AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Εθνικα

«Φουντώνουν» οι φήμες για Χάρκοβο! Οι Ρώσοι έχουν «γονατίσει» Ουκρανούς και ΝΑΤΟ

[ad_1]

Στα σκαριά δυναμική απάντηση για τις ουκρανικές επιθέσεις στα ρωσικά σύνορα και για την σφαγή στη Μόσχα!

Όπως γράφει ο Αντρέι Ρουντένκο από τον ρωσικό κρατικό τηλεοπτικό σταθμό WGTRK:

Οι φήμες ότι ο ρωσικός στρατός θα απελευθερώσει σύντομα το Χάρκοβο κάνουν τον γύρο των ΜΜΕ εδώ και μια εβδομάδα. Όποια και αν είναι η αλήθεια, οι αεροπορικές επιδρομές στην πόλη έχουν πράγματι αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες. Ο δήμαρχος του Χαρκόβου Igor Terekhov παραπονέθηκε στην ουκρανική πύλη ειδήσεων LIGA.net ότι ο ενεργειακός εφοδιασμός της περιοχής έχει τελειώσει.

«Σχεδόν όλη η ζωτικής σημασίας ενεργειακή υποδομή έχει ήδη καταστραφεί και η ιδιωτική ενεργειακή υποδομή έχει επίσης καταστραφεί», υποστήριξε. Σύμφωνα με τον Terekhov, ο λόγος δεν είναι η προέλαση του ρωσικού στρατού, αλλά η χρήση νέων τύπων πυρομαχικών. Το Χάρκοβο δέχεται επίθεση με ιπτάμενες βόμβες, πυραύλους και drones. Η ουκρανική αεράμυνα γίνεται όλο και πιο αδύναμη και πλήττονται όλο και περισσότερα στρατιωτικά αντικείμενα και αντικείμενα υποδομής.

Την περασμένη εβδομάδα, οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας απενεργοποίησαν τις πιο σημαντικές πηγές ενέργειας: τον θερμοηλεκτρικό σταθμό Zmijov με ισχύ 2.200 μεγαβάτ και τον θερμοηλεκτρικό σταθμό Kharkov 5 με ισχύ 540 μεγαβάτ. Ο θερμοηλεκτρικός σταθμός Smiyow έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Για να κατανοήσουμε τι σημαίνει αυτό για την Ουκρανία, θα πρέπει να σημειωθεί ότι προμήθευε ενέργεια όχι μόνο στην περιοχή του Χάρκοβο, αλλά και στις γειτονικές περιοχές Πολτάβα και Σούμι. Σύμφωνα με την ουκρανική εταιρεία παραγωγής ενέργειας Zentergo, όλες οι μονάδες καταστράφηκαν και ο βοηθητικός εξοπλισμός υπέστη ζημιές. Σύμφωνα με τον διευθυντή της εταιρείας, ο θερμοηλεκτρικός σταθμός 5 του Χάρκοβο έχει επίσης σοβαρές ζημιές και ο εξοπλισμός στα ενεργειακά μπλοκ – τουρμπίνες, γεννήτριες κ.λπ. – πρέπει να ανακατασκευαστεί. Για να μην μιλήσουμε για τους υποσταθμούς που επίσης καταστράφηκαν. Τόσο ο θερμοηλεκτρικός σταθμός όσο και ο σταθμός συμπαραγωγής μπορούν κατ’ αρχήν να ανοικοδομηθούν, αλλά αυτό πιθανότατα θα πάρει χρόνια.

Επιπλέον, ο Terekhov ισχυρίστηκε ότι οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις ανεβάζουν την ζημιά σε περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια. Εδώ φαίνεται να έχει υπολογίσει λάθος: η άμεση ζημιά από μόνη της θα είναι μεγαλύτερη. Κανείς δεν έχει υπολογίσει ακόμη την έμμεση ζημιά: κλείσιμο της βιομηχανίας, κατάρρευση ιδιωτικών εταιρειών, υλικοτεχνική καταστροφή. Υποψιάζομαι ότι οι ενεργειακές απώλειες στην ανατολική Ουκρανία και την χώρα στο σύνολό της είναι εντελώς κολοσσιαίες. Μετά τα χτυπήματα, το ηλεκτρικό ρεύμα στο Χάρκοβο διακόπηκε για δύο ημέρες! Από τότε, η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και νερού έχει οργανωθεί βάσει χρονοδιαγράμματος, με διακοπή λειτουργίας για έξι ώρες την ημέρα. Η όποια έλλειψη αντισταθμίζεται με ενέργεια από άλλες περιοχές. Τι γίνεται όμως αν η Ρωσία επεκτείνει την τακτική της καταστροφής κρίσιμων υποδομών σε άλλες περιοχές της Ουκρανίας;

Από την 1η Απριλίου, εννέα από τους 14 θερμοηλεκτρικούς σταθμούς παραμένουν υπό τον έλεγχο του Κιέβου, ενώ οι υπόλοιποι πέντε έπεσαν υπό τον έλεγχο της Ρωσίας. Οι θερμοηλεκτρικοί σταθμοί που βρίσκονται πιο κοντά στο Kharkov είναι ο σταθμός ηλεκτροπαραγωγής Zaporozhye στην ομώνυμη περιοχή με ισχύ 2.850 μεγαβάτ, ο σταθμός ηλεκτροπαραγωγής της Τρίπολης στην περιοχή του Κιέβου με 2.256 μεγαβάτ, ο σταθμός ηλεκτροπαραγωγής του Κουράχοβο στην περιοχή του Ντόνετσκ με 1.527 μεγαβάτ. ο σταθμός ηλεκτροπαραγωγής του Δνείπερου στην περιοχή του Ντνιεπροπετρόβσκ με 1.195 Μεγαβάτ. Υπάρχουν λόγοι να πιστεύουμε ότι οι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής Zaporozhye και Kurachovo θα μπορούσαν πολύ σύντομα να πέσουν στη Ρωσία. Όμως, ενώ βρίσκονται υπό ουκρανικό έλεγχο, η πιθανότητα καταστροφής τους είναι πολλαπλάσια. Η δομική αντοχή αυτών των αντικειμένων δεν είναι γνωστή και ορισμένα έχουν ήδη χτυπηθεί τις τελευταίες εβδομάδες.

Φυσικά, το Κίεβο θα κατηγορήσει τη Ρωσία για δημιουργία ανθρωπιστικής κρίσης, αλλά θα βρεθεί κάποιος να ρωτήσει τους Ουκρανούς: Τι περιμένατε όταν επιτεθήκατε στο Μπέλγκοροντ; Έχετε σκεφτεί τις συνέπειες όταν ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιτέθηκαν στον πυρηνικό σταθμό του Ροστόφ; Φαίνεται ότι το Κίεβο δεν περίμενε μια απάντηση που θα άφηνε την Ουκρανία σε κατάσταση παράλυσης. Και μετά την τραγωδία στο Εμπορικό Κέντρο του Crocus, ολόκληρη η Ουκρανία θα πρέπει να προετοιμαστεί και να καταλάβει ότι η εποχή του ανθρωπισμού του στρατού της Ρωσίας έχει τελειώσει και ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν σοβαρά από εδώ και πέρα.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA


[ad_2]

Source link

Related posts

EL – Ισραήλ: Αυτός θα είναι ο τελευταίος πόλεμος στη Γάζα

Η τουρκική εισβολή στο Αιγαίο με μηχανότρατες συνεχίζεται! Δημ.Διακομιχάλης

Αμερικανός πρ. στρατιωτικός: «Θέμα εβδομάδων η παράδοση του Χαρκόβου», vid

Αφήστε ένα σχόλιο