AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

Υψηλά κόστη και αλλαγές στην παραγωγή επηρεάζουν το παγκόσμιο εμπόριο βοείου κρέατος σύμφωνα με τη Rabobank

[ad_1]


Η ζήτηση βοείου κρέατος αναμένεται να παραμείνει σταθερή το 2024. Η ισχύς των οικονομικών προοπτικών σε διάφορες αγορές κατανάλωσης βοείου κρέατος δημιουργεί ένα ενδιαφέρον υπόβαθρο για την παγκόσμια παραγωγή βοείου κρέατος και το εμπορικό ισοζύγιο. Με περιορισμένη ή αρνητική αύξηση των πραγματικών μισθών που αναμένεται το 2024, σε συνδυασμό με το υψηλότερο κόστος, η Rabobank πιστεύει ότι η παγκόσμια κατανάλωση βοείου κρέατος στην καλύτερη περίπτωση θα παραμείνει σταθερή και πιθανώς θα μειωθεί έως το 2024, με ορισμένες αξιοσημείωτες περιφερειακές διακυμάνσεις

Η δυναμική της προσφοράς και της ζήτησης ενδέχεται να επηρεάσει τις εμπορικές ροές προς τις ΗΠΑ. Η ζήτηση εισαγωγών της Κίνας θα παραμείνει υποτονική το 2024, τουλάχιστον το πρώτο εξάμηνο, και με τη δυνατή ζήτηση και τη μειωμένη εγχώρια προσφορά στις ΗΠΑ, το εμπόριο βοείου κρέατος ήδη κατευθύνεται προς τις Ηνωμένες Πολιτείες. Σε περίπτωση που η ανάκαμψη της Κίνας είναι καλύτερη από το αναμενόμενο, οι παγκόσμιες αγορές βοείου κρέατος θα μπορούσαν να γίνουν αρκετά πιο αυστηρές, τροφοδοτώντας τις αυξήσεις των τιμών.

Αν και οι προοπτικές αύξησης της ζήτησης βοείου κρέατος μπορεί να μην είναι ισχυρές, η Rabobank διατηρεί θετικές προοπτικές στην αγορά. Μάλιστα, οι ΗΠΑ είναι πιθανό να πρωτοστατήσουν στην αγορά καθορισμού των τιμών του βοείου κρέατος. Αυτό είναι πιθανό να προσελκύσει αυξημένους όγκους από την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και τη Βραζιλία, μαζί με το εμπόριο από τον Καναδά και το Μεξικό. Ωστόσο, η αξία θα γίνει το κυρίαρχο θέμα στις περισσότερες αγορές, προκειμένου να διατηρηθούν οι καταναλωτές, με τις προσπάθειες να εξισορροπηθούν οι αυστηρότερες οικονομικές συνθήκες να συνεχίζονται.

[ad_2]

Source link

Related posts

Λιγνίτες και εισαγωγές οδήγησαν στην μείωση της τιμής του ρεύματος

Συλλαλητήριο αγροτών την Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου στα Τρίκαλα

Τρίτη καλύτερη στον κόσμο η ελληνική κουζίνα σύμφωνα με την Taste Atlas

Αφήστε ένα σχόλιο