AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Συνταγες

Χούμους συνταγή

[ad_1]

Για το χούμους χρησιμοποιούμε μαγειρεμένα ρεβύθια.

Εναλλακτικά, έχουμε βάλει, ιδανικά από το προηγούμενο βράδυ, τα ρεβύθια να μουλιάζουν σε νερό.

Σε ένα σουρωτήρι τα σουρώνουμε και τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.

Ξαφρίζουμε την επιφάνεια και μειώνουμε την ένταση της εστίας, για να τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν, σχεδόν να λιώσουν.

Σουρώνουμε καλά τα ρεβύθια και τα μεταφέρουμε στον πολτοποιητή, όπου τα χτυπάμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Σερβίρουμε με έξτρα ελαιόλαδο, φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμύδι και λεμόνι.

Το λιβανέζικο χούμους είναι μία απολαύση χωρίς γλουτένη.

Εσείς που έχετε δυσανεξία, προτιμήστε και ψωμί χωρίς γλουτένη).


[ad_2]

Source link

Related posts

Σοκολατόπιτα σιροπιαστή με γλάσο σοκολάτας | Συνταγές

Τραγανές κροκέτες μπακαλιάρου | Συνταγές

Χοιρινό μπούτι στη γάστρα με ψητές πατατούλες | Συνταγές

Αφήστε ένα σχόλιο