AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

Χρυσός Κόκορας µε σπίτι στον Όλυµπο και την πιο µελετηµένη εκτροφή

[ad_1]

Μάλιστα, η διαρκής ανάπτυξη και οι αναζητήσεις της εµβληµατικής πτηνοτροφικής επιχείρησης του Ολύµπου, φέρνει στο τραπέζι, παρέα µε τον κόκορα, και µια σειρά νέων και κλασικών γεύσεων για την πιο πλήρη και πλούσια γαστρονοµική εµπειρία που µπορεί να προσφέρει η ελληνική εορταστική κουζίνα.

Ο χρυσός κόκορας δεν είναι µια απλή υπόθεση και για αυτό κατέχει κυρίαρχη θέση στις προτιµήσεις των καταναλωτών. Προτιµάται γεµιστός σύµφωνα µε τα έθιµα της Μακεδονίας, αλλά δεν απογοητεύει σε οποιαδήποτε άλλη παρασκευή. Η εκτροφή του είναι πολύ µελετηµένη, προσεγµένη και προσανατολισµένη, έτσι ώστε το τρυφερό, ζουµερό και ιδιαίτερα γευστικό του κρέας αποτυπώνεται στον γευστικό χάρτη και την µνήµη του καταναλωτή.

Ειδικά για τις ηµέρες των Χριστουγέννων, η οικογενειακή και πλήρως καθετοποιηµένη επιχείρηση της οικογένειας Αµβροσιάδη, έχει και άλλες προτάσεις, όπως τα ρολά κοτόπουλο, οι τηγανιές, τα συκωτάκια, τα σουβλάκια και τα φιλέτα.

Το γεγονός ότι διαθέτει σηµαντικό ποσοστό ιδιόκτητων θαλάµων, δίνει στην Αµβροσιάδης τη δυνατότητα να περιορίζει το κόστος, διατηρώντας την ισορροπία ποιότητας – τιµής στα προϊόντα της. Επίσης, συνεργάζεται µε παραγωγούς από την Άρτα, τα Ιωάννινα, την Ηµαθία, τα Γιαννιτσά, τη Θεσσαλονίκη, της Σέρρες, τη Θήβα, µε τους συνεργαζόµενους να καλύπτουν το 30% της παραγωγής που διαχειρίζεται η εταιρεία. Εκτός από την γκάµα που διαθέτει σε παρασκευάσµατα όπως σνίτσελ, τηγανιά, κοτοµπουκιές, cordon bleu, η Αµβροσιάδης πέτυχε µια σταδιακή είσοδο και στα προψηµένα προϊόντα από κοτόπουλο.

Me φόντο τον Όλυµπο, η οικογένεια Αµβροσιάδη ξεκίνησε την πορεία της στον τοµέα της πτηνοτροφίας πίσω στο 1964, κυριολεκτικά από το µηδέν, µε την πρώτη εγκατάσταση να στήνεται µε το χέρι στο χωριό Εξοχή Πιερίας, φτιαγµένη από πέτρα, άχυρα και πηλό. Σήµερα έχει αναδειχθεί σε µια σύγχρονη, άρτια οργανωµένη και καθετοποιηµένη εταιρία. Πρόσφατα ολοκλήρωσε επένδυση ύψους 8 εκατ. ευρώ µε αντικείµενο τον εκσυγχρονισµό του σφαγείου, την κατασκευή αερόψυξης και τις νέες µονάδες rendering και εκσυγχρονισµού του βιολογικού καθαρισµού της, καθώς και επέκταση κατά 40% του εκοκολαπτηρίου.

∆εν σταµατά όµως εκεί. Για την επόµενη τετραετία, η επιχείρηση προχωρά σε συνολικές επενδύσεις που ανέρχονται στα 28 εκατ. ευρώ.

Πραγµατοποιούνται λοιπόν επενδύσεις σε όλο το φάσµα των δραστηριοτήτων και των εγκαταστάσεών της, οι οποίες θα εκσυγχρονίσουν την παραγωγή και ταυτόχρονα θα ενισχύσουν τη δυναµικότητά της.

Ειδικότερα, στο πτηνοσφαγείο της εταιρείας θα δηµιουργηθεί νέα γραµµή σφαγής, τυποποίησης και επεξεργασίας πτηνών, νέα γραµµή αερόψυξης και µε τα νέα δεδοµένα που θα φέρουν οι επενδύσεις αυτές η επιχείρηση θα διαθέτει πλέον δύο γραµµές µε δυνατότητα σφαγής έως και 21.000 πτηνών ανά ώρα.

Η Αµβροσιάδης επενδύει και στο εργοστάσιο ζωοτροφών που διατηρεί όπου έχει προσθέσει µία νέα γραµµή παραγωγής εκτός από την ήδη υπάρχουσα, µε δυνατότητα παραγωγής 20 τόνων την ώρα. Στις ίδιες εγκαταστάσεις προχωράει σε επέκταση των αποθηκευτικών χώρων για έτοιµες ζωοτροφές και στην προσθήκη αποθηκών για τις πρώτες ύλες. Ταυτόχρονα προβαίνει στον εκσυγχρονισµό του εργαστηρίου και του τµήµατος ποιοτικού ελέγχου. Σε ό,τι αφορά το εκκολαπτήριο, η εταιρεία πρόσθεσε 6 νέες µηχανές εκκόλαψης µε δυνατότητα ανάπτυξης 345.000 νεοσσών ανά κύκλο επώασης (κάθε κύκλος έχει διάρκεια 21 ηµέρες).

Ταυτόχρονα εγκαθιστά ιδιόκτητους θαλάµους ανάπτυξης πτηνών, έχοντας ήδη τοποθετήσει τους πρώτους 7, µε το συγκεκριµένο έργο να ολοκληρώνεται σε ενάµισι µήνα από σήµερα. Προβλέπεται να προστεθούν ακόµη 8 θάλαµοι, η εγκατάσταση των οποίων είναι προγραµµατισµένη για το 2024.

 

Κοινοποιήστε το:


[ad_2]

Source link

Related posts

Περιφερειακά οι εγκρίσεις πληρωμής για Σπάνιες Φυλές, επίκειται εγκύκλιος ΟΠΕΚΕΠΕ για πιστώσεις

Τμηματικές πληρωμές σε πλημμυροπαθείς Daniel, πιστώθηκαν 1,4 εκατ. ευρώ

Η Εξέγερση του Πολυτεχνείου, 50 χρόνια μετά

Αφήστε ένα σχόλιο