AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

Ενεργά μπλόκα σε Εγνατία, ΠΑΘΕ και τελωνεία, σύσκεψη για συνομιλίες με Μαξίμου

[ad_1]

Την Παρασκευή 9 του μήνα, οι εκπρόσωποι των συντονιστικών των μπλόκων θα συναντηθούν στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συζητήσουν το πώς θα κινηθούν μέσα στο σαββατοκύριακο οι δυνάμεις των αγροτών που έχουν μαζευτεί στα μπλόκα ανά την επικράτεια, με τον προγραμματισμό να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και άνοιγμα του σταθμού διοδίων στη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου αλλά και αποκλεισμό στο αεροδρόμιο Μακεδονία.

Η σύσκεψη της Θεσσαλονίκης, δεν θα είναι αντίστοιχης κλίμακας με εκείνη της Νίκαιας, θα γίνει δηλαδή σε πιο κλειστό κύκλο συντονιστών, προκειμένου να διευκολυνθεί και η υπόθεση ανάδειξης της αντιπροσωπείας που θα συναντηθεί την προσεχή Δευτέρα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενδεχομένως και με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη, καθώς και με την ανασύνταξη της ατζέντας διεκδικήσεων, αν αυτή χρήζει τροποποιήσεων.

Μένει επίσης να κλειδώσει και η ημέρα του συλλαλητηρίου στην Αθήνα.

Στο μεταξύ, σε αποκλεισμό της εθνικής οδού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας προχώρησαν οι αγρότες στο 210ο χλμ της εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας, στον κόμβο της Ανθήλης το μεσημέρι της Πέμπτης 8 Φεβρουρίου.

Την Πέμπτη, σε ωριαίους αποκλεισμούς δρόμων αποφάσισαν ομόφωνα να προχωρήσουν οι αγρότες των μπλόκων Δυτικής Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα θα προχωρήσουν σήμερα σε αποκλεισμό της Εγνατίας οδού από 15:30-16:30 στα Γρεβενά στον κόμβο της Μυρσίνης, της επαρχιακής οδού Κοζάνης – Φλώρινας στον κόμβο Φιλώτα, από 16:00 με 17:00, ενώ αποφασίστηκε και το κλείσιμο του τελωνείου Καστοριάς στις 12 το μεσημέρι.

Σύσσωμοι οι αγρότες το μεσημέρι της Παρασκευής θα προχωρήσουν στο κλείσιμο των συνόρων Φλώρινας – Βόρειας Μακεδονίας για 4 ώρες, με αποκλεισμό κυρίως των διερχομένων φορτηγών.

Σε δίωρο συμβολικό αποκλεισμό της οδού μπροστά από τον κόμβο του Φιλώτα Φλώρινας προχωρούν σήμερα από τις 4 έως τις 6 το απόγευμα οι αγρότες. Θα ακολουθήσει σύσκεψη προκειμένου, και σε συνεργασία με την Πανελλήνια Επιτροπή Μπλόκων, να σχεδιάσουν το πλάνο των επόμενων κινητοποιήσεων τους.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι από τον νομό Καρδίτσας και Φαρσάλων συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις ενώ αναμένουν την απάντηση της κυβέρνησης, και με το βλέμμα στην Αθήνα για συλλαλητήριο με τρακτέρ. Την Παρασκευή, στις 6.30 διοργανώνουν μεγάλο συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία Καρδίτσας, ενώ σήμερα αναμένουν εμπόρους, επαγγελματοβιοτέχνες και άλλους ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι με αυτοκινητοπομπή θα μεταβούν στο μπλόκο και θα συμμετέχουν στον αποκλεισμό του αυτοκινητόδρομου.

[ad_2]

Source link

Related posts

Δολοφονία 43χρονης στη Σαλαμίνα: Τα τέσσερα «καυτά» ερωτηματικά για την προστασία της γυναίκας

Η Κομισιόν καλεί πέντε χώρες του μπλοκ να άρουν το εμπάργκο στις Ουκρανικές εξαγωγές σιτηρών

Ανάγκη συνεχών δράσεων για την ευημερία των υδρόβιων οργανισμών

Αφήστε ένα σχόλιο