AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Εθνικα

Χάνουν τον έλεγχο στο Κίεβο! Ούτε πάει ο νους ποιους κατηγόρησαν για ρωσική προπαγάνδα

[ad_1]

Ο εκπρόσωπος της επιχειρησιακής-στρατηγικής ομάδας «Tavria» του ουκρανικού στρατού, Ντμίτρι Λιχοβόι, κατηγόρησε τους New York Times  για διάδοση «ρωσικής προπαγάνδας» σε εκπομπή του ουκρανικού τηλεοπτικού καναλιού Rada. Αναφερόταν σε άρθρο της αμερικανικής εφημερίδας που δημοσιεύτηκε την ίδια μέρα, το οποίο μετέδωσε για σύλληψη έως και χιλίων Ουκρανών στρατιωτών στην Αβντεγιέφκα.

Οι πηγές που επικαλούνται οι New York Times ήταν «εντελώς αβάσιμες», είπε ο Likhovoi· «τέτοιοι άνθρωποι» δεν θα υπήρχαν.

Παράλληλα, αναγνώρισε ότι υπήρχαν κρατούμενοι που είχαν παραδοθεί στον ρωσικό στρατό στην Αβντεγιέφκα, αλλά είπε ότι ο αριθμός τους «σε καμία περίπτωση δεν είναι εκατοντάδες». Οι δηλώσεις της «ρωσικής προπαγάνδας» για εκατοντάδες Ουκρανούς κρατούμενους είναι «πλήρης παραπληροφόρηση», είπε ο Ουκρανός εκπρόσωπος.

Στο επίμαχο άρθρο, οι New York Times επικαλέστηκαν δύο Ουκρανούς στρατιωτικούς που ανέφεραν ότι 850 έως και 1.000 Ουκρανοί στρατιώτες αιχμαλωτίστηκαν ή αγνοούνταν κατά την διάρκεια της υποχώρησης από την Avdeyevka.

Η Avdeyevka είναι ένα βόρειο προάστιο του Ντόνετσκ, από το οποίο η πρωτεύουσα του Ντονμπάς βομβαρδίζεται με βαρύ πυροβολικό από το 2014. Έχει αμφισβητηθεί έντονα από την έναρξη της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης. 

Το βράδυ της 17ης Φεβρουαρίου, ο Πρόεδρος Πούτιν έλαβε μια αναφορά από τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου για την πλήρη σύλληψη της Αβντεγιέφκα. Σύμφωνα με τον Σόιγκου, η συνολική έκταση της απελευθερωμένης περιοχής ήταν 31,75 τετραγωνικά χιλιόμετρα και η Ουκρανία είχε χάσει «περισσότερους από 1.500 στρατιώτες». Η απελευθέρωση της πόλης κατέστησε δυνατή την μετατόπιση της πρώτης γραμμής μακριά από το Ντόνετσκ και την προστασία της πόλης από τις επιθέσεις του εχθρικού πυροβολικού.

Ο γενικός διοικητής των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, Αλεξάντερ Σίρσκι, εξέδωσε εντολή εκκένωσης της πόλης το βράδυ της 17ης Φεβρουαρίου. 

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-Bloomberg pool


[ad_2]

Source link

Related posts

Το γαλλικό Paseo XLR που διαλύει τα drone των Χούτι – Και ναυτικούς στόχους

aitoloakarnanianews

Θέμα αναξιοκρατίας στις κρίσεις των Ενόπλων Δυνάμεων θέτει στη Βουλή ο Ευ. Αποστολάκης

Ο άνθρωπος που τα φτιάχνει είπε την μεγάλη αλήθεια για τα F-35 και τα γαλλικά μαχητικά που αφορά και την Ελλάδα

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο