AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Διεθνη

᾽᾽Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία για τους ομήρους᾽᾽ λέει ο Σεΐχης του Κατάρ

[ad_1]

Πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς: ᾽᾽Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία για τους ομήρους᾽᾽ λέει το Κατάρ
Παιδιά μεταξύ των ομήρων της Χαμάς

Ο πρωθυπουργός του Κατάρ δήλωσε την Κυριακή ότι τα κύρια σημεία που εμποδίζουν μια συμφωνία για την απελευθέρωση δεκάδων ομήρων που κρατούνται από την παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς κατά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ είναι πλέον “πολύ μικρά” και κυρίως πρακτικά και λογιστικά ζητήματα.

Είχε προηγηθεί δημοσίευμα της Washington Post που δημοσιεύθηκε το Σάββατο, σύμφωνα με το οποίο είχε συμφωνηθεί  απελευθέρωση 50 ομήρων. Ο Λευκός Οίκος διέψευσε ότι επιτεύχθηκε συμφωνία.

50 όμηροι με αντάλλαγμα τριήμερη κατάπαυση πυρός

Το Reuters ανέφερε στις 15 Νοεμβρίου ότι οι διαμεσολαβητές του Κατάρ επεδίωκαν μια συμφωνία μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς για την ανταλλαγή 50 ομήρων με αντάλλαγμα μια τριήμερη κατάπαυση του πυρός, επικαλούμενο έναν αξιωματούχο που είχε ενημερωθεί για τις συνομιλίες. Εκείνη την εποχή, ο αξιωματούχος δήλωσε ότι οι γενικές γραμμές είχαν συμφωνηθεί, αλλά το Ισραήλ εξακολουθούσε να διαπραγματεύεται τις λεπτομέρειες.

“Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η συμφωνία είναι απλώς πρακτικές και υλικοτεχνικές”, δήλωσε ο πρωθυπουργός του Κατάρ Σεΐχης Μοχάμεντ Μπιν Αμπντουλραχμάν αλ Θάνι σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζοζέπ Μπορέλ στη Ντόχα.

᾽᾽Είμαστε αρκετά κοντά᾽᾽

“Η συμφωνία περνάει από σκαμπανεβάσματα κατά διαστήματα κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων. Αλλά νομίζω ότι ξέρετε, είμαι τώρα πιο σίγουρος ότι είμαστε αρκετά κοντά στο να καταλήξουμε σε μια συμφωνία που θα μπορέσει να φέρει τους ανθρώπους με ασφάλεια πίσω στα σπίτια τους”

  • Η Washington Post, επικαλούμενη άτομα που γνωρίζουν τη συμφωνία, ανέφερε ότι το Ισραήλ, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι μαχητές της Χαμάς κατέληξαν σε μια προσωρινή συμφωνία για την απελευθέρωση δεκάδων γυναικών και παιδιών που κρατούνται όμηροι στη Γάζα με αντάλλαγμα μια πενθήμερη παύση των μαχών.

Ωστόσο, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι δεν έχει επιτευχθεί ακόμη καμία συμφωνία.

“Οι προσπάθειες συνεχίζονται ακόμη … και επικοινωνούμε και με τα δύο μέρη, είτε πρόκειται για τους Ισραηλινούς είτε για τη Χαμάς, και βλέπουμε ότι υπάρχει μια καλή πρόοδος, ειδικά συνέβη τις τελευταίες ημέρες”, δήλωσε ο Σεΐχης Μοχάμεντ.

  • Με πληροφορίες από Reuters και Washington Post

 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

div style=”margin-bottom: 40px” id=”sas_80652″>


[ad_2]

Source link

Related posts

Πιθανές επιστρατεύσεις για την αύξηση της παραγωγής όπλων

Στο πλευρό του Ισραήλ η Ευρώπη: Οι “27”καταδικάζουν τη Χαμάς. Τονίζουν το δικαίωμα του Ισραήλ να αμύνεται. Ζητούν διασφάλιση της προστασίας των αμάχων

Η Γαλλία “προετοιμάζει το έδαφος για ένα νέο πόλεμο” στον Καύκασο

Αφήστε ένα σχόλιο