AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αθλητικα

Χουάντσο VS Γουίλι: Η σύγκριση των αδερφών στην Euroleague (vids)

[ad_1]

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τη Μπαρτσελόνα ενώ παράλληλα, ο Χουάντσο και ο Γουίλι ετοιμάζονται να βρεθούν αντιμέτωποι για μία ακόμη φορά φέτος, έπειτα από την επιστροφή τους στην Ευρώπη, έχοντας καταγράψει τη δική τους ξεχωριστή πορεία την τρέχουσα σεζόν στην Euroleague.

Η κανονική διάρκεια της Euroleague φτάνει σιγά σιγά προς το τέλος της. Όλες οι αναμετρήσεις πλέον μοιάζουν όλο και πιο σημαντικές καθώς οι ομάδες «παλεύουν» ώστε να πάρουν ό,τι καλύτερο μπορούν ενόψει των επόμενων γύρων.

Ένας από τους αγώνες που ξεχωρίζουν ιδιαίτερα, είναι ο αποψινός της Παρασκευή (22/3, 21:15) για την 31η αγωνιστική ανάμεσα στον Παναθηναϊκό AKTOR (19-11) και τη Μπαρτσελόνα που βρίσκεται στη δεύτερη θέση (20-10) της κατάταξης σε απόσταση… αναπνοής από τους «πράσινους». Ωστόσο, πέρα από το ενδιαφέρον από βαθμολογικής πλευράς, υπάρχει μία οικογενειακή ιστορία που συνοδεύει τις δύο ομάδες. Ο λόγος για τα δύο αδέρφια Ερνανγκόμεθ.

Το παρελθόν στο NBA και η… πρώτη στην Euroleague

Η φετινή σεζόν αποτέλεσε και την πρώτη φορά όπου ο Γουίλι και ο Χουάντσο βρέθηκαν αντιμέτωποι στο επίπεδο της Euroleague, μία κόντρα όμως η οποία είχε γίνει αρκετές φορές στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και το πρωτάθλημα του NBA.

Συνολικά 9 φορές τα δύο αδέρφια «διασταύρωσαν τα ξίφη» τους, με τον Χουάντσο μάλιστα, στην μεταξύ τους κόντρα, να μετράει 5 νίκες. Ωστόσο, στο παιχνίδι του πρώτου γύρου τη τρέχουσα χρονιά, στην 6η αγωνιστική και το ματς στην έδρα της Μπαρτσελόνα, οι γηπεδούχοι είχαν επικρατήσει με 80-72. Σε εκείνον τον αγώνα όμως, αμφότερα τα αδέρφια δεν είχαν καταφέρει να «συνδεθούν» ιδιαίτερα με το καλάθι.

Ο Γουίλι ολοκλήρωσε έχοντας συνολικά 5 πόντους με 3 ριμπάουντ σε 15:36 λεπτά ενώ από την άλλη πλευρά, ο Χουάντσο μπόρεσε να μαζέψει 2 ριμπάουντ χωρίς να σημειώσει κάποιον πόντο σε 18:23 λεπτά εντός παρκέ.

Η ξεχωριστή πορεία τους στην Euroleague

Στην επιστροφή του στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, ύστερα από τη σεζόν του 2015 με 2016, όταν και έπαιξε σε 14 ματς με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης ενώ την περίοδο του 2012-13 είχε πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στην Euroleague με τη φανέλα της «Βασίλισσας», ο Γουίλι όντας πλέον παίκτης της Μπαρτσελόνα μετράει έως τώρα κατά μέσο όρο από 11,2 πόντους ενώ παράλληλα παίρνει 4,8 ριμπάουντ και 0,5 ασίστ σε 16:19 λεπτά παιχνιδιού.

Ο μικρότερος αδερφός του, ο οποίος ως παίκτης του Παναθηναϊκού διανύει την πρώτη του χρονιά στη διοργάνωση, έχει καταφέρει να μετράει μ.ο. από 3,9 πόντους με 3,7 ριμπάουντ και 0,5 ασίστ σε 16:48 λεπτά συμμετοχής, έχοντας θέσει μάλιστα ατομικό ρεκόρ πόντων στον αγώνα με τον Ολυμπιακό στην πρώτη αγωνιστική. Ο Χουάντσο ολοκλήρωσε την αναμέτρηση έχοντας κάνει Double Double με 13 πόντους και 10 ριμπάουντ!


[ad_2]

Source link

Related posts

Τσέλσι – Λίβερπουλ: Η εκπληκτική εμφάνιση του Κώστα Τσιμίκα στον τελικό του Carabao Cup (vid)

F1 – Η FIA εξηγεί γιατί δεν έχασε το βάθρο ο Λεκλέρ

Έντουαρντς: Το απίθανο καλάθι μετά από eurostep (vid)

Αφήστε ένα σχόλιο