AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Οικονομια

ΥΠΕΣ: Ετσι θα γίνει η αξιολόγηση των προϊσταμένων (εγκύκλιος)

[ad_1]

Εγκύκλιο εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών, την οποία υπογράφει η υφυπουργός Π. Χαραλαμπογιάννη, αναφορικά με τη διαδικασία αξιολόγησης των προϊσταμένων οργανικών μονάδων για την Αξιολογική Περίοδο του έτους 2023.

Οπως αναφέρεται στην εγκύκλιο σύμφωνα με τις διατάξεις του Μέρους Β’ του ν. 4940/2022 (Α’ 112), το Υπουργείο Εσωτερικών υλοποιεί μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία που αξιοποιεί Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ) για τη βελτιστοποίηση της στοχοθεσίας στους δημόσιους οργανισμούς, μέσα από την Εφαρμογή Επικύρωσης Στόχων 2023.

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μια καινοτόμα προσέγγιση, συνδυάζοντας την ισχύ της ΤΝ με την εμπειρία του ανθρώπινου παράγοντα. Τελικό ζητούμενο είναι η ενίσχυση της αποδοτικότητας και της αποτελεσματικότητας στη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών, προς όφελος της δημόσιας διοίκησης και τελικώς του πολίτη.

Πιο συγκεκριμένα, με την αξιοποίηση των τεχνολογιών της ΤΝ και της αυτοματοποίησης διαδικασιών, το Υπουργείο Εσωτερικών αποτιμά ποιοτικά τους τεθέντες για το έτος 2023 στόχους και παρέχει ένα διαδραστικό, υποστηρικτικό εργαλείο με στόχο:

— Την ανατροφοδότηση των αξιολογητών των προϊσταμένων για τη στοχοθεσία έτους 2023, με προτάσεις βελτίωσης και προσαρμογής των τεθέντων στόχων, και

—  Την εκπαίδευση των αξιολογητών των προϊσταμένων στον τρόπο καθορισμού στόχων σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ν. 4940/2022, προκειμένου να είναι σε θέση να προβούν στον καθορισμό συγκεκριμένων, χρονικά προσδιορισμένων και μετρήσιμων στόχων για το έτος 2024.

Στο παράρτημα της παρούσας παρατίθενται ειδικότερες πληροφορίες για την ως άνω πρωτοβουλία, την Εφαρμογή Επικύρωσης Στόχων 2023 καθώς και τις ενέργειες τις οποίες οι αξιολογητές των προϊσταμένων καλούνται να υλοποιήσουν, έως και την 5η Απριλίου 2024.

[ad_2]

Source link

Related posts

ΑΔΕΔΥ: Εξώδικο σε όλα τα Υπουργεία -Αποχή από στοχοθεσία & αξιολόγηση (έγγραφο)

Στις αγορές για 400 εκατ. ευρώ βγαίνει αύριο το Ελληνικό Δημόσιο

ΑΔΕΔΥ: Προκήρυξε νέα στάση εργασίας σε όλο το Δημόσιο

Αφήστε ένα σχόλιο