AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

Υψηλή ζήτηση για τις πρώτες ελληνικές φράουλες από Αγγλία και Γερμανία

[ad_1]

Ο Theo Hatzivassiliadis από την Hans Kuffer GmbH δήλωσε “Φέτος φυτεύτηκαν με καθυστέρηση λιγότερα φυτά φράουλας καθώς τα νεαρά φυτά έφτασαν αργότερα και παρουσίασαν προβλήματα ποιότητας στις όψιμες ποικιλίες. Αυτό σήμαινε ότι αυτά τα φυτά έπρεπε να ξαναφυτευτούν. Η έναρξη της σεζόν καθυστέρησε δύο εβδομάδες”.

Ο άμεσος εισαγωγέας, με έδρα το Μόναχο, επισκέφθηκε ορισμένους προμηθευτές στην Ελλάδα, την εβδομάδα 45, για να ενημερωθεί για την επικρατούσα κατάσταση. Αναμένει μεγαλύτερες ποσότητες από τις 10 Φεβρουαρίου. “Συνολικά, οι φράουλες καλλιεργούνται σε περίπου 2.000 στρέμματα φέτος, που αντιστοιχεί σε αύξηση 10% σε σύγκριση με πέρυσι. Οι πρώτες συγκομιδές έγιναν την εβδομάδα 43.”

Παρά την καθυστέρηση, τα αρχικά σημάδια για τη φετινή σεζόν είναι ιδιαίτερα θετικά, συνεχίζει ο ειδικός για την Ελλάδα, καθώς η ποιότητα, η ωρίμανση και το μέγεθος της φράουλας είναι ασυναγώνιστα. Οι αγορές του εξωτερικού παρουσιάζουν ήδη υψηλή ζήτηση για αποστολές ελληνικής φράουλας, κυρίως στη Γερμανία και την Αγγλία.

[ad_2]

Source link

Related posts

ΕΚΤΑΚΤΟ -ΑΓΡΟΤΙΚΑ Πηγη: Πόσο κυμαίνεται το ετήσιο κόστος ασφάλισης στον ΕΦΚΑ για τους αγρότες

Τα αυτόνομα VTE των Krone και Lemken ικανά και για μπροστινά παρελκόμενα

Κασσελάκης: Οι τέσσερις πυλώνες για το «ελληνικό όνειρο»

Αφήστε ένα σχόλιο