AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αθλητικα

Χάρελ: «Νόμιζα ότι έπεσα πάνω σε χιονοθύελλα»

[ad_1]

Ο Ρόνι Χάρελ μίλησε στο Gazzetta μετά την εντυπωσιακή εμφάνισή του στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και εξήγησε γιατί τα video’s δεν αποτυπώνουν αυτό που έζησε στο Παλέ, την ευθύνη που νιώθει μετά τον τραυματισμό του Ρομπέρτο Γκάλινατ αλλά και ότι ο Γιάννης Καστρίτης είναι ο άνθρωπός του.

Συνήθως στις… χιονοθύελλες οι άνθρωποι τρέχουν να προστατευτούν αλλά σ’ αυτή που έζησε ο Ρόνι Χάρελ χθες στο Αλεξάνδρειο στεκόταν περήφανος και ευτυχισμένος. Ήθελε να απολαύσει τη στιγμή έχοντας αντιληφθεί ότι αυτό που είχε δει στο internet δεν είχε καμία σχέση με τούτο που ζούσε εκείνη τη στιγμή. «Φίλε… τι ήταν αυτό; Δεν το έχω ξαναζήσει», ομολόγησε λίγο αργότερα. «Νόμιζα ότι έπεσα πάνω σε χιονοθύελλα. Προφανώς είχα δει βίντεο στο internet αλλά είναι εντελώς διαφορετικό να το βλέπεις από το να το ζεις. Οι οπαδοί μας είναι απίστευτοι. Δεν είναι μόνο η εντυπωσιακή ατμόσφαιρα που δημιουργούν όσο το γεγονός ότι τους νιώθεις στο πλευρό σου. Λειτουργούν σα να παίζουν μαζί σου».

Το τελευταίο διάστημα είναι ο ομολογουμένως εντυπωσιακό για τον Αμερικανό υπό την έννοια ότι κάνει… πράγματα και θάματα στο παρκέ. Προσέξτε, όχι θαύματα, εξάλλου δεν πιστεύει σ’ αυτά. «Ζήσαμε μια υπέροχη εβδομάδα. Δεν πιστεύω ότι έγινε κάποιο θαύμα με τον Παναθηναϊκό. Αν δεν είχαμε και τον τραυματισμό του Ρομπέρτο όλα θα ήταν καλύτερα για μας, ούτως ή άλλως όμως είμαστε αυτοί που πρέπει στην κατάλληλη περίοδο. Δεν είναι κάτι που απλά ήρθε γιατί δουλέψαμε πολύ για να φτάσουμε σ’ αυτό το σημείο. Αξίζαμε όλες τις νίκες που κάναμε».

Ο Άρης

Επιστρέφοντας στα κατορθώματά του, στα δύο τελευταία παιχνίδια του Άρη στο Eurocup ο λεγάμενος είχε 17 πόντους 3,5 ριμπάουντ, 3.5 ασίστ και 3.5 κλεψίματα κατά μέσο όρο με ποσοστό αποτελεσματικότητας στα σουτ άνω του 50%. Στα αντίστοιχα τέσσερα της Stoiximan.gr Basketleague μέτρησε 15.8 πόντους και 14 κλεψίματα με 23/48 σουτ. Το μάτι μένει στον αριθμό των κλεψιμάτων, σαν τα επτά που έκανε στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Ένα περισσότερο δηλαδή από αυτά που έγραψε η στατιστική του στην εμφατική εκτός έδρας νίκη του Άρη επί της Ουλμ. Το τελευταίο έχει την αξία του γιατί δεν ήταν κάτι που πέτυχε, ειδικά αν συνυπολογίσει κανείς ότι τούτος είναι ο δεύτερος καλύτερος «κλέφτης» του Eurocup και ο κορυφαίος στο ελληνικό Πρωτάθλημα με διαφορά 11 κλεψιμάτων από τον δεύτερο Φρίντρικσον του ΠΑΟΚ.

«Η άμυνα πάντα ήταν το δυνατό στοιχείο μου και το στιλ αυτής που έχουμε επιλέξει στην ομάδα θα έλεγα ότι ταιριάζει απόλυτα στα χαρακτηριστικά μου. Το κλέψιμο είναι ζήτημα συγκέντρωσης, πειθαρχίας και ανάγνωσης των κινήσεων της αντίπαλης ομάδας. Πρέπει να βλέπεις πώς πάει το παιχνίδι, τι συνηθίζει να κάνει ο αντίπαλος και να περιμένεις την κατάλληλη στιγμή διατηρώντας τον εαυτό σου σε ένταση», εξήγησε.

«Όλοι πρέπει να παίξουμε και για τον Ρομπέρτο»

Η αλήθεια είναι ότι, απόντος του τραυματία Ρομπέρτο Γκάλινατ νιώθει τη μεγαλύτερη ευθύνη στην επίθεση. Βασικά λειτουργεί όπως στα κολεγιακά χρόνια του στο Ντένβερ όπου ήταν εκ των πρώτων σκόρερ του πανεπιστημίου. «Δεν έκανα κάτι διαφορετικό από αυτό που συνηθίζω. Χάσαμε τον Ρομπέρτο λόγω τραυματισμού και είναι προφανές ότι θα πρέπει να καλύψουμε το κενό του. Είναι μεγάλη η απώλειά του και υποχρεώνει τους υπόλοιπους, από τον Τολιόπουλο μέχρι και τους ψηλούς να καλύψουμε το κενό του. Αυτές οι συνθήκες με υποχρεώνουν να αναλάβω περισσότερες πρωτοβουλίες στην επίθεση, να σταθώ στις ευθύνες που μου αναλογούν αλλά αυτό δεν αλλάζει τη συγκέντρωσή μου στην άμυνα. Προφανώς οι συμπαίκτες μου λειτουργούν για μένα στην επίθεση και τους ευχαριστώ. Η ουσία είναι ότι ζήσαμε μια τρομερή εβδομάδα, πραγματικά νιώθω ενθουσιασμένος για ότι πετύχαμε αλλά δεν ήταν τυχαίο. Πιο σημαντικό είναι ότι στην κατάλληλη περίοδο της σεζόν παίζουμε στο επίπεδο που θέλουμε».

Ο Χάρελ

Το τηλεφώνημα στον ατζέντη

Κι αυτό έγινε πριν από περίπου ενάμιση μήνα στην πρώτη κουβέντα με φόντο την ανανέωση καθώς με τις εμφανίσεις που πραγματοποιεί είναι ευνόητη αυτή η πρόθεση του Άρη. Λόγω αυτών, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν πρόκειται για απλή υπόθεση διότι εκτοξεύτηκε η αξία του στην αγορά. Μαζί με τον Βασίλη Τολιόπουλο, αποτελεί ίσως την κορυφαία value for money φετινή επιλογή του Άρη δίχως αυτό να σημαίνει ότι τούτη εμπεριείχε ρίσκο. Ο Γιάννης Καστρίτης ήταν απόλυτα βέβαιος για το τι είχε «αγοράσει» διότι γνωρίζει τον Χάρελ από το Ισραήλ.

Ο ίδιος πάντως έδωσε αρκετές πιθανότητες στον Άρη. «Λατρεύω την πόλη, το club, τους οπαδούς και γενικώς αυτό που ζω στον Άρη. Προφανώς θα ήθελα να μείνω», είπε ο ίδιος και αναφέρθηκε στον προπονητή του. «Ο κόουτς είναι ο άνθρωπός μου. Νομίζω ότι το credit ανήκει σε αυτόν. Έχουμε τον ίδιο τρόπο σκέψης σε ότι αφορά το μπάσκετ. Λατρεύει να ξεκινούν οι ομάδες του από την άμυνα, το ίδιο ισχύει και για μένα», είπε.

[ad_2]

Source link

Related posts

Νίκη Βόλου – ΠΑΟΚ Β’ 3-2: Πήραν το ντέρμπι οι «κυανόλευκοι»

Τσέλσι: Το εκπληκτικό βίντεο των «μπλε» για την ψυχική υγεία (vid)

Λίβερπουλ: Παρόντες στο «Ανφιλντ» οι Φιρμίνο και Φαμπίνιο για το ματς των Reds

Αφήστε ένα σχόλιο