϊόντα.

Το όραμά μας είναι η διοργάνωση να αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς για τη Μεσσηνία, συμβάλλοντας παράλληλα στη δημιουργία προϋποθέσεων και δυναμικής για βιώσιμη οικονομική και τουριστική ανάπτυξη.

Το 2ο ΜESSINIA FORUM θα είναι μια διοργάνωση στην οποία ανάμεσα σε άλλα επιδιώκουμε την ανάδειξη και προώθηση του Μεσσηνιακού αμπελώνα, προσβλέποντας στην ανάπτυξη του οινικού τουρισμού με σκοπό τη δημιουργία ενός brand name για το μεσσηνιακό αμπελώνα και τα κρασιά στο εξωτερικό.

Το αμπέλι και το κρασί είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την πολιτιστική, κοινωνική και οικονομική ζωή της Μεσσηνίας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Από τα λιμάνια της Καλαμάτας, της Κορώνης και της Πύλου γινόταν εξαγωγή των κυριοτέρων προϊόντων της περιοχής: λάδια, κρασιά, σταφίδες.

Εδώ μπορείτε να δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα από το 1ο MESSINIA FORUM.

 

[ad_2]

Source link

Related posts

Συλλαλητήριο αγροτών την Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου στα Τρίκαλα

Αλλάζουν ρότα τα πλοία λόγω Σουέζ, νέα αφορμή για πληθωριστικές πιέσεις

Πήρε μπρος η μηχανή για αγροτικό πετρέλαιο την άλλη εβδομάδα και σκέψεις για μόνιμη επιστροφή σε λίγους

Αφήστε ένα σχόλιο