AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

∆ράσεις επικοινωνίας και ευαισθητοποίησης στα Ιωάννινα για την ολοκλήρωση του έργου WASTE RREACT

[ad_1]

Στην εκδήλωση συµµετείχαν οι Έλληνες και Αλβανοί Εταίροι και παρουσιάστηκαν τα αποτελέσµατά του έργου. Για την Περιφέρεια Ηπείρου, η βασική δράση αφορούσε στην κατασκευή της Μονάδας Βιοδιασπώµενων Απορριµµάτων της Άρτας. Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Καχριµάνης, ο ∆ήµαρχος Ιωαννιτών κ. Παπαγεωργίου και ο Αρχηγός Πυροσβεστικού Σώµατος Αντιστράτηγος Γεώργιος Πουρναράς.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου πραγµατοποιήθηκε βράβευση των πέντε πρώτων οµάδων µαθητών γυµνασίων της πόλης των Ιωαννίνων, οι οποίοι διακρίθηκαν στον σχολικό διαγωνισµό που διοργανώθηκε στο πλαίσιο των δράσεων ευαισθητοποίησης του Έργου. Το βραβείο του διαγωνισµού για τους νικητές, ήταν η συµµετοχή σε εκπαιδευτικό ταξίδι, στο πρότυπο εργοστάσιο ανακύκλωσης CopenHill, στην Κοπεγχάγη, στο τέλος Νοεµβρίου του 2023. Εκ µέρους των σχολείων, χαιρετισµό απηύθυνε ο αρχηγός της διασχολικής εκδροµής κ. Κούκιας, αποδίδοντας µε λεπτοµέρειες τις θετικές εµπειρίες που αποκόµισαν οι µαθητές και οι εκπαιδευτικοί.

Στο πλαίσιο των δράσεων ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση διοργανώθηκαν δύο επιπλέον δράσεις: ένα ενηµερωτικό εργαστήρι µε θέµα την χρησιµότητα της ανακύκλωσης καθώς και οδηγίες και κατευθύνσεις µε ορθές πρακτικές ανακύκλωσης ενώ το Σάββατο 9-12- 2023, διοργανώθηκε στο πεζόδροµο Μελανίδη εκπαιδευτική δράση για τους µαθητές των δηµοτικών σχολείων των Ιωαννίνων, µε διαδραστικές εφαρµογές και παιχνίδια.

To έργο “Integrated waste management facilities forboosting recycling and composting in 7 Regions through cross-borderactivities” µε ακρωνύµιο WASTERREACT” χρηµατοδοτήθηκε από το Πρόγραµµα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Interreg IPA II Cross-border Cooperation Programme «Greece –Albania 2014-2020», µε την Περιφέρεια Ηπείρου να είναι επικεφαλής του εταιρικού σχήµατος.

[ad_2]

Source link

Related posts

Μείωση των επιτοκίων λιγότερο από 1% φέτος προβλέπουν οι αγορές

Θέση στα Παγκόσμια Συστήματα Αγροτικής Κληρονομιάς ψάχνει η Ελλάδα

Σε ΚΥΑ το νέο πλαίσιο των αποζημιώσεων σε αγρότες για ζημιές εκτός ΕΛΓΑ

Αφήστε ένα σχόλιο